to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:50 | 21.05.2016

Διεθνή

Περού: Έρευνα για παράνομη χρηματοδότηση κατά της προεδρικής υποψηφίου Φουχιμόρι

Οι ανακριτικές αρχές στο Περού ερευνούν την περίπτωση να έχουν σημειωθεί δυνητικές ατασθαλίες στη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της υποψηφίου για την προεδρία Κέικο Φουχιμόρι, ανακοίνωσε χθες ο γενικός εισαγγελέας, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα επί τη βάσει εγγράφων που διέρρευσαν στον Τύπο πριν τις εκλογές της 5ης Ιουνίου.


Το τμήμα ερευνών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος της γενικής εισαγγελίας ερευνά την προέλευση των δωρεών που συνέλεξε το κεντρο-δεξιό κόμμα της Φουχιμόρι σε δύο προεκλογικές κοσμικές εσπερίδες, καθώς και την αγορά αγροτικής έκτασης από τον σύζυγό της, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας Πάβλο Σάντσες.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, «πρόκειται για μία προκαταρκτική έρευνα, η οποία ενδέχεται, ή όχι, να οδηγήσει σε μία προδικαστική διαδικασία. Θα χρειασθούν περισσότερα στοιχεία για να ληφθεί η όποια απόφαση».

Ο Σάντες πρόσθεσε πως δεν είναι σε θέση να δώσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις υποθέσεις εργασίας των ερευνητών, καθώς το περιεχόμενό τους δεν επιτρέπεται να διαδωθεί.

Η Φουχιμόρι, που οι δημοσκοπήσεις τη φέρουν να δίνει μάχη στήθος με στήθος με τον κεντρώο αντίπαλό της στον Β’ γύρο των προεδρικών εκλογών Πέδρο Πάβλο Κουτσίνσκι, αρνήθηκε οποιαδήποτε υποψία παρανομίας κι απέδωσε την έρευνα σε εκστρατεία συκοφάντησής της.

«Το βρίσκω λίαν ενδιαφέρον που αυτού του τύπου οι καταγγελίες αποκαλύπτονται μόλις δύο εβδομάδες πριν την εκλογή προέδρου. Το γνωρίζουμε πως θα υπάρξουν κι άλλες υπόνοιες και ψεύδη και καλώ τους Περουβιανούς να μην παραπλανηθούν», τόνισε η υποψήφια για την προεδρία.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Μάρτιο έπειτα από καταγγελία ενός δικηγόρου, επικεφαλής ενός ελάσσονος κόμματος, και παρατάθηκε πέραν του νόμιμου ορίου των 60 ημερών. Η κόρη του πρώην προέδρου Αλβέρτο Φουχιμόρι θρυλείται ότι σχετίζεται με παράνομες χρηματοδοτήσεις.

Την περασμένη Τετάρτη, μάλιστα, ο στενότερος συνεργάτης χρειάσθηκε να παραιτηθεί υπό το βάρος των αποκαλύψεων του τηλεοπτικού δικτύου Univision πως έχει ανοίξει έρευνα εναντίον του για λαθρεμπόριο ναρκωτικών από τις αρμόδιες Αμερικανικές αρχές (DEA).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: Περού

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)