to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Περιβαλλοντική καταστροφή έχει προκαλέσει η πετρελαιοκηλίδα που έχει δημιουργηθεί στα ανοικτά της νότιας Καλιφόρνιας

Μια μεγάλη πετρελαιοκηλίδα στα ανοικτά της νότιας Καλιφόρνιας έχει αφήσει πίσω της νεκρά ψάρια, υδροβιότοπους μολυσμένους και πουλιά κολλημένα στο πετρέλαιο, με τους τοπικούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για περιβαλλοντική καταστροφή.


Το αμερικανικό λιμενικό, που ηγείται των προσπαθειών καθαρισμού στις οποίες συμμετέχουν ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές υπηρεσίες, ανακοίνωσε χθες ότι ξεκινά έρευνα για να εντοπιστούν τα αίτια της πετρελαιοκηλίδας.

Εκτιμάται ότι 3.000 βαρέλια πετρελαίου έχουν δημιουργήσει μια πετρελαιοκηλίδα περίπου 13 τετραγωνικών μιλίων στον ειρηνικό Ωκεανό η οποία εντοπίστηκε πρώτη φορά το Σάββατο το πρωί, δήλωσε η Κιμ Καρ δήμαρχος του Χάντιγκτον Μπιτς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η ίδια χαρακτήρισε την πετρελαιοκηλίδα «περιβαλλοντική καταστροφή» και «ενδεχόμενη οικολογική καταστροφή». Η παραθαλάσσια πόλη, περίπου 65 χιλιόμετρα νότια του Λος Άντζελες, έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πετρελαιοκηλίδα.

Η Amplify Energy, διαχειρίστρια της πετρελαϊκής εξέδρας Elly με την οποία συνδέεται ο αγωγός στον οποίο υπήρξε διαρροή, ανακοίνωσε ότι ο εν λόγω αγωγός έκλεισε και το εναπομείναν πετρέλαιο απαντλήθηκε. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Μάρτιν Ουίλσερ, δύτες προσπαθούν να εντοπίσουν πού και γιατί υπήρξε διαρροή.

Η παραγωγή πετρελαίου στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας έχει μειωθεί κατά πολύ μετά την κορύφωσή της τη δεκαετία του 1990, εν μέρει εξαιτίας των αυστηρών περιβαλλοντικών κανόνων της πολιτείας. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ έχει δηλώσει πως επιθυμεί να σταματήσει η άντληση πετρελαίου στην πολιτεία ως το 2045.

Ήδη έχουν τεθεί περιορισμοί στην υπεράκτια άντληση πετρελαίου μετά την καταστροφική διαρροή πετρελαίου που σημειώθηκε το 1968 στα ανοικτά της Σάντα Μπάρμπαρα, με αποτέλεσμα 80.000 βαρέλια πετρελαίου να χυθούν στη θάλασσα. Άλλη μια πετρελαιοκηλίδα στο ίδιο σημείο το 2015 προκάλεσε τη διαρροή 2.400 βαρελιών πετρελαίου στον Ειρηνικό Ωκεανό.

AΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)