to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:54 | 28.02.2017

Πολιτισμός

«Πεσόντες υπέρ Υμηττού», του Πάνου Τριγάζη: Βιβλιοπαρουσίαση την Πέμπτη 2 Μαρτίου

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 και ώρα 13.00, στην Στοά Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5) - Ο συγγραφέας αφηγείται την θυσία τριών ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος, των Δημήτρη Μαλούκου, Θέμη Μαυραειδή και Αλέξανδρου Διαβολή και του 20χρονου εθελοντή δασοπυροσβέστη, Δημήτρη Καραμολέγκου, στην διάρκεια φονικής πυρκαγιάς στον Καρέα, στις 22 Ιουλίου 1998.


Με ομιλητές τον πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργο Παπαδούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιώργο Καραμέρο, και τον Δήμαρχο Ηλιούπολης και πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ) Βασίλη Βαλασόπουλο, παρουσιάζεται την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 και ώρα 13.00, στην Στοά Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5), τον νέο  βιβλίο του Πάνου Τριγάζη με τίτλο Πεσόντες υπέρ Υμηττού, το οποίο εκδόθηκε πρόσφατα από τον ΣΠΑΥ. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει η δημοσιογράφος Αναστασία Γιάμαλη, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής. 

Ο συγγραφέας αφηγείται την θυσία τριών ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος, των Δημήτρη Μαλούκου, Θέμη Μαυραειδή και Αλέξανδρου Διαβολή και του 20χρονου εθελοντή δασοπυροσβέστη, του Δημήτρη Καραμολέγκου, στην διάρκεια φονικής πυρκαγιάς στον Καρέα, στις 22 Ιουλίου 1998. 

Ο τίτλος σκοπίμως παραπέμπει στο «πεσόντες υπέρ πατρίδος», αφού ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι η προστασία του περιβάλλοντος «αποτελεί συστατικό ενός σύγχρονου πατριωτισμού συνυφασμένου με διευρυμένη έννοια της αλληλεγγύης, που είναι αλληλεγγύη με την φύση και τις επόμενες γενιές». 

Στην παρουσίαση έχουν προσκληθεί οι οικογένειες των πεσόντων, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος, ο Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελος και η πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Κατερίνα Ιγγλέζη.

Διαβάστε εδώ ένα απόσπασμα από το βιβλίο

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)