to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:06 | 17.04.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Περιοδεία Γ. Σακελλαρίδη και "Ανοιχτής Πόλης" στην Αχαρνών

Την αντιμετώπιση της φτώχειας στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας, όρισε ως προτεραιότητα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος περιόδευσε στην ευρύτερη περιοχή της Αχαρνών (6η δημοτική ενότητα), στον 'Αγιο Νικόλαο και τη Μιχαήλ Βόδα.


Επικεφαλής κλιμακίου της "Ανοιχτής Πόλης" της 6ης δημοτικής κοινότητας, ο υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας, συζήτησε με τους κατοίκους για τα πραγματικά προβλήματα της γειτονιάς, τη φτώχεια, την εγκατάλειψη και τα λουκέτα στα καταστήματα.

Η υποδοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, ενώ κάτοικοι και καταστηματάρχες εξέφρασαν την προσμονή τους να αλλάξει επιτέλους κάτι στην περιοχή. Από την πλευρά του, ο Γ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι η πρώτη προτεραιότητα της Ανοιχτής Πόλης ως νέας δημοτικής αρχής, θα είναι η αντιμετώπιση της φτώχειας στις υποβαθμισμένες γειτονιές, ενώ σημείωσε ότι ο Δήμος μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, ώστε η Αθήνα να γίνει μία πόλη για όλους.

Μετά τον Άγιο Νικόλαο, ο Γ. Σακελλαρίδης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της «Κιβωτού του Κόσμου», όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για όλα τα εκπαιδευτικά και επισιτιστικά προγράμματα, και την στήριξη που παρέχει ο οργανισμός σε 400 παιδιά πολλών εθνικοτήτων και θρησκειών. Ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου ενημέρωσε τον Γ. Σακελλαρίδη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η «Κιβωτός». Τα παιδιά επιφύλαξαν στον Γ. Σακελλαρίδη μία ευχάριστη έκπληξη, τραγουδώντας τον ύμνο της «Κιβωτού», ένα πολυεθνικό τραγούδι.

Αναγνωρίζοντας το έργο της «Κιβωτού», ο Γ. Σακελλαρίδης, διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια με κάθε τρόπο, καθώς υπάρχει η κοινή αντίληψη ότι η κοινωνική αλληλεγγύη και όχι η φιλανθρωπία είναι ο βασικός πυλώνας αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η Αθήνα. Τέλος, ζήτησε από την «Κιβωτό» να ενώσει την φωνή της στην προσπάθεια να αναγνωριστούν τα δικαιώματα ιθαγένειας σε όλα τα παιδιά που γεννιούνται και μεγαλώνουν στην χώρα μας.

Συνάντηση με φορείς της 5ης Δημοτικής Κοινότητας, την Τετάρτη

Την Τετάρτη 23 Απριλίου, η "Ανοιχτή Πόλη" και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απευθύνουν πρόσκληση σε συζήτηση με φορείς της 5ης Δημοτικής Κοινότητας της Αθήνας για τα προβλήματα της περιοχής.

Η συνάντηση – στην οποία θα συμμετέχουν τοπικοί αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι – θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στο γήπεδο του Απόλλωνα στη Ριζούπολη (είσοδος από θύρα Ε – επισήμων).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)