to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Περιπολικά παντού. Πυροσβεστικά;

Τον περασμένο Μάρτιο η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωνε τους πολίτες ότι παρέλαβε «53 νέα φορτηγά οχήματα υπηρεσιακού και ελεύθερου χρωματισμού». Σύμφωνα με την ίδια, εντός του 2020 «υλοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, με την παραλαβή 1.453 νέων οχημάτων, ενώ πρόσφατα παρελήφθησαν επιπλέον 45 οχήματα».


(Μαύρο χιούμορ: από ανάρτηση στο Twitter)

Οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήσαν και είναι σαφείς: επενδύει στην αστυνομία την ώρα που το δημόσιο Σύστημα Υγείας καλείται να τα βγάλει πέρα, πλέον με τη μετάλλαξη Δέλτα, χωρίς καμία ενίσχυση.

Την ίδια ώρα που το Πυροσβεστικό Σώμα καλείται να ανταποκριθεί στις νέες πιεστικές απειλές των ακραίων φυσικών καταστροφών, αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης, χωρίς προσλήψεις και με πεπαλαιωμένα Canadair που μπορούν να απογειώνονται μόνο όταν η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 38 βαθμούς! Εξ ου και το γεγονός ότι βρίσκονταν στη... Σκύρο και κατά την πρώτη μέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, καθυστέρησαν να έλθουν.

Η κυβέρνηση επί δύο χρόνια έχει κάνει τις επιλογές της. Και αυτές οι επιλογές ΔΕΝ περιλαμβάνουν το σύστημα του ΕΣΥ, την Πολιτική Προστασία, τη στήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος, χωρίς να ξεχνάει κανείς τη δημόσια εκπαίδευση. Οτιδήποτε δημόσιο, πλην των αστυνομικών δυνάμεων, προκαλεί αλλεργία στη νεοδεξιά κυβέρνηση. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικές οι εικόνες που βλέπουμε από τη χώρα που φλέγεται: παντού περιπολικά, ελάχιστα πυροσβεστικά.

Περισσότεροι αστυνομικοί, λίγοι πυροσβέστες. Αυτό είναι το έργο των επιλογών της κυβέρνησης που πλέον ζήτησε ασθμαίνουσα τη βοήθεια του στρατού. Μία ομολογία/παραδοχή της εγκατάλειψης του δημόσιου μηχανισμού από την κυβέρνηση. Ωστόσο, αν κρίνουμε από την πανδημία, που κάνει ξανά τα ίδια λάθη (π.χ. ανοίγοντας τον τουρισμό χωρίς πρόγραμμα, αποτυγχάνοντας στο πλάνο των εμβολιασμών), η κυβέρνηση αυτή δεν πρόκειται να πάρει κανένα μάθημα. Αλίμονο για τους πολίτες και την κοινωνία.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)