to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:28 | 24.05.2021

Πολιτική

Περιοδείες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά

Περιοδείες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη


Ενημερωτική εξόρμηση σε γειτονιές του Ηρακλείου

Στην περιοχή της λεωφόρου Ικάρου, τον Πόρο και τις Πατέλες βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, 22 Μαΐου, πολυμελές κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, συνεχίζοντας και αυτό το σαββατοκύριακο τις εξορμήσεις σε γειτονιές του Ηρακλείου, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τα σοβαρά θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και τον τόπο μας.

Με επικεφαλής τον βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισκέφτηκε καφενεία, χώρους συναθροίσεων και τις πλατείες της περιοχής. Στις συζητήσεις με τους πολίτες, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, την εκτίναξη της ανεργίας, που έχει λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις στην Κρήτη, και τα ελλιπή μέτρα της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας. Οι καταστηματάρχες αναφέρθηκαν κυρίως στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μετά το μακρόχρονο lockdown και στην ανεπαρκή στήριξη που τους παρείχε η κυβέρνηση της ΝΔ, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να βιώνουν συνθήκες οικονομικής ασφυξίας.

Από την πλευρά τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μίλησαν αναλυτικά για τις προτάσεις του κόμματος στο πεδίο της οικονομίας και εξήγησαν λεπτομερώς τις ολέθριες ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, καθώς και τις βαριές επιπτώσεις που θα έχει στις ζωές και τα εισοδήματα των εργαζόμενων.

Στην ενημερωτική εξόρμηση, μαζί με τον βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη, συμμετείχαν μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς και μέλη της Οργάνωσης Ανατολικών Συνοικιών. Την περιοδεία διοργάνωσε και συντόνισε η αρμόδια Θεματική Ομάδα Εξορμήσεων της ΝΕ Ηρακλείου του κόμματος.

Περιοδείες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας για το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Το Σάββατο 22/05/2021, μέλη των Οργανώσεων Μελών και της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας, μαζί με την πρ. βουλευτή του κόμματος Γιώτα Κοζομπόλη, πραγματοποίησαν μία ακόμη ενημερωτική εξόρμηση στο πλαίσιο της κεντρικής εκστρατείας του κόμματος κατά του εργασιακού νομοσχεδίου Χατζηδάκη / Μητσοτάκη, που έρχεται να καταργήσει το 8ωρο, να εξαλείψει τις υπερωριακές αμοιβές, να ελαστικοποιήσει τις εργασιακές σχέσεις, να καταργήσει την Επιθεώρηση Εργασίας και να υπονομεύσει το δικαίωμα στην απεργία.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνομίλησαν με πολίτες και εργαζόμενους, στη Δημοτική Αγορά της Καλαμάτας και στην ευρύτερη περιοχή, μοίρασαν φυλλάδια και ενημέρωσαν για τις αντεργατικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.

Η κινητοποίηση ενάντια στα νεοφιλελεύθερα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα αποτελέσει τη «μητέρα των μαχών» και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα σταθεί με όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό του κόσμου της εργασίας.

Σε Αβάντων και παραλία Χαλκίδας κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

Συνεχίζονται στην Εύβοια, οι δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, με το οποίο καταργεί το 8ωρο μετά από 130 και πλέον χρόνια και μια πληθώρα άλλων εργασιακών δικαιωμάτων (συλλογικές συμβάσεις εργασίας, πληρωμή υπερωριών, δικαίωμα στην απεργία κλπ), δημιουργώντας έτσι σύγχρονους σκλάβους χωρίς δικαιώματα και αμοιβές για αξιοπρεπή διαβίωση.

Στα πλαίσια αυτών των δράσεων, χθες Σάββατο 22 Μαΐου το πρωί, κλιμάκιο αποτελούμενο από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και μέλη και των δύο Ο.Μ. της Χαλκίδας βρέθηκε στην Οδό Αβάντων και στην Παραλία Χαλκίδας, όπου μοίρασε έντυπο υλικό και ενημέρωσε τους πολίτες για το αντεργατικό νομοσχέδιο Μητσοτάκη – Χατζηδάκη.


Τα μέλη του κλιμακίου τόνισαν πως ο κόσμος της εργασίας θα πρέπει να βρεθεί σε θέση μάχης ενάντια στο νομοσχέδιο και να μην επιτρέψει αυτό να περάσει.

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργυρούπολης πραγματοποίησε το Σάββατο το απόγευμα πικετοφορία και πορεία στην Αργυρούπολη.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους βουλευτές Ραλλία Χρηστίδου και Γιάννη Μπαλάφα μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και συνομίλησαν με δημότες της περιοχής για το αντεργατικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που ήρθε να ανατρέψει κατακτήσεις δεκαετιών για τους εργαζόμενους: καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις, μειώνει τους μισθούς, θεσπίζει τις απλήρωτες υπερωρίες,επιτρέπει τις ανεξέλεγκτες απολύσεις, καθιστά τον εργαζόμενο έρμαιο και "όμηρο" του εργοδότη. Η απάντηση θα έρθει από τον κάθε ένα μας.

Οι αγώνες δεν σταματούν. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με όλο τον εργαζόμενο κόσμο θα ορθώσουν ένα τείχος μπροστά από τα σχέδια της κυβέρνησης να φέρει τον εργασιακό μεσαίωνα στη χώρα.

Παρέμβαση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Α' Αθήνας το Σάββατο 22 Μαΐου το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος
ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο. Παρών και ο βουλευτής, Κώστας Ζαχαριάδης.

Παρέμβαση της ΝΕ Κορινθίας

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής εξόρμησης για τα εργασιακά πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Κορινθία του ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Αρβανίτη, την Παρασκευή 14 Μαΐου. Στη διάρκεια της επίσκεψης έγινε σύσκεψη στα Εργατικά Κέντρα Λουτρακίου και Κορίνθου με τις διοικήσεις και εκπροσώπους σωματείων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Νεμέα και σύσκεψη με στελέχη κόμματος. Στην εξόρμηση συμμετείχαν ο βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός, ο συντονιστής της ΝΕ Κορινθίας Χαράλαμπος Κασίμης καθώς και στελέχη των τοπικών Οργανώσεων Μελών και της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Επιπλέον, εξόρμηση πραγματοποιήθηκε στη λαϊκή αγορά Κιάτου το Σάββατο 15 Μαΐου, όπου διανεμήθηκε έντυπο υλικό που αφορούσε στα νομοσχέδια για τις λαϊκές και τα εργασιακά. Συμμετείχαν ο βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός, ο συντονιστής της ΝΕ Κορινθίας Χαράλαμπος Κασίμης, ο συντονιστής του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής Φάνης Κουρεμπές, στελέχη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ απο Αθήνα με επικεφαλής τον γραμματέα Αλεξίου, καθώς και στελέχη της ΟΜ Κιάτου.

Εξόρμηση ενημέρωσης  των  εργαζομένων  σε Φιλιάτες, Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Πέρδικα,  πραγματοποίησαν κλιμάκια  της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Θεσπρωτίας. Η δράση έγινε  από την  Πέμπτη 21 μέχρι την  Κυριακή 23 Μαϊου, σε super market, καταστήματα και καφετέριες  και περιλάμβανε  διανομή φυλλαδίων και συζητήσεις  για το "εργασιακό" νομοσχέδιο Μητσοτάκη - Χατζηδάκη, που μεταξύ άλλων  προβλέπει την κατάργηση του οχτάωρου την καθιέρωση της απλήρωτης υπερωρίας και την αντικατάσταση των συλλογικών συμβάσεων  με ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι ΟΜ του  ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Πρέβεζας πραγματοποίησαν στις 22/5 εξόρμηση στην κεντρική αγορά της Πρέβεζας με ανάρτηση πανό και διανομή  ενημερωτικού φυλλαδίου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ  για το  αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ-Μητσοτάκη. 
Νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, θεσμοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες, αντικαθιστά  τις συλλογικές με ατομικές συμβάσεις,   απελευθερώνει τις απολύσεις και επαναφέρει τον εργασιακό μεσαίωνα.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θερμή και μέσα από τις συζητήσεις που έγιναν διαπιστώθηκε η αγωνιστική διάθεση και ετοιμότητα του να υπερασπίσει τα  δικαιώματα που με αγώνες οι εργαζόμενοι έχουν κατακτήσει.
Καλούμε όλους τους προοδευτικούς, δημοκράτες πολίτες:

  • Να ενώσουμε τις δυνάμεις για να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο Μητσοτάκη – Χατζηδάκη 
  • Να αποτρέψουμε ένα νέο brain drain της νέας γενιάς. Το μέλλον των παιδιών μας δεν είναι η ανεργία και η κακοπληρωμένη εργασία.

Δράσεις της ΟΜ Καλλιθέας

Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις γειτονιές της Καλλιθέας. Μαζί ο Γιάννης Μπαλάφας και η Θεανώ Φωτίου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)