to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:32 | 10.03.2019

Διεθνή

Περισσότεροι από δέκα οι εργαζόμενοι για τον ΟΗΕ που επέβαιναν στο αεροσκάφος - Πώς γλίτωσε ένας Έλληνας

Περισσότεροι από δέκα άνθρωποι που συνδέονται με τον ΟΗΕ έχασαν την ζωή τους στην συντριβή του Boeing της Ethiopian Airlines που εκτελούσε την πτήση Αντίς Αμπέμπα-Ναϊρόμπι, έγινε γνωστό από πηγή των Ηνωμένων Εθνών.


«Περιμένουμε ότι τουλάχιστον 10-12 θύματα συνδέονται με τον ΟΗΕ», δήλωσε η πηγή, διευκρινίζοντας ότι είναι πιθανόν μεταξύ των νεκρών να συγκαταλέγονται free lance διερμηνείς που επρόκειτο να συμμετάσχουν σε διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, η οποία θα διεξαχθεί στο διάστημα 11-15 Μαρτίου στο Ναϊρόμπι.

Η πηγή του διεθνούς οργανισμού εξήγησε ότι η καταμέτρηση των μελών του προσωπικού του ΟΗΕ που επέβαιναν στο αεροσκάφος έχει περιπλακεί εξαιτίας του γεγονότος ότι ορισμένοι δηλώνουν στον ΟΗΕ το ταξίδι τους, ενώ άλλοι όχι, και ορισμένοι δεν χρησιμοποιούν το διαβατήριο του ΟΗΕ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τις απώλειες στο αεροπορικό δυστύχημα, που συνέβη λίγο μετά την απογείωση από την Αντίς Αμπέμπα.

Τα Ηνωμένα Εθνη συνεργάζονται στενά με τις αιθιοπικές αρχές «για την ταυτοποίηση των μελών του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών που έχασαν την ζωή τους στην τραγωδία αυτή», αναφέρεται στην ανακοίνωση που επίσης δεν αναφέρεται σε ακριβή αριθμό θυμάτων.

Έλληνας έχασε την πτήση των Αιθιοπικών Αερογραμμών και γλίτωσε

Ελληνας επιστήμονας επρόκειτο να ταξιδέψει με το μοιραίο αεροπλάνο των Αιθιοπικών Αερογραμμών, που συνετρίβη στην Κένυα, ωστόσο την τελευταία στιγμή έχασε την πτήση και σώθηκε.

Πρόκειται για τον Αντώνη Μαυρόπουλο, πρόεδρο της Παγκόσμιας Ένωσης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που πήγαινε στο Ναϊρόμπι για το συνέδριο του ΟΗΕ.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha εξήγησε ότι λόγω καθυστερήσεων έχασε την πτήση για δύο λεπτά.

Ο ίδιος τονίζει ακόμη πως έχασε γνωστούς από την συντριβή του αεροσκάφους, ενώ έκλεισε την επικοινωνία του με ένα συγκλονιστικό μήνυμα ζωής.

Κλείνοντας, τόνισε: «Θέλω να στείλω πολλλά φιλιά στην γυναίκα μου, την μητέρα μου και την κόρη μου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)