to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:05 | 31.07.2018

Κοινωνία

Η Περιφέρεια Αττικής διαψεύδει τον δήμαρχο Ραφήνας: Το πρακτικό της έκτακτης συνεδρίασης δεν πλαστογραφήθηκε

Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του Δημάρχου Ραφήνας - Πικερμίου


Σχετικά με σημερινές δηλώσεις του Δημάρχου Ραφήνας - Πικερμίου, κ. Β. Μπουρνούς η Περιφέρεια Αττικής διευκρινίζει με ανακοίνωσή της:

  1. Το Πρακτικό της έκτακτης Συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου που έλαβε χώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής στις 23/7, δεν δύναται να πλαστογραφηθεί καθώς τα Πρακτικά ενός Συλλογικού οργάνου συντάσσονται και επικυρώνονται δεόντως και αποστέλλονται στους συμμετέχοντες σε αυτό όπως και έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

  2. Στο Πρακτικό περιγράφεται η κατάσταση της μεγάλης πυρκαγιάς, οι δράσεις και οι ενέργειες των αρμόδιων φορέων εκείνες τις δραματικές ώρες.

  3. Το έγγραφο δεν αναφέρεται σε απόφαση «εκκένωσης».

  4. Το έγγραφο δεν προχωρά σε κανενός είδους αξιολογικές κρίσεις έναντι ουδενός παράγοντα ή φορέα.


Τι κατήγγειλε ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, κ. Β. Μπουρνούς, κατήγγειλε ότι κατά τη χθεσινή κατάθεσή του στην ανακρίτρια του παρουσιάστηκαν πλαστά έγγραφα, τα οποία φέρουν την υπογραφή της Συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής, Ιωάννας Τσούπρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται προφανώς για την αναπληρώτρια σε θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, η οποία προσκόμισε έγγραφο στο οποίο φαίνεται ότι συνεδρίασε Συντονιστικό Όργανο, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, το οποίο δεν συνεδρίασε ποτέ.

Όπως είπε ο ίδιος, το έγγραφο που κατατέθηκε με τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης, αναφέρει ότι το Συντονιστικό συγκλήθηκε στις 20:30 και ολοκληρώθηκε στις 21:00, καθώς και ότι σε αυτό συμμετείχε και η Πυροσβεστική και η Ελληνική Αστυνομία.

Σε επικοινωνία που είχε ο ΑΝΤ1 με την κ.Τσούπρα, η περιφερειακή Σύμβουλος διέψευσε τον Δήμαρχο Ραφήνας και ως μάρτυρες της συνεδρίασης που καταγγέλλει ο Β. Μπουρνούς ότι δεν έγινε επικαλείται τους Δημάρχους Διονύσου και Μαραθώνος.

Ο δήμαρχος Διονύσου διαψεύδει τον κ. Μπουρνού

Ο δήμαρχος Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης, σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο ΑΝΤ1 επιβεβαίωσε ότι εστάλη sms για την εν λόγω συνεδρίαση, στην οποία μετέβη, αλλά έφυγε προτού αυτή ολοκληρωθεί. Ο κ. Ζαμάνης είπε επίσης ότι ο Β. Μπουρνούς δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)