to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:00 | 17.02.2020

Κοινωνία

Περιοδεία αντιπροσωπείας της ΕΠΕΚΕ και του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Γ.Ν. «Ιπποκράτειο»

Στις συναντήσεις με το υγειονομικό προσωπικό και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων υπήρχε θετικό κλίμα και αναγνώριση της προσπάθειας που κατέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να κρατήσει όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας και να το ενισχύσει με ανθρώπινο δυναμικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.


Περιοδεία στο Γ.Ν. “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ” πραγματοποίησε την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου αντιπροσωπεία της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) και του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Τομεάρχης και τέως Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Επίσης, συμμετείχαν η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, οι Βουλευτές Σάκης Παπαδόπουλος και Ανδρέας Μιχαηλίδης και από το Τμήμα Υγείας η Μαρία Βαμβουρέλλη και η Ευαγγελία Κοντοδήμα. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τμήματα και κλινικές, συζήτησε με το σωματείο εργαζομένων και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Στις συναντήσεις με το υγειονομικό προσωπικό και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων υπήρχε θετικό κλίμα και αναγνώριση της προσπάθειας που κατέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να κρατήσει όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας και να το ενισχύσει με ανθρώπινο δυναμικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε την εγκατάσταση νέου στεφανιογράφου και την προμήθεια μαγνητικού τομογράφου με χρηματοδότηση ύψους 1.800.000€ από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρεια Αττικής. Το μεγάλο πρόβλημα όμως, παρά τις προσπάθειες που έγιναν, είναι η υποστελέχωση, κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς από τις 400 περίπου κενές οργανικές θέσεις οι 246 είναι νοσηλευτών .

Ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι στόχος μας είναι η υπεράσπιση της δημόσιας περίθαλψης και η κάλυψη των αναγκών όλων των ανθρώπων μέσα από ένα δημόσιο σύστημα υγείας. Ανέφερε επίσης ότι είναι πολύ σημαντική η επαφή με τους ανθρώπους του συστήματος υγείας, οι οποίοι δέχονται τεράστια εργασιακή πίεση και καταβάλλουν τιτάνια προσπάθεια, ώστε να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Επίσης, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδείξει και στη Βουλή τα αιτήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και των ασθενών μετατρέποντας τα σε πολιτικά αιτήματα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μαζί με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, τους ασθενείς και τους πολίτες θα αποτρέψουμε την οπισθοδρόμηση στη δημόσια περίθαλψη και στο κοινωνικό κράτος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)