to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:58 | 12.03.2021

Κοινωνία

«Πετάχτηκε μισοπεθαμένος στο δρόμο»: Επιστολή πατέρα Βασίλη Μάγγου στον Αλέξη Τσίπρα

«Για τη δικαίωση της μνήμης του παιδιού μας, σας παρακαλώ να αναφέρετε και την περίπτωση του» κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, ζήτησε από χθες ο πατέρας του Β. Μάγγγου που πέθανε ένα μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς - Σήμερα, μετά τη συζήτηση, ο Γ. Μάγγος γράφει: « Η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στο Κοινοβούλιο δικαιώνει πολιτικά τον αγώνα μας και η ομιλία του δίνει κουράγιο και αισιοδοξία στους πολίτες για καλύτερες μέρες»


«Θέλω να σας παρακαλέσω,  στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) συζήτηση στη Βουλή για την αστυνομική βία, να σας παρακαλέσω θερμά, στην προσπάθεια και αγώνα που έχουμε μπροστά μας, για τη δικαίωση της μνήμης του παιδιού μας, ν΄αναφέρετε και την περίπτωση του», γράφει ο πατέρας του Β. Μάγγου και προσθέτει:

«Στις 13 Ιουνίου 2020, στοχευμένα και συνειδητά, χτυπήθηκε ανηλεώς χωρίς να αποτελεί απειλή, τραυματίστηκε, βασανίστηκε και στο τέλος πάλι συνειδητά, πετάχτηκε από τους αστυνομικούς στο δρόμο έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, μισοπεθαμένος και αβοήθητος, χωρίς να διαπιστωθεί τίποτε εις βάρος του και χωρίς να του απαγγελθεί καμία κατηγορία.

»Αυτό το γεγονός ήταν η έμμεση αιτία που οδήγησε το παιδί μας στο θάνατο. Αυτό είναι μια τεράστια εγκληματική ενέργεια του κράτους και ιδιαίτερα του υπουργείου που είναι ταγμένο στην υπηρεσία προστασίας του πολίτη και για την οποία ενέργεια παρά τη δέσμευση του Χρυσοχοϊδη, μέχρι στιγμής εγω και η οικογένειά μου δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για το πόρισμα της ΕΔΕ».

Ο Αλ. Τσίπρας, κατά τη συζήτηση σήμερα στη Βουλή, αναφέρθηκε πράγματι και στην περίπτωση του Β. Μάγγου.

Και το ευχαριστήριο του Γ. Μάγγου, μετά τη σημερινή συζήτηση:

«Αισθάνομαι βαθειά συγκινημένος που σήμερα 12-3-2021 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στη συζήτηση για την αστυνομική βία εις βάρος πολιτών, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας, αναφέρθηκε και στην περίπτωση του παιδιού μας Βασίλειου, που άδικα και ανηλεώς χτυπήθηκε και βασανίστηκε στις 14-6-2020, από αστυνομικές δυνάμεις στο Βόλο. Η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στο Κοινοβούλιο δικαιώνει πολιτικά τον αγώνα μας και η ομιλία του δίνει κουράγιο και αισιοδοξία στους πολίτες για καλύτερες μέρες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)