to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:33 | 04.09.2020

Πολιτική

«Πρώτα η ταρίφα, μετά το έργο»: Καταγγελίες Γ. Μπουρνού για τις σχέσεις Μηταράκη - εργολάβων

Η δαπάνη για την περίφραξη του ΚΥΤ Μόριας από την εταιρία Άκτωρ θα κοστίσει ακριβώς το ίδιο ποσό, μέχρι δεκάρας (854.390 ευρώ!), με όσα θα κόστιζαν οι προπαρασκευαστικές εργασίες και ο καθαρισμός της νέας δομής στην Καράβα - «Να σκεφτούμε απλώς ότι πρώτα συμφωνούν στη ταρίφα, και ύστερα βρίσκουν και το έργο;», το σχόλιο του Γ. Μπουρνου


Σε χθεσινό (3/9) ρεπορτάζ της Εφημερίδα Πολιτικά της Λέσβου αποκαλύπτεται πως η δαπάνη για την περίφραξη του ΚΥΤ Μόριας από την εταιρία Άκτωρ θα κοστίσει ακριβώς το ίδιο ποσό, μέχρι δεκάρας (854.390 ευρώ!), με όσα θα κόστιζαν οι προπαρασκευαστικές εργασίες και ο καθαρισμός της νέας δομής στην Καράβα, αν ο αγώνας του Λεσβιακού λαού δεν τίναζε στον αέρα τα σχέδια της κυβέρνησης, του κ. Μητσοτάκη, του κ. Μηταράκη και των εργολάβων τους, αναφέρει ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς.

Ο Γ. Μπουρνούς σε σχόλιο του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρωτιέται πώς γίνεται να συμπίπτουν με τόση ακρίβεια τα ποσά για δυο διαφορετικά έργα. «Να σκεφτούμε απλώς ότι πρώτα συμφωνούν στη ταρίφα, και ύστερα βρίσκουν και το έργο;», προσθέτει.

Το σχόλιο συνεχίζει ως εξής:

«Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι τοπικοί εκπρόσωποι και προπαγανδιστές της στη Λέσβο μάς έχουν δείξει για ποιο λόγο έδωσαν τέτοιο λυσσαλέο και ακριβοπληρωμένο αγώνα πολιτικής αγυρτείας για να κερδίσουν την εξουσία στη χώρα που θεωρούν ιδιοκτησία και τσιφλίκι τους: Για να την απομυζήσουν, για να τη στραγγίξουν, μέχρι την επόμενη χρεοκοπία.

Με όργιο απευθείας αναθέσεων σε εταιρίες «αρίστων», με λίστες Πέτσα, με «Σκόιλ Ελικικού», με ρεκόρ διορισμών μετακλητών με νέες πολλαπλάσιες αμοιβές, με δώρα σε καναλάρχες, εκδότες και κολλητούς επιχειρηματίες.

Ακόμα και στην περίοδο της πανδημίας, που ο ελληνικός λαός έδειξε υποδειγματικό αίσθημα ευθύνης και κλείστηκε στα σπίτια του δίνοντας στην κυβέρνηση την ευκαιρία να ετοιμάσει τη χώρα για τη διπλή υγειονομική και οικονομική κρίση, οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη προτίμησαν να επιδοθούν σε πάρτι εξυπηρετήσεων σε μεγάλα και μικρά συμφέροντα.

Τώρα που μας θύμησαν ποιοι είναι, να τους θυμήσουμε και ποιοι είμαστε εμείς.

ΥΓ: Πού έχουν χαθεί, αλήθεια, οι άλλοτε λαλίστατοι τοπικοί άρχοντες και παράγοντες της ΝΔ, τώρα που η κυβέρνησή τους μετατρέπει τη Μόρια σε μια υπερπολλαπλάσιου μεγέθους κλειστή φυλακή μονιμοποιώντας επί της ουσίας την ύπαρξή της ως τέτοια; Μήπως ο...γιατρός σύστησε...αφωνία;»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)