to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:43 | 17.04.2019

Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Αττικής: Σκληρή απάντηση Μοίρα – «Δύναμης Ζωής» σε Σγουρό

Με αφορμή τη σημερινή δήλωση του τέως Περιφερειάρχη για την περιοδεία της Ρένας Δούρου στη Μάνδρα και όσα είπε χθες σε συγκέντρωση στην Καλλιθέα, ο εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ Γιάννης Μοίρας κάνει την ακόλουθη γραπτή δήλωση:


«Ανεξάρτητα από το ποιος φταίει για την καθυστέρηση στα αντιπλημμυρικά…». Με αυτή την έμμεση αναφορά στη σημερινή του ανακοίνωση ο τέως Περιφερειάρχης, προβαίνει σε ένα διστακτικό -αλλά πάντως ουσιαστικό- βήμα μετάβασης από την πολιτική τυμβωρυχία πάνω στα 25 θύματα της πλημμύρας του 2017 και τον λαϊκισμό, προς την πραγματικότητα και την αλήθεια. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.

Αναφορικά με το τι είχε κάνει εκείνος πριν και το τι έχει κάνει η σημερινή διοίκηση από τη μέρα που ανέλαβε μέχρι σήμερα, η απάντηση από τη ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ και τη Ρένα Δούρου είναι τα 160 έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης ύψους €500 εκατ. σε ολόκληρη την Περιφέρεια Αττικής. Οι “Μάνδρες” προέκυψαν ως “κληροδότημα” θανάτου και τραγωδίας από τις πολυδεκαετείς αυθαιρεσίες και παρανομίες ενός πολιτικού και αυτοδιοικητικού κατεστημένου, απόγονος και ακόλουθος του οποίου ήταν ο κ. Σγουρός ως Νομάρχης και Περιφερειάρχης. Από την πλευρά μας η ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου πράττουμε στο ακέραιο και με αποφασιστικότητα ότι είναι αναγκαίο προκειμένου να μην έχουμε ποτέ ξανά καμιά “Μάνδρα”.

Με την ευκαιρία όμως, πρέπει να δοθεί μία απάντηση και στα όσα είπε ο τέως Περιφερειάρχης χθες στην Καλλιθέα αναφορικά με δήθεν «ψευτοδιλήμματα», όπως τα ανέφερε, που βάζουν τα κόμματα στους πολίτες προκειμένου «να ψηφίσουν κομματικά αρεστούς και όχι τους αρίστους» για την Περιφέρεια.

Μήπως ο κ. Σγουρός ισχυρίζεται ότι ο ίδιος απέχει από κόμματα;

Μα είναι γνωστή και δηλωμένη η κομματική του ταυτότητα και την αποδεικνύει με την παρουσία του στην πρώτη σειρά των καθισμάτων σε όλα τα κομματικά καλέσματα της κ. Γεννηματά! Ο τέως Περιφερειάρχης είναι ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και μένει να μας πει αν στηρίζει πολιτικά, όπως κάνει επισήμως το κόμμα του, τις “χορηγίες” της Ζίμενς σε βαλίτσες, το παιχνίδι τιμών με τη Νοβάρτις στα φάρμακα σε βάρος του κράτους και του ασφαλισμένου, τις ιπτάμενες μίζες στα εξοπλιστικά, τα κομματικά θαλασσοδάνεια και κατά το πρόσφατο παρελθόν τη βίαιη φτωχοποίηση της Ελλάδας με απώλεια του ¼ του ΑΕΠ.

Ωστόσο, αυτά όλα τα λέει ο κ. Σγουρός όχι για να το παίξει απλά «ακομματίκ», αλλά και για να θολώσει τα πραγματικά διλήμματα στις Περιφερειακές Εκλογές της Αττικής: ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ και Ρένα Δούρου, ή το δίδυμο της δικής του υποψηφιότητας με την υποψηφιότητα του κ. Πατούλη;

Με άλλα λόγια…

- Έργο, δουλειά κι αποτέλεσμα; Ή επικοινωνισμός, παραγοντισμός και φλυαρία;

- Ευθύνη, ήθος κι αμεσότητα στη σχέση με τον πολίτη και τις ανάγκες του; Ή λαϊκισμός, fake news με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και παλιές αντιλήψεις εξουσίας σε απόσταση από την Κοινωνία;

- Αγώνας να είναι χρήσιμη στον πολίτη και την Κοινωνία η Τοπική Αυτοδιοίκηση; Ή χειραγώγηση του θεσμού για παιχνίδια πολιτικών σκοπιμοτήτων με ότι συμφέροντα σέρνουν από πίσω;

- Συνέχιση της καταγεγραμμένης τα τελευταία πέντε χρόνια πορείας προόδου και ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής; Ή αλλαγή κατεύθυνσης και οπισθοδρόμηση στο χθες, παρέα με άμεσους και έμμεσους συντελεστές της πρόσφατης καταστροφής που συνολικά έζησε η χώρα με αντανάκλαση των συνεπειών και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Σε όλα τα παραπάνω, ο πολίτης απάντησε τέτοια εποχή το 2014 ψηφίζοντας ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ και Ρένα Δούρου. Την ίδια απάντηση, ίσως και πιο ενισχυμένη, δίνει και το 2019.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)