to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:58 | 29.05.2012

Οικονομία

Περιοδεία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε Πλατύκαμπο-Χάλκη

Έκτακτη επιχορήγηση προς τον ΕΛΓΑ για την κάλυψη των πληγέντων


Τις τοπικές κοινότητες Χάλκης και Πλατυκάμπου του δήμου Κιλελέρ, που επλήγησαν σοβαρά από τη θεομηνία και την χαλαζόπτωση του Σαββάτου 26/5, επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο ν. Λάρισας, αποτελούμενο από τους υποψηφίους βουλευτές Ηρώ Διώτη και Δημήτρη Γελαλή και το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΒασίληΜακατό.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που τους έκανε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πλατυκάμπου κ. Αντώνης Φασφαλής καθώς και παρευρισκόμενοι αγρότες και συνεταιριστές, η καταστροφή είναι ολοκληρωτική, καθώς από τη σφοδρή κακοκαιρία επλήγησαν, στο 100%, 150 με 180 χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών, διαφόρων ειδών (σιτηρά, κριθάρι, βαμβάκι, βιομηχανική ντομάτα, καλαμπόκι, αμπέλια, ψυχανθή, σκόρδο κ.α.) σε Νίκαια, Χάλκη, Πλατύκαμπο, Γαλήνη, Γλαύκη, Νάματα και Μελία του Δ. Κιλελέρ, καθώς και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως Τερψιθέα, Αμυγδαλέα κ.α. Οι πληγέντες ζήτησαν την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση αποζημίωσή τους από τον ΕΛΓΑ καθώς και το “πάγωμα” των πληρωμών στην ΑΤΕ, ακόμη και για τα ρυθμισμένα δάνεια, για όσους υπέστησαν σοβαρή ζημιά.
Οι υποψήφιοι βουλευτές, λαμβάνοντας το λόγο, υποστήριξαν ότι «έγκαιρα ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν συζητιόταν στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής, είχε προειδοποιήσει ότι η κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης, που θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον ισόποση των εισφορών των αγροτών, καθώς είναι αναγκαία για να διατηρήσει ο ΕΛΓΑ τον κοινωνικό του χαρακτήρα, έχει ως αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζονται ούτε τα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού. Σήμερα, δυστυχώς, η πρωτοφανής καταστροφή στις καλλιέργειες του δήμου Κιλελέρ, μας επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Ζητάμε από την Πολιτεία και τους συναρμοδίους υπηρεσιακούς υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών, να προχωρήσουν σε παροχή έκτακτης επιχορήγησης προς τον ΕΛΓΑ, ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες καταγραφής και εξατομίκευσης των ζημιών, για να δοθούν το δυνατόν συντομότερο οι αποζημιώσεις στους πληγέντες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)