to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:36 | 12.09.2012

Κοινωνία

Περισσότερη αποκέντρωση αντί για κατάρρευση της τοπικής αυτοδιοίκησης

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι της χώρας εξ' αιτίας των εκτεταμένων περικοπών στη χρηματοδότησή τους σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ανδρέας Ξανθός. Τόνισε ότι "οι δημοτικές αρχές, οι δημότες και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αγωνιστούν μαζί για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών", εκφράζοντας επιπλέον την συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις κινητοποιήσεις των Δήμων.


Ολόκληρη η δήλωση


Ο ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις των Δήμων που απειλούνται με χρεωκοπία από τις πολιτικές του μνημονίου, λόγω των τεράστιων περικοπών και των κατακρατημένων πόρων που τους αναλογούν. Η τοπική αυτοδιοίκηση εκτός του ότι αποτελεί ένα λαϊκό θεσμό που βρίσκεται κοντά στον πολίτη, αποτελεί κομμάτι του Κοινωνικού Κράτους προσφέροντας κοινωνικές υπηρεσίες σε καθημερινή βάση στους πολίτες. Η αδυναμία λειτουργίας της, -που όπως φαίνεται έχει δρομολογηθεί από την τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού- θα συμπληρώσει την εικόνα πλήρους κατάρρευσης του ήδη κουτσουρεμένου Κοινωνικού Κράτους στην χώρα μας. Η προωθούμενη αδυναμία λειτουργίας των Δήμων θα έχει σαν αποτέλεσμα να αναγκασθούν να προχωρήσουν οι Δήμοι σε ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών, κάτι που άλλωστε ήδη εφαρμόζεται λόγω των  νεοφιλελεύθερων πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων.


Αυτό που πρέπει να διεκδικήσουν σήμερα οι πολίτες είναι αντί για την κατάρρευση της τοπικής αυτοδιοίκησης, περισσότερη αποκέντρωση. Αντί για μειούμενες κοινωνικές υπηρεσίες, περισσότερο Κοινωνικό Κράτος που είναι η αναγκαία ασπίδα προστασίας στους συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται να αγωνιστούν μαζί οι δημοτικές αρχές, οι δημότες και όλοι οι εργαζόμενοι για να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)