to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:50 | 16.03.2021

Ρένα Δούρου

πηγή: tvxs.gr

Πολιτική

Πετάει χαρταετό

Για τον πρωθυπουργό κάθε μέρα είναι Καθαρά Δευτέρα. Πετάει χαρταετό- ανέμελα, χωρίς ευθύνες.


“Πρόδρομα φαινόμενα (νόσου): συμπτώματα που προηγούνται από την εκδήλωση μιας νόσου και προαγγέλλουν την εμφάνισή της”.

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά από 19 μήνες επικίνδυνης διακυβέρνησης, μετά από 12 μήνες αποτυχημένης αντιμετώπισης της πανδημίας, που πλέον ολοφάνερα χρησιμοποιεί αφενός για την προώθηση της αντιδραστικής μεταρρυθμιστικής ατζέντας όπως παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός (στο συνέδριο “Europe 2021”, αρχές Φεβρουαρίου φέτος) και αφετέρου για το καλό των ημετέρων (απευθείας αναθέσεις, κα), αρχίζει να εισέρχεται σε τροχιά φθοράς. Κάτι οι δημοσκοπήσεις, κάτι οι εκκωφαντικά αρνητικές αντιδράσεις των χρηστών κάτω από τα σόσιαλ μίντια του πρωθυπουργού με αφορμή τα τελευταία του διαγγέλματα, όταν προσπάθησε να φανεί “ενωτικός” χρησιμοποιώντας άκρως διχαστικό λόγο – όλα δείχνουν ότι οι “ωραίες μέρες του χαρταετού” για τον κ. Μητσοτάκη γίνονται ραγδαία παρελθόν.

Γιατί πλέον δεν φθάνουν η παραπληροφόρηση, οι επιχειρήσεις αποπροσανατολισμού των πολιτών, τα πάσης φύσεως επικοινωνιακά τερτίπια ή οι επαναλαμβανόμενες νυχθημερόν κατηγορίες ότι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ φταίνε για τα πάντα όλα.

Σιγά – σιγά ο βασιλιάς εμφανίζεται όπως είναι στην πραγματικότητα. Γυμνός. Εκφραστής ό,τι πιο συντηρητικού, οπισθοδρομικού, αναχρονιστικού έχει παράξει ποτέ η συντηρητική παράταξη. Όχι γιατί του επιβλήθηκε. Αλλά γιατί το επέλεξε.

Επέλεξε να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο. Επέλεξε να κυνηγάει τους νέους που έβλεπαν “Τζόκερ” στον κινηματογράφο γιατί ήταν “ακατάλληλο”. Επέλεξε το τσιμέντο σε βάρος του πρασίνου – με τον αντι-περιβαλλοντικό, αντι-ευρωπαϊκό, αντισυνταγματικό νόμο ενώ ήταν αποκαλυπτική η δήλωσή του για την επένδυση στον Ερημίτη στην Κέρκυρα : “Η εναλλακτική ποια θα είναι; Να μην κάνουμε τίποτα. Κάποια στιγμή θα καεί… και τότε”...

Επέλεξε να στείλει στον κοινωνικό Καιάδα τους ανθρώπους των λιγνιτικών περιοχών με ένα πρόγραμμα άδικης και καταστροφικής μετάβασης. Επέλεξε να αδιαφορήσει για τους 130.000 ανθρώπους που έχουν ήδη χάσει τη δουλειά του, τους χιλιάδες άλλους που είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται δραματικά ή εκείνους που καλούνται να ζήσουν τις οικογένειές τους με 534 ευρώ – όλοι τους προφανώς “εξαρτημένοι από το μισθό τους”.

Επέλεξε να φέρει έναν “αέρα δημοκρατίας μέσα στα πανεπιστήμια” μέσα από την εγκάτασταση σε αυτά της Ελληνικής Αστυνομίας. Επέλεξε να στηρίξει αρχικά με λόγια και χειροκροτήματα και μετά με... γκλομπ τους ανθρώπους του ΕΣΥ που δίνουν τα πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της Covid-19.

Επέλεξε να μην “πετάξει” η κυβέρνησή του εκατομμύρια σε ΜΕΘ για να μην κάνει το... χατήρι του ΣΥΡΙΖΑ. Επέλεξε την καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, μέσω της έκθεσης Πισσαρίδη - “ζόμπι” τους αποκαλεί η κυβέρνησή του.

Επέλεξε την εξουθένωση των ανθρώπων του πολιτισμού – έτσι κι αλλιώς ο καλλιτεχνικός χώρος αριστεροκρατείται, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματός του,
Επέλεξε, επέλεξε, επέλεξε...

Και επέβαλε. Και επιβάλλει με τη βία. Αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις όχι της Αντιπολίτευσης αλλά της κοινωνίας. Πέρα βρέχει για μια εξουσία που αντιμετωπίζει τους πολίτες ως υποτελείς.

ΥΓ: Σύμφωνα με το έθιμο, την Καθαρά Δευτέρα πετάμε χαρταετό. Για τον πρωθυπουργό κάθε μέρα είναι Καθαρά Δευτέρα. Πετάει χαρταετό- ανέμελα, χωρίς ευθύνες. Καλή Σαρακοστή να έχουμε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)