to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:46 | 30.03.2015

Πολιτική

Περιοδεία της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου στο Πέραμα

Περιοδεία στον Δήμο Περάματος, όπου το ποσοστό ανεργίας εκτιμάται ότι ξεπερνά το 45 τοις εκατό πραγματοποίησε η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου, το Σάββατο 28 Μαρτίου. Στόχος της επίσκεψης, η ένταξη της περιοχής στα προγράμματα και τις νέες δράσεις απασχόλησης που σχεδιάζει το υπουργείο.


Η υπουργός περιηγήθηκε σε εγκαταστάσεις και υποδομές του Δήμου οι οποίες είναι εγκαταλειμμένες, ή υπολειτουργούν ή παραμένουν αναξιοποίητες. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποτελούν το δημοτικό κολυμβητήριο, το υπαίθριο θέατρο και η περιαστική περιοχή της Χωράφας. Η κ. Αντωνοπούλου ενημερώθηκε από επαγγελματίες για επιχειρήσεις που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και πληροφορήθηκε από τους παραγωγικούς φορείς για τη φθίνουσα πορεία της ναυπηγικής δραστηριότητας, η οποία συνιστά την κύρια αιτία εκτόξευσης των ποσοστών ανεργίας τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.

Κατά τη συνάντησή της με τον Δήμαρχο Περάματος, Γ. Λαγουδάκη, τον αντιδήμαρχο Χρ. Ντίμερη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Π. Καραγιαννάκη, εξετάστηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής. Εκτός από το χρόνιο πλέον πρόβλημα της υψηλής ανεργίας στη Ζώνη, ετέθησαν τα ζητήματα της υποστελέχωσης των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου οι οποίες είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, καθώς και της απαξίωσης του Ιατρικού Κέντρου Εγκαυμάτων. Στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Περάματος το μεγάλο βάρος της κρίσης επωμίζονται μόνο τρεις κοινωνικοί λειτουργοί, ενώ σημαντική είναι η προσφορά των Γιατρών του Κόσμου και των μορφών αλληλεγγύης που έχουν αναπτυχθεί.

Βασικός σκοπός της συνάντησής της ήταν η αναζήτηση τρόπων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω των προγραμμάτων συγχρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ενώ αναζητήθηκαν οι ιδιαιτερότητες και τα διακριτά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής του Περάματος. «Στη τη διάρκεια της εξάωρης παραμονής μας στο Πέραμα διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι ότι το Πέραμα δεν είναι μόνο πόλη της ανεργίας και της ανθρωπιστικής κρίσης. Ταυτοχρόνως είναι η πόλη τόσο των παραδοσιακών αλλά και των νέων, σε ζήτηση, εξειδικευμένων ειδικοτήτων που εμείς, τώρα, πρέπει να ενισχύσουμε με την κατάλληλη κατάρτιση, όπως για παράδειγμα είναι η ειδικότητα των επισκευαστών μηχανών θαλάσσης», δήλωσε η κ. Αντωνοπούλου.

«Το Πέραμα είναι συνάμα και η πόλη με τις αναξιοποίητες υποδομές και χώρους που μπορούμε να αναπλάσουμε, να συντηρήσουμε και προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία για δημόσια χρήση, δημιουργώντας παράλληλα ευκαιρίες για εργασία. Επίσης, είχα τη δυνατότητα να διαπιστώσω ότι σ’ αυτό το άκρο της δυτικής Αττικής υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνει πρότυπο πολιτιστικού και ιστορικού τουρισμού. Αλλά για όλα αυτά χρειάζεται- και δεσμευόμαστε ότι θα υπάρξει -η αμέριστη βοήθεια τόσο του υπουργείου Εργασίας, όσο και των συναρμόδιων υπουργείων- με υποστήριξη σε δράσεις που θα λαμβάνουν υπόψη και τις επαγγελματικές δεξιότητες που έχει ο τοπικός πληθυσμός. Για όλα αυτά θα συνεργαστούμε στενά, με τη δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια, και με τους φορείς της ευρύτερης περιοχής και σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τα πεδία που θα μπορέσουν- γιατί όχι – να αναδείξουν το Πέραμα σε φυτώριο νέων αποτελεσματικών δράσεων και στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)