to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:24 | 14.03.2022

Διεθνή

Πεσκόφ: Η Ρωσία δεν έχει ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από την Κίνα - Μπορεί να καταλάβουμε μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας

«Η Ρωσία διαθέτει επαρκή στρατιωτική ισχύ για να εκπληρώσει όλους τους στόχους της στην Ουκρανία εγκαίρως και πλήρως», υποστήριξε ακόμα σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα σε δυτικά ΜΜΕ, που προκάλεσε αντιδράσεις από τις δυτικές κυβερνήσεις και προειδοποιήσεις προς την Κίνα να μην «εμπλακεί» - Ο Πεσκόφ είπε ακόμα ότι μπορεί η Ρωσία να θέσει υπό τον έλεγχό της μεγάλες ουκρανικές πόλεις


Η Ρωσία δεν έχει ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από την Κίνα και διαθέτει επαρκή στρατιωτική ισχύ για να εκπληρώσει όλους τους στόχους της στην Ουκρανία εγκαίρως και πλήρως, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ερωτηθείς από το Reuters σχετικά με τα σχόλια αμερικανών αξιωματούχων ότι η Ρωσία έχει ζητήσει στρατιωτικό εξοπλισμό από την Κίνα, ο Πεσκόφ απάντησε: "Οχι". "Η Ρωσία διαθέτει τη δική της ανεξάρτητη δυνατότητα να συνεχίσει την επιχείρηση. Όπως είπαμε, εξελίσσεται βάσει σχεδίου και θα ολοκληρωθεί στην ώρα της και πλήρως".

Ο Πεσκόφ είπε ακόμα ότι η Ρωσία μπορεί να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο μεγάλων ουκρανικών πόλεων: "Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ εγγυάται τη μέγιστη ασφάλεια για τον άμαχο πληθυσμό, δεν αποκλείει την πιθανότητα να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό του μεγάλα αστικά κέντρα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Ο ίδιος είπε ότι κάποιες από τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας είναι ήδη περικυκλωμένες από τις ρωσικές δυνάμεις.

Αμερικανοί αξιωματούχοι διατηρώντας την ανωνυμία τους είχαν πει ότι η Ρωσία είχε ζητήσει στρατιωτικό εξοπλισμό από την Κίνα.

Σημειώνεται ότι και η Κίνα αντέδρασε σήμερα οργισμένα στις πληροφορίες που διακινούν ΜΜΕ των ΗΠΑ ότι η Ρωσία της ζήτησε οικονομική και στρατιωτική βοήθεια για την εισβολή της στην Ουκρανία και προκειμένου να παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις, χωρίς ωστόσο να τις διαψεύσει: «Τον τελευταίο καιρό οι ΗΠΑ διαδίδουν συνεχώς ψευδείς ειδήσεις εναντίον της Κίνας», αρκέστηκε να δηλώσει στους δημοσιογράφους ο Ζάο Λιζιάν εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι ΗΠΑ είχαν αντιδράσει στις σχετικές διαρροές, με την εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου να λέει πως«ενημερώσαμε το Πεκίνο ότι δεν θα παραμείνουμε αδρανείς και ότι δεν θα αφήσουμε καμία χώρα να αντισταθμίσει τις απώλειες που θα υποστεί η Ρωσία λόγω των οικονομικών κυρώσεων» που της επιβλήθηκαν μετά την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)