to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πες τα, χρυσόστομη

«Πες τα μπας και τα ακούσουν τα λιβανιστήρια του Σαμαρά και του Μεϊμαράκη που μας φλόμωσαν στο success story, στην ανάκαμψη και στην ευημερία τόσα χρόνια»


Πες τα, Σοφία μου. Πες τα να τα ακούσουν. Πες τα να αγιάσει το στόμα σου. Πες τα μπας και τα ακούσουν τα λιβανιστήρια του Σαμαρά και του Μεϊμαράκη που μας φλόμωσαν στο success story, στην ανάκαμψη και στην ευημερία τόσα χρόνια. Πες τα να ακούσουν και οι υπόλοιποι ότι 89.288 οικογένειες δεν είχαν να πληρώσουν το ρεύμα και ζούσαν με τον φόβο της ΔΕΗ. Πες τα για να μάθουν και οι υπόλοιποι ότι 145.359 νοικοκυριά ζούσαν με ψίχουλα και με το ζόρι έμπαιναν σε σούπερ μάρκετ. Πες και για εκείνους τους 9.500 που κρύβονταν από τον σπιτονοικοκύρη τους και τα χρεωστούμενα ενοίκια.

Πες τα, χρυσόστομη, να τα ακούσουν εκεί στη Συγγρού που μας έλεγαν λαϊκιστές και εμπόρους του ψεύδους. Πες τα μπας και καταλάβουν πως χτίστηκαν τα πρωτογενή τους πλεονάσματα. Πες τα μπας και φιλοτιμηθεί κανείς και ζητήσει καμιά συγγνώμη για τη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων και τη φτωχοποίηση χιλιάδων νοικοκυριών. Πες τα, Σοφία μου, να τα ακούσουν όλοι αυτοί που όταν άκουγαν τη φράση «ανθρωπιστική κρίση» μας έδειχναν τις ουρές των επενδυτών που περίμεναν πώς και πώς να προσφέρουν στη χώρα χιλιάδες θέσεις εργασίας. Να τα ακούσουν όλοι αυτοί που περιέφεραν το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» σε 13 δήμους της χώρας ως πανάκεια της φτώχειας που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει.

Πες τα, Σοφία μου, να τα ακούσουν όλοι αυτοί που δεν ανέχονταν το παραμικρό δημοσιονομικό κενό για την ανακούφιση όσων ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτοί που δεν τόλμησαν να ψελλίσουν καν τις λέξεις «ανθρωπιστική κρίση» όταν διαπραγματεύονταν και συζητούσαν με τους πολιτικούς τους συμμάχους στην Δύση. Ούτε στον φίλο τους τον Γιούνκερ δεν είχαν τολμήσει να αναφέρουν αυτούς που ζούσαν χωρίς ρεύμα και δίχως τα στοιχειώδη, μην τυχόν και χαλάσουν την εικόνα της επιτυχημένης τους διακυβέρνησης. Πες τα Σοφία μου να τα ακούσει και ο φίλος σου ο Άδωνις που χτυπιόταν τον Μάρτιο μέσα στη Βουλή για τα «επικοινωνιακά τεχνάσματα» και τα «αντισυνταγματικά» νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για την ανθρωπιστική κρίση. Πες και ξαναπές τα νούμερα για να τα εμπεδώσει ο Άδωνις και οι υπόλοιποι. Δωρεάν ρεύμα σε 89.288 νοικοκυριά και 145.359 κάρτες σίτισης σε φτωχές οικογένειες.

Και να προσθέσεις, Σοφία μου, ότι αυτές είναι μονάχα οι οικογένειες που ωφελήθηκαν των «αντισυνταγματικών νομοσχεδίων» του ΣΥΡΙΖΑ και αν θες, να σου βγάλουμε και το καπέλο να ζητήσεις από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της Κυριακής όχι μονάχα να διευρύνει τον αριθμό τους αλλά κυρίως να εργαστεί και να αγωνιστεί για την εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην εξαθλίωση και φτωχοποίηση της κοινωνίας. Εκεί θα σε παραδεχτώ, Σοφία μου. Πες εσύ πόσες χιλιάδες οικογένειες βύθισαν στη φτώχεια η Ν.Δ. με τον Βενιζέλο και άσε τον ΣΥΡΙΖΑ να προπαγανδίζει με τους αριθμούς των μελών των οικογενειών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)