to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:40 | 04.01.2020

Πολιτική

Τελευταίο αντίο στον Αντώνη Μπαλωμενάκη

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων - ΣΥΡΙΖΑ: Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του συντρόφου


Το «τελευταίο αντίο», στον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και δικηγόρο Αντώνη Μπαλωμενάκη που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, είπαν σήμερα τα μέλη της οικογένειας του, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, του δικηγορικού κόσμου, φίλοι του εκλιπόντος και πολλοί πολίτες.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλει στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου όπου το « παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν οι βουλευτές, Ντόρα Μπακογιάννη, Μανούσος Βολουδάκης, Παύλος Πολλάκης, Ανδρέας Ξανθός, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Μανώλης Θραψανιώτης, ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Επικήδειους εκφώνησαν ο Μανώλης Παπαδομανωλάκης εκπροσωπώντας τον δικηγορικό σύλλογο Χανίων, ο Ανδρέας Παπανδρέου ως συντονιστής της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ και ο Παύλος Πολάκης ο οποίος είπε πως η κοινωνία των Χανίων του χρωστάει το ξεμπλοκάρισμα του κληροδοτήματος Μαλινάκη. Θα μας λείψει, όπως είπε χαρακτηριστικά, η σοφία σου σε αυτή τη στροφή της ιστορίας.

Στέφανα απέστειλαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η ΚΕ και η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και η Περιφέρεια Κρήτης, ενώ πολλοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οικογένειας του Αντώνη Μπαλωμενάκη αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα για τις ανάγκες ιδρυμάτων της πόλης.

Την θλίψη του για τον θάνατο του Αντώνη Μπαλωμενάκη εξέφρασε με γραπτή του ανακοίνωση ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Με το ήθος του και την πορεία της ζωής του, με την αντιδικτατορική του δράση, την επαγγελματική του καταξίωση, την ενεργό ενασχόλησή του για δεκαετίες με τα κοινά, ο Αντώνης Μπαλωμενάκης κέρδισε τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων».

Η ταφή του εκλιπόντα έγινε στο κοιμητήριο της Αγίας Μαρίνας.

«Έφυγε» την Παρασκευή ο πρώην βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Μπαλωμενάκης

Ο 65χρονος πρώην βουλευτής, το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων.

Ο Αντ. Μπαλωμενάκης γεννήθηκε στα Χανιά. Τελείωσε το Α΄Γυμνάσιο Χανίων. Απόφοιτος Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Χανίων, Δικηγόρος Χανίων και ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Χατζαντωνάκη, με την οποία είχαν δύο αγόρια.

Εντάσσεται από πολύ νέος στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, στρατευμένος με την Αριστερά. Συμμετείχε στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, του Συνασπισμού Αριστεράς και Προόδου και του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, υπήρξε δημοτικός σύμβουλος στα Χανιά επί δημαρχίας Γιώργου Κατσανεβάκη.

Το Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχτηκε βουλευτής του Νομού Χανίων με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αντ.Μπαλωμενάκης υπήρξε από τους βουλευτές με έντονη κοινοβουλευτική παρουσία. Μέλος της διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, της Ειδικής μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Καινοτομίας και της ειδικής Επιτροπής παρακολούθησης του ασφαλιστικού συστήματος. Αναπληρωματικό Μέλος στην Επιτροπή «πόθεν έσχες».

Ακόμη υπήρξε μέλος της επιτροπής για την συνταγματική αναθεώρηση. Αντιπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στην διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου, (Ρ.Α.Μ.).

Ο ίδιος εκλέχτηκε πρόεδρος στις δύο εξεταστικές επιτροπές που συγκρότησε η Ολομέλεια της Βουλής, για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, (Μ.Μ.Ε.), διαδεχόμενος το Σωκράτη Φάμελλο, μετά την υπουργοποίησή του.

Ακόμη διετέλεσε πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά.

Αλ. Τσίπρας: Θα τον θυμόμαστε με απέραντο σεβασμό

ΣΥΡΙΖΑ: Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του συντρόφου

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του συντρόφου Αντώνη Μπαλωμενάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών.

Ο σ. Αντώνης σπούδασε στη Νομική Αθηνών. Υπήρξε μάχιμος δικηγόρος στη γενέτειρα του πόλη των Χανίων, ενώ, ως φοιτητής, γνώρισε τις διώξεις του καθεστώτος της χούντας καθώς ήταν ενεργό μέλος του αντιδικτατορικού κινήματος. Εντάχθηκε στην Αριστερά από νεαρή ηλικία, πρώτα στο ΚΚΕ και κατόπιν στον Συνασπισμό της Αριστεράς και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπήρξε δραστήριο μέλος της κοινωνίας των Χανίων και της Κρήτης με καίριες παρεμβάσεις, ήπιο και δημιουργικό πολιτικό λόγο. Διετέλεσε κατά περιόδους Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχτηκε βουλευτής Νομού Χανίων. Το κοινοβουλευτικό του έργο ήταν εξαιρετικά πλούσιο και πολυποίκιλο. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο σ. Μπαλωμενάκης διετέλεσε πρόεδρος των 2 Επιτροπών της Βουλής που διερεύνησαν τη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ και των σκανδάλων στον χώρο της υγείας.

Απευθύνουμε, στη σύζυγο του Μαρία και τα δύο τους παιδιά, και σε όλους τους οικείους του, τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Ψήφισμα για τον θάνατο του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Μπαλωμενάκη, εξέδωσε απόψε ο δικηγορικός σύλλογος Χανίων

Στο ψήφισμα αναφέρεται: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων με το 'Αγγελμα του θανάτου του συναδέλφου Δικηγόρου Παρ' Αρείω Πάγω, έγκριτου μέλους της κοινωνίας και πρώην Βουλευτή Χανίων, Αντώνιο Μπαλωμενάκη, συνελθών εκτάκτως, σήμερα στις 03/01/2020 αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

1) Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

2) Να παρασταθεί σύσσωμο στη νεκρώσιμη ακολουθία.

3) Να εκφωνήσει επικήδειο, το μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Μανώλης Παπαδομανωλάκης.

4) Να καταθέσει αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό σε ίδρυμα των Χανίων».

Ν. Βούτσης: Ο φίλος και σύντροφος Αντώνης έφυγε σήμερα από κοντά μας.

Ο φίλος και σύντροφος Αντώνης έφυγε σήμερα από κοντά μας. Είχε πολλά να δώσει στην οικογένεια του, στην υπόθεση της Αριστεράς και στην πολιτική ζωή του τόπου, για αρκετά χρόνια ακόμα.

Από μικρός και χωρίς ποτέ να διακόψει τη προσφορά του ήταν και έμεινε όρθιος στις επάλξεις του αγώνα. Ως βουλευτής άφησε το διακριτό του αποτύπωμα μέσα στα πιο δύσκολα χρόνια της κρίσης τόσο με τον εξαιρετικό του χαρακτήρα και την πολιτική αλλά και επαγγελματική του επάρκεια, όσο και με το αδιαμφισβήτητο ήθος του.

Θα τον θυμόμαστε πάντοτε. Συλλυπούμαι από καρδιάς την οικογένειά του για τον αδόκητο χαμό του.

Γιάννης Δραγασάκης: Αποχαιρετώ με βαθιά θλίψη τον αγαπημένο φίλο, τον ακατάβλητο αγωνιστή

Αποχαιρετώ με βαθιά θλίψη τον αγαπημένο φίλο, τον ακατάβλητο αγωνιστή, τον ακέραιο άνθρωπο Αντώνη Μπαλωμενάκη. Η κοινοβουλευτική του παρουσία χαρακτηρίστηκε από ήθος, ευπρέπεια & συνέπεια. Εκφράζω στην Μαρία & τα παιδιά του τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Ν. Σαντορινιός: Ο Αντώνης Μπαλωμενακης ήταν ένας γλυκός άνθρωπος, αφοσιωμένος στην Αριστερά

Συγκλονισμένοι πρέπει τόσο σύντομα να αποχαιρετήσουμε τον Αντώνη μας. Ο Αντώνης Μπαλωμενακης ήταν ένας γλυκός άνθρωπος, αφοσιωμένος στην Αριστερά, με ήθος, ακούραστος μαχητής κ με μια μεγάλη καρδιά, γεμάτη καλοσύνη.

Για μας που σε ζήσαμε τόσο κοντά σε δύσκολες πολιτικές στιγμές, το χαμόγελο σου και η έμφυτη ηρεμία σου, ήταν φάρος κ βάλσαμο. Καλό σου ταξίδι Σύντροφε μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει......

Χ. Μαμουλάκης: Μόνο θλίψη

Μόνο θλίψη δημιουργεί η είδηση του θανάτου του συντρόφου Αντώνη Μπαλωμενάκη.

Του νομικού, του οικογενειάρχη, του πολιτικού, του ανθρώπου που ως αγνός ιδεολόγος και στρατιώτης της αριστεράς, έδωσε πολλές μάχες στη ζωή του για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, για τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Η δε κοινοβουλευτική του παρουσία, όπως και αυτή στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, χαρακτηρίστηκε από τον μεστό του λόγο, τον αξιοθαύμαστο ζήλο με τον οποίο ανταποκρινόταν στα καθήκοντά του και την προσήλωσή του στο να επιτευχθούν τα ιδανικότερα αποτελέσματα για το σύνολο της κοινωνίας μας.

Στην οικογένεια και τους οικείους του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Σ. Αναγνωτοπούλου: Θλίψη απέραντη για το φίλο και υπέροχο σύντροφο

«Θλίψη απέραντη για το φίλο και υπέροχο σύντροφο Αντώνη Μπαλωμενακη. Η διακριτική αλλά και μαχητική παρουσία του στη Βουλή από το 2015 μέχρι τον Ιούλιο 2019 πρόσφερε στον ΣΥΡΙΖΑ και σε μας πολλά. Αντίο αγαπημένε σύντροφε. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους. Θερμά συλλυπητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ. Χάσαμε έναν άξιο συντροφο», σημειώνει με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η Σία Αναγνωστοπούλου.

Ν. Ηγουμενίδης: Υπήρξε ένας σεμνός, ανιδιοτελής και συνεπής στις ιδέες του αριστερός

Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του συντρόφου και αγωνιστή Αντώνη Μπαλωμενάκη. Όλο το προηγούμενο διάστημα είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά τις κοινοβουλευτικές του μάχες για την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την εμβάθυνση της δημοκρατίας, αλλά και την διαρκή του πάλη και αγωνία για τον τόπο του, τα Χανιά. Υπήρξε ένας σεμνός, ανιδιοτελής και συνεπής στις ιδέες του αριστερός που θα μας λείψει σε όλες τις δύσκολες μάχες που έχουμε μπροστά μας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Σ. Βαρδάκης: Ένας άνθρωπος με Α κεφαλαίο, γίγαντας ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας

Ο αναπάντεχος χαμός του συντρόφου μας, δάσκαλου, αδερφού, Αντώνη Μπαλωμενάκη, μας γεμίζει θλίψη και πόνο.

Ένας άνθρωπος με Α κεφαλαίο, γίγαντας ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας.

Αντώνη, σε ευχαριστούμε για όλα.

Καλό σου ταξίδι.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Α. Ξανθός: Θρηνούμε πραγματικά

Η Αριστερά των σεμνών αγωνιστών, των ήπιων αλλά αποφασισμένων ανθρώπων, της συντροφικότητας, της ευαισθησίας και του ήθους, είναι πολύ φτωχότερη. Θρηνούμε πραγματικά …..

2021 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)