to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:34 | 16.03.2023

Αθλητισμός

Πέθανε ο Μίμης Παπαϊωάννου, ο θρυλικός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ

Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας της ΑΕΚ πέρασε την Τετάρτη 15/3/2023 στην αιωνιότητα, έχοντας παλέψει για χρόνια με σοβαρά προβλήματα υγείας.


Ο σπουδαίος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών το πρωί της Τετάρτης (15/3). Ο Μίμης Παπαϊωάννου έχει γράψει τη δική του ιστορία για δεκαετίες, τόσο ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, όσο και της Εθνικής Ελλάδας και με την αγάπη για την ομάδα του και το ποδόσφαιρο, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του

Ο Μίμης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1942 στη Νέα Νικομήδεια της Ημαθίας. Ο πατέρας του Κώστας ήταν έφορος στην τοπική ποδοσφαιρική ομάδα Νέα Γενεά και έτσι ο μικρός Μίμης ήρθε από νωρίς σε επαφή με τα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Το ποδοσφαιρικό του ταλέντο δεν άργησε να φανεί και η αγάπη του για την ποδοσφαιρική μπάλα ήταν αναμφίβολη. Εγκατέλειψε το σχολείο νωρίς μοιράζοντας τον χρόνο τους ανάμεσα στο γήπεδο και στο κουρείο του χωριού όπου εργαζόταν ως βοηθός.

Το καλοκαίρι του 1962 ο 20χρονος Μίμης Παπαϊωάννου ντύνεται με την κιτρινόμαυρη φανέλα ξεκινώντας μια αναπόσπαστη πορεία 18 χρόνων. Η σχέση του με την «Ενωση» διαταράχτηκε όταν δεν του επέτρεψαν να κάνει το άλμα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Παλαιότερο αφιέρωμα της ΕΡΤ στον μεγάλο ποδοσφαιριστή:

και απόσπασμα από τη Μηχανή του Χρόνου:

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Σύσσωμος ο φίλαθλος κόσμος της χώρας μας θρηνεί σήμερα την απώλεια ενός θρύλου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Μίμης Παπαϊωάννου, ο θρυλικός αρχηγός της ΑΕΚ, πέρασε από σήμερα στην ιστορία έχοντας κατακτήσει μια θέση στο πάνθεον των μεγάλων μπαλαδόρων του 20ου αιώνα», τονίζει το Τμ. Φυσ.Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επισημαίνει:

«Η συνεισφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ανεκτίμητη. Υπήρξε ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και συνέδεσε την μοναδική του πορεία με τη φανέλα της ΑΕΚ της οποίας ήταν ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, ενώ παράλληλα υπήρξε εκ των ηγετών της Εθνικής μας ομάδος.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου οδήγησε την ΑΕΚ στην ιστορική πορεία των ευρωπαϊκών κύπελλων Πρωταθλητριών  1968-69 και ΟΥΕΦΑ 1976-77,ενώ σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Στατιστικής Ποδοσφαίρου (IFFHS) ήταν ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου όμως ήταν πάνω απ’ όλα ένας γνήσια λαϊκός άνθρωπος με ήθος και κοινωνικές ευαισθησίες, φίλος και συνεργάτης του Στέλιου Καζαντζίδη, που ασχολήθηκε και με το λαϊκό τραγούδι συνδέοντας για πάντα τη φωνή του με τον ύμνο της ΑΕΚ.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του και στην οικογένεια της ΑΕΚ.

Αντίο μεγάλε Μίμη! Οι Έλληνες φίλαθλοι θα σε θυμούνται για πάντα!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)