to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:24 | 12.09.2016

Κοινωνία

Το περίπτερο του «Καλώς τους» στην 81η ΔΕΘ

Η πρωτοβουλία του "Καλώς τους" να μεταφέρει το μήνυμα και τα κρίσιμα ερωτήματα για τους πρόσφυγες στην καρδιά της επικαιρότητας έπιασε τόπο. Το περίπτερο ενημέρωσης για το προσφυγικό στη ΔΕΘ, δίπλα στις άλλες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης της Θεσσαλονίκης, στήθηκε και λειτούργησε με πρόσφυγες της Softex και τα Βασιλικά, και φιλοξενούμενους σε δομές αλληλεγγύης όπως και ακτιβιστές που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό.


Οι επάλληλες επισκέψεις και συζητήσεις με άμεσα εμπλεκόμενους θεσμικούς παράγοντες, τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, τους/τις  υπουργούς Γιάννη Μουζάλα,  Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά,  Θεανώ Φωτίου, Θοδωρή Δρίτσα, τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη, τον Γενικό Γραμματέα Παιδείας και υπεύθυνο για το προσφυγικό Γιάννη Παντή, ήταν ιδιαίτερα σημαντικές γιατί  σε αυτές ξεδιπλώθηκαν τα αιτήματα και ειπώθηκαν τα προβλήματα που αφορούν την άμεση βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα camps, την ένταξη των προσφύγων, την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, την αποτελεσματική στήριξης των ευπαθών ομάδων, τη συνέχιση της πολιτικής ανθρωπιάς στα θαλάσσια σύνορα του Αιγαίου.

Όμως δεν ήταν μόνο οι κρατικοί επίσημοι αλλά  και οι εκατοντάδες πολίτες που πέρασαν από το περίπτερο, μίλησαν με τους πρόσφυγες, είδαν τις εξαιρετικές κατασκευές του προσφυγικού εργαστηρίου ξυλουργικής που έχει στηθεί στη Softex, πήραν από τα χέρια τους, τα αναμνηστικά και από το στόμα τους τις ευχαριστίες για τη συγκλονιστική βοήθεια που δέχθηκαν από τον ελληνικό λαό.

Στις δύο πρώτες ημέρες επισκέφθηκαν επίσης το περίπτερο των προσφύγων και του "Καλώς τους" και ενημερώθηκαν οι υπουργοί Νίκος Παππάς, Πάνος Σκουρλέτης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Τόσκας και Σία Αναγνωστοπούλου.

Τους ευχαριστήσαμε όλους και όλες για όσα κάνουν, διαμαρτυρηθήκαμε για όσα δεν κάνουν, και τους ζητήσαμε να κάνουν ακόμη περισσότερα!

Και εμείς, το "Καλώς τους" μαζί τους χιλιάδες έλληνες εθελοντές θα συνεχίσουμε να βάζουμε πλάτη για την πλήρη ένταξη των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία.  

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)