to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:53 | 10.09.2021

Πολιτική

Περιοδεία Α. Ξανθού σε δομές Υγείας του Βόλου

Ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας περιόδευσε χθες το πρωί στο Κέντρο Υγείας Βόλου, στο Νοσοκομείο και στην ΤΟΜΥ Ιωλκού.


Το κλιμάκιο αποτελούσαν ο συντονιστής και η αναπληρώτρια συντονίστρια της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας Μάνθος  Δραμητινός και Βανέσα Κατσαρδή, οι βουλευτές Μαγνησίας  Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου, η πρώην υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη και στελέχη του τμήματος Υγείας και του γραφείου τύπου του κόμματος.

 " Κοινωνική αγριότητα η στέρηση μισθού σε  ανεμβολίαστους" (video) – Magnesia News

Στο κλιμάκιο συμμετείχε επίσης ο υπεύθυνος της ΕΠΕΚΕ Υγείας, βουλευτής Τρικάλων Σάκης Παπαδόπουλος.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε με την διοίκησή και άλλους υπηρεσιακούς  παράγοντες του Νοσοκομείου  , εργαζόμενους στο ΚΥ Βόλου  και την  υπεύθυνη  της ΤΟΜΥ Ιωλκού, ενώ ο Α. Ξανθός συνομίλησε με εργαζόμενους του Νοσοκομείου και τους συνδικαλιστές τους.

Στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τους γιατρούς του Νοσοκομείου, τονίστηκαν από την πλευρά τους τα τεράστια προβλήματα  υποστελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας τα οποία εντείνονται από την απόφαση της κυβέρνησης να ανασταλεί η εργασιακή σχέση των μη εμβολιασμένων υγειονομικών.

Ο κ. Ξανθός ανέφερε πως βρισκόμαστε σε μια νέα φάση της πανδημίας, χαρακτηριστικό της οποίας είναι η μεγάλη πίεση που ασκείται στο ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετώπισε την υγειονομική κρίση σαν μια παροδική φάση, σαν μια μπόρα που θα περάσει σύντομα, χωρίς καμία διάθεση να επενδύσει στην στήριξη και στην ανάπτυξη της δημόσιας υγείας.

Τόνισε επίσης, πως η πανδημία αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για μια μακροπρόθεσμη επένδυση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Είπε χαρακτηριστικά ότι  κάθε θέση που κενώνεται στο ΕΣΥ (λόγων συνταξιοδότησης πχ) πρέπει να επαναπροκηρύσσεται .

Χρειάζεται ένα νέο εργασιακό και μισθολογικό πλαίσιο για τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, με σκοπό να γίνει ελκυστικό στους νέους γιατρούς.

Ανέφερε πως χρειάζονται γενναίες μισθολογικές αυξήσεις, ένταξη στα βαρέα ανθυγιεινά, ειδικά κίνητρα για την προσέλκυση κρίσιμων ειδικοτήτων, καθώς και για την κάλυψη θέσεων που βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)