to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:44 | 07.12.2022

Πολιτισμός

Πέθανε ο δημιουργός του Stretto και ραδιοφωνικός παραγωγός Κώστας Μπέσιος

Ο Κώστας Μπέσιος, δημιουργός του Stretto, ραδιοφωνικός παραγωγός στο Κόκκινο 91,4 της Θεσσαλονίκης, απεβίωσε ξαφνικά την Τρίτη, σε ηλικία 73 ετών


Μια από τις πιο πληθωρικές προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης έφυγε την Τρίτη 6/12 από ανακοπή καρδιάς.

Γεννημένος το 1950 σημάδεψε την Καρόλου Ντιλ για δεκαετίες. Αγαπητός σε όλους και με πολλά χαρίσματα και κυρίως πνεύμα και χιούμορ.

”Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει η Θεσσαλονίκη ή έχω αλλάξει εγώ κι έχω γίνει πιο δύσκολος, αλλά βρίσκω άσχημη την Θεσσαλονίκη πράγμα του γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν βλέπω παλιές φωτογραφίες της πόλης και σκέφτομαι σε τι πόλη θα ζούσα αν δεν υπήρχε αυτή η πλεονεξία. Με στενοχωρεί το ελάχιστο πράσινο, τα γκράφιτι στους τοίχους η βρωμιά στους κεντρικούς δρόμους όπως π.χ, η Δημητρίου Γούναρη , τα επικίνδυνα πεζοδρόμια όπως αυτά κάτω από το σπίτι μου στην πλατεία Ιπποδρομίου, οι άθλιες συγκοινωνίες. Ωστόσο ξέρω που ζουν οι άνθρωποι μου και που αισθάνομαι ασφαλής. Γι αυτό αν με ρωτήσετε τι είμαι θα σας απαντήσω χωρίς δισταγμό. Μην πιστεύετε τις ταυτότητες λένε ψέματα. Είμαι Σαλονικιός.”, έλεγε σε συνέντευξή του στο parallaximag.

Το ραδιόφωνο

Ο Κώστας Μπέσιος ήταν μέλος του Κόκκινου 91,4 από το 2014, δημιουργώντας δημιούργησε υπέροχες μουσικές εκπομπές και αφιερώματα. Υπήρξε πολιτικά ενεργός στην αριστερά από τα νεανικά του χρόνια μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Στην ίδια συνέντευξη στο parallaximag.gr έλεγε για τη μεγάλη του αγάπη, το ραδιόφωνο:

«Μεγάλη μου αγάπη η μουσική και ξαφνικά βρίσκομαι να έχω μια σημαντική δισκοθήκη. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν πια ξεκίνησε η Ελεύθερη Ραδιοφωνία φίλοι που είχανε τότε αναλάβει την δημιουργία του πρώτου ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού του Α103 με κάλεσαν να κάνω κάποιες εκπομπές. Από εκεί βρέθηκα στον σταθμό του Μύλου, μετά στο Ράδιο Ράδιο και όταν η Βάνα Χαραλαμπίδου έκανε τον πολύ καλό σταθμό στον Πολιτισμό στους 95,8 των FM πέρασα κι εγώ 12 όμορφα χρόνια μαζί με τους υπόλοιπους συνεργάτες του σταθμού με πολλούς από τους οποίους με συνδέουν δεσμοί φιλίας. Τα τελευταία 7 χρόνια είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι με το Κόκκινο της Θεσσαλονίκης. Και εάν το θέλετε ναι το ραδιόφωνο είναι ένας από τους μεγάλους έρωτες της ζωής μου».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης: Αποχαιρετούμε το σ. Κώστα Μπέσιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του:

«Πέθανε ξαφνικά χθες το βράδυ στα 73 του χρόνια ο σύντροφος Κώστας Μπέσιος.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1949 και ήταν απόφοιτος της Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.  Εργάστηκε στη Διεύθυνση Μνημείων της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Επίσης ήταν για χρόνια παραγωγός μουσικών εκπομπών για το ραδιόφωνο και τελευταία τον ακούγαμε από τη συχνότητα του 91.4 «στο κόκκινο».

Φοιτητής κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, μπλέχτηκε με το αντιδικτατορικό κίνημα και μετά τη μεταπολίτευση οργανώθηκε στο Ρήγα Φεραίο και το ΚΚΕ Εσωτερικού. Πήρε μέρος στις πρώτες μεταδικτατορικές φοιτητικές εκλογές και εκλέχτηκε πρόεδρος στο σύλλογο φοιτητών της Βιομηχανικής.

Παρέμεινε μέχρι τέλους ενεργός πολίτης και ακολούθησε με συνέπεια, πάθος αλλά και κριτική διάθεση τις ιδέες της Αριστεράς, μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης αποχαιρετά με θλίψη το σύντροφο Κώστα Μπέσιο και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Πληροφορίες από parallaximag.gr (Διαβάστε τη ζωή του όπως την είχε διηγηθεί στην parallaxi, εδώ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)