to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:04 | 23.12.2016

Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Eγκρίθηκε η ανάπλαση της Πλατείας Σωτ. Ζωγράφου

Ένα σημαντικό έργο για τον Δήμο Ζωγράφου αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 22/12, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Ερμίνας Κυπριανίδου, Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών


Όπως τονίζεται:

Στο πλαίσιο της 40ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου η Αντιπεριφερειάρχης, Ερμίνα Κυπριανίδου, εισηγήθηκε την έγκριση προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Ζωγράφου για την χρηματοδότηση από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΩΤ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ & ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΕΣ ΟΔΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ», προϋπολογισμού 578.918,80 €. 

Το έργο που θα υλοποιηθεί στην πλατεία Σωτηρίου Ζωγράφου και στις παρακείμενες οδούς Αναστασάκη, Ευθ. Κλάδου και Μπισκίνη στο κέντρο του Δήμου Ζωγράφου είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η πλατεία Σωτ. Ζωγράφου γειτνιάζει με την Πλατεία Γαρδένια, τον Πεζόδρομο της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας, τη Λ. Παπάγου και το Δημαρχείο που είναι τα πιο κεντρικά σημεία του Δήμου και από τα οποία διέρχονται καθημερινά χιλιάδες κάτοικοι και φοιτητές.  

Οι εργασίες που προβλέπονται από την μελέτη του έργου αφορούν στην αποξήλωση της υπάρχουσας πλακόστρωσης της πλατείας αλλά και της ασφάλτου και πεζοδρομίων των περιμετρικών δρόμων και στην κατασκευή νέου δαπέδου πλατείας και νέας επιφάνειας οδοστρωμάτων, την δημιουργία ραμπών για εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες, την ενίσχυση της φύτευσης της πλατείας με επί πλέον δένδρα, θάμνους και λουλούδια, την κατασκευή συστήματος αυτόματης άρδευσης, την τοποθέτηση νέων φωτιστικών, πινακίδων, καθισμάτων και κάδων απορριμμάτων και την διαγράμμιση και οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης.

Όπως τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης, Ερμίνα Κυπριανίδου : «Η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της πλατείας Σ. Ζωγράφου  λόγω της γειτνίασής της με το πάρκο Ειρήνης θα συμβάλλει ώστε να διαμορφωθεί ένας ενιαίος χώρος πρασίνου περιπάτου, και αναψυχής αλλά και αποκτά μεγάλη βαρύτητα εν όψει της δημιουργίας της νέας γραμμής 4 του μετρό». 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)