to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:20 | 02.10.2018

Κοινωνία

Πέθανε ο πρώην βουλευτής Διονύσης Μπουλούκος

Έφυγε χθες από τη ζωή, μετά από σύντομη ασθένεια, ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής Διονύσης Μπουλούκος.


Ο Διονύσης Μπουλούκος γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών. Ως φοιτητής της Νομικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, υπήρξε από τα βασικά στελέχη του φοιτητικού κινήματος, ευρισκόμενος στην πρωτοπορία των εθνικών και κοινωνικών αγώνων της εποχής του. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ως δικηγόρος υπήρξε από τους πρωταγωνιστές υπεράσπισης στην πολύκροτη δίκη του Έκτακτου Στρατοδικείου για τον ΑΣΠΙΔΑ. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, φυλακίστηκε, εξορίστηκε και βασανίστηκε στην ΕΑΤ/ΕΣΑ και στο ΚΕΣΑ.

Εξελέγη επανειλημμένως βουλευτής της Α’ περιφέρειας Αθηνών και διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, στις 4.00 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α΄ κοιμητηρίου Αθηνών.

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Ν. Βούτση

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης πληροφορούμενος το θάνατο του πρώην βουλευτή Διονύση Μπουλούκου, δήλωσε:

«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Διονύση Μπουλούκου. Υπήρξε διανοητής, μαχητικός και ασυμβίβαστος, πρωταγωνιστής δικηγόρος υπεράσπισης στη δίκη του ΑΣΠΙΔΑ, φυλακίστηκε επί χούντας και μεταδικτατορικά τίμησε με την παρουσία του το Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Συλλυπητήρια και από τον ΔΣΑ 

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του δικηγόρου και πρώην βουλευτή, Διονύση Μπουλούκου, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή μετά από σύντομη ασθένεια.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)