to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:31 | 09.06.2015

Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής για την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο: Ανάγκη συντονισμένης δράσης όλων των φορέων της Πολιτείας

Σε απολογισμό των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Αττικής από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά σε ιδιωτική επιχείρηση στον Ασπρόπυργο, το Σάββατο 6 Ιουνίου, προχωράει σε ανακοίνωσή της η Αρχή


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η Περιφέρεια  Αττικής από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά σε ιδιωτική επιχείρηση στον Ασπρόπυργο, το Σάββατο 6 Ιουνίου, συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της, εξαντλώντας και υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητές της, το έργο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Η συγκεκριμένη πυρκαγιά έχει σοβαρές περιβαλλοντικές και όχι μόνο επιπτώσεις λόγω της έκλυσης επικίνδυνων σωματιδίων και τοξικών ουσιών κυρίως στη Δυτική Αττική. Παράλληλα, φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη συντονισμένης δράσης όλων των φορέων της Πολιτείας.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια Αττικής προχωρά άμεσα με αποκλειστικό της γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος στις εξής ενέργειες:

1.        Στη μέτρηση των εκλυόμενων σωματιδίων και τοξικών ουσιών, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

2.        Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, φυσικού  ή ηθικού αυτουργού, άμεσου ή απλού συνεργού για παράνομες και αυθαίρετες πράξεις από τις οποίες προέκυψε κίνδυνος για τους πολίτες, υποβάθμιση και μόλυνση του περιβάλλοντος.

Ήδη η Περιφέρεια Αττικής:

  1. Έχει καταβάλει πάνω από 40 χιλιάδες ευρώ για να συνδράμει την Πυροσβεστική με υδροφόρες και ειδικά μηχανήματα
  2. Έχει ζητήσει τις απόψεις ειδικών επιστημόνων, γιατρών και περιβαλλοντολόγων, για τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και για περαιτέρω ενέργειες.

Γιατί η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος οφείλει να είναι άμεση και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα όλων: της κεντρικής διοίκησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της επιστημονικής κοινότητας, όλων μας.

Τούτες τις ώρες απαιτούνται από όλους, αρμόδιους και μη: ψυχραιμία, σοβαρότητα, υπεύθυνες παρεμβάσεις.

Το θέμα θα συζητηθεί ως έκτακτο στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης, 11 Ιουνίου. 

Διαβάστε ακόμα: Τοξικό νέφος κάλυψε την Αττική - Ανησυχία από την έντονη δυσοσμία

Δύσκολη η πλήρης κατάσβεση της φωτιάς στον Ασπρόπυργο - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)