to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:25 | 02.03.2017

Πολιτική

«Περσινά ξινά σταφύλια» κατά τον Κικίλια η διερεύνηση του πόθεν έσχες Μητσοτάκη

Προσπαθεί να υποβαθμίσει ο Βασίλης Κικίλιας το θέμα της δικαστικής διερεύνησης του «πόθεν έσχες» του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας: «περσινά ξινά σταφύλια, έχω απαντήσει σε προηγούμενα briefing».


«Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει το νέο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι «φέρνουν από το παράθυρο τέταρτο μνημόνιο».

Ο κ. Κικίλιας, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για άλλη μία φορά, πρόσθεσε ότι «την αποκλειστική ευθύνη την έχουν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος και οι βουλευτές που στηρίζουν την πλειοψηφία τους.

«Αν είχαν γίνει εκλογές όπως ζητούσε η Ν.Δ., θα ήταν καλύτερα για τον ελληνικό λαό, γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ θα είχε πετύχει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και θα είχε προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις» συμπλήρωσε.

Σημείωσε ακόμη ότι το αίτημα των εκλογών «δεν σχετίζεται με το κλείσιμο της αξιολόγησης. Η ανασυγκρότηση της χώρας περνά μέσα από μία κυβέρνηση της Ν.Δ. με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισήμανε και υποστήριξε ότι «στη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας δεν χωρά ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν ξέρει και δεν θέλει να συμμετάσχει, ξέρει μόνο να επενδύει στον διχασμό».

Για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο κ. Κικίλιας είπε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει μία σειρά από δηλώσεις και προβλέψεις που έχουν διαψευστεί. «Εμείς δεν είμαστε μάντεις, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η καθυστέρηση κοστίζει. Είδαμε πόσο κόστισε η καθυστέρηση στην πρώτη αξιολόγηση. Εκείνοι που διαπραγματεύονται έχουν την ευθύνη. Η θέση της Ν.Δ. είναι ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η καθυστέρηση και οι εκλογές στην Ευρώπη φέρνουν αξιώσεις για πιο σκληρά μέτρα», ανέφερε.

Για τα εθνικά θέματα είπε ότι «υπερασπιζόμαστε με σοβαρότητα και στιβαρότητα και χωρίς εξάρσεις τα εθνικά μας θέματα».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υποβάθμισε το ζήτημα της διερεύνησης του «πόθεν έσχες» του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας: «Περσινά ξινά σταφύλια, έχω απαντήσει σε προηγούμενα briefing».

Για τις κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ανέφερε ότι «έχουν μεγάλο και δυσβάστακτο κόστος για το κοινωνικό σύνολο».

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις γύρω από την Τράπεζα Αττικής και τις εταιρείες του κ. Καλογρίτσα ανέφερε: «Η ΤτΕ και ο SSM έκαναν μια μηνυτήρια αναφορά, βγήκε ότι η εταιρεία του κ. Καλογρίτσα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πήρε 39 δάνεια που είναι υπό έρευνα. Το ανέδειξαν οι βουλευτές της Ν.Δ. στη Βουλή και μαζί και τα ερωτήματα για τα οποία ζητούμε να απαντήσει η κυβέρνηση. Ξαναγυρίζουμε στο τρίγωνο της διαπλοκής».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)