to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:22 | 19.06.2018

Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Εξοπλισμός ύψους 8,57 εκατομμύρια ευρώ για την πρόληψη, διαχείριση και αποκατάσταση καταστροφών

Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για την «Προμήθεια Μηχανημάτων και Εξοπλισμού στο πλαίσιο της υποστήριξης του Σχεδίου ‘Ξενοκράτης’» από την Περιφέρεια Αττικής


Τον κρατικό μηχανισμό πρόληψης και προστασίας προς όφελος των πολιτών της Αττικής και των περιουσιών τους, ενισχύει η Περιφέρεια Αττικής.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που εντάσσεται στον γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό που υλοποιεί τα τελευταία 3,5 χρόνια η Περιφέρεια Αττικής για την αντιπλημμυρική προστασία, πρόληψη και διαχείριση κινδύνων στις περιοχές της Αττικής και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Συγκεκριμένα, απευθύνει πρόσκληση προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τους φορείς του να υποβάλουν προτάσεις στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020 με τίτλο «Προμήθεια Μηχανημάτων και Εξοπλισμού στο πλαίσιο της υποστήριξης του Σχεδίου ‘Ξενοκράτης’». Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 05 («Προώθηση της Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή, καθώς και της Πρόληψης και Διαχείρισης Κινδύνων») ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), και έχει συνολικό προϋπολογισμό 8.570.000 ευρώ.

Μέσω του Δικαιούχου (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας) θα γίνει προμήθεια μηχανημάτων και εξοπλισμού στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου «Ξενοκράτης», το οποίο αφορά στην πρόληψη, διαχείριση και αποκατάσταση καταστροφών.

Ο εξοπλισμός αφορά κυρίως μηχανήματα έργων, που θα φυλάσσονται σε στρατιωτικές μονάδες της Αττικής και θα μπορούν να επέμβουν άμεσα, για την αντιμετώπιση ή/και πρόληψη φυσικών καταστροφών ή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης καθώς και αποκατάστασης των ζημιών.

Επιπλέον η παρούσα πρόσκληση έρχεται να ικανοποιήσει συγκεκριμένη δράση συνεργασίας η οποία περιλαμβάνεται στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το οποίο είναι σε ισχύ από 21/02/2017, με αντικείμενο την πρόληψη και διαχείριση κινδύνων στην Περιφέρεια Αττικής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)