to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:02 | 29.10.2021

Κοινωνία

Πέραμα: Ξέσπασε η οικογένεια του 18χρονου - «Είναι δολοφόνοι, θέλουμε δικαιοσύνη»

Η συνέντευξη Τύπου διακόπηκε όταν δημοσιογράφοι καναλιών ζήτησαν από την οικογένεια του 18χρονου δήλωση καταδίκης για τα επείσοδια στις εθνικές οδούς


Να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 7 αστυνομικοί ζητά η οικογένεια του 18χρονου

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε από τους δικηγόρους της οικογένειας του 18χρονου του Νίκου Σαμπάνη που έπεσε νεκρός στο Πέραμα από αστυνομικά πυρά.

Όλα ξεκίνησαν όταν δημοσιογράφοι καναλιών απαίτησαν από τους γονείς του 18χρονου να καταδικάσουν τα επεισόδια που γίνονται κατά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις εθνικές οδούς. Όπως μετέδωσε o «105.5 Στο Κόκκινο», ο Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος της οικογένειας απάντησε σε έντονο ύφος λέγοντας ότι «είμαστε εδώ για να σας πούμε τη θέση μας, όχι για να παίξετε νέα βίντεο για τα επεισόδια». Η συνέντευξη τύπου διακόπηκε με τους γονείς του Νίκου Σαμπάνη να φωνάζουν, απευθυνόμενοι προς τους αστυνομικούς, «είναι δολοφόνοι, θέλουμε δικαιοσύνη».

Στο μεταξύ, ο Θανάσης Καμπαγιάννης αναμένεται τις επόμενες ημέρες να προχωρήσει σε διάβημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 7 αστυνομικοί από το αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα.

Υπενθυμίζεται ότι oι ανακριτικές αρχές έκαναν δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του 14χρονου για λήψη γενετικού υλικού προκειμένου να αποδειχτεί εάν πράγματι ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ή ο συνοδηγός όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος των αστυνομικών.

Ο νεαρός προσήλθε την Τετάρτη τον εισαγγελέα Πειραιά και ανέφερε ότι είναι ο οδηγός του οχήματος που συμμετείχε στην αιματηρή καταδίωξη του Σαββάτου. «Μόλις σταματήσαμε, σηκώσαμε τα χέρια ψηλά και αυτοί μας πυροβόλησαν» είπε ο 14χρονος Βαγγέλης ο οποίος τόνισε ότι έκανε όπισθεν μετά τους πυροβολισμούς των αστυνομικών. Από την πλευρά του ο συνήγορος των 7 αστυνομικών Αλέξης Κούγιας, ισχυρίστηκε ότι ο νεαρός δεν επέβαινε στο όχημα.

Σκοτώσανε το γιο ενός παλιατζή…

Το left.gr βρέθηκε στη Συνέντευξη Τύπου για το θάνατο από αστυνομικούς (που έριξαν συνολικά 36 σφαίρες!) του δεκαοκτάχρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη. Με φωτογραφίες και βίντεο ο Άγγελος Καλοδούκας μεταφέρει όσα ειπωθηκαν εκεί.

Θανάσης Καμπαγιάννης: Καταγγέλουμε πως η αστυνομία προσπάθησε να κατασκευάσει έναν πιο εύπεπτο θάνατο - Δεν έχει αξία η ζωή των Ρομά;

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Ν. Σαμπάνη παρουσίασε συνοπτικά τις θέσεις της, μένοντας ιδιαίτερα στο αποδεικτικό υλικό καθώς μεγάλο μέρος αυτού έχει γίνει γνωστό στην ελληνική κοινωνία.

Αλεξάνδρα Καραγιάννη: Όσοι ευθύνονται για τη δολοφία να πάνε σπίτια τους

Η δικηγόρος της οικογένειας του Ν. Σαμπάνη στάθηκε στην ανάγκη να τεθούν οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα, ενώ αναρωτήθηκε «τι θα κάνουνε σε ένα ανάλογο περιστατικό;».

Οικογένεια του θύματος: Θέλουμε μόνο δικαιοσύνη

Συγκλονιστική στιγμή όταν μέλη της οικογένειας του θύματος, μεταξύ των οποίων και οι γονείς του, στη σύντομη παρέμαβαση τους ζήτησαν την απονομή της δικαιοσύνης και αναρωτήθηκαν γιατί αυτή η καταδίωξη έπρεπε να τελειώσει με μια δολοφονία.

Ρούλα Δημητριάδου: Οι ανθρώπινες ζωές δεν ιεραρχούνται

Η δικηγόρος του 14χρονου που οδηγούσε το αυτοκίνητο τόνισε πως έχει σημαντικό νομικό ενδιαφέρον η υπόθεση ενώ επισήμανε πως η αιτίαση της υπεράσπισης των κατηγορουμένων ότι ο εντολέας της δεν είναι το ίδιο πρόσωπο με αυτό που οδηγούσε το αυτοκίνητο εκείνο το βράδυ συνιστά μομφή και κατά των συνηγόρων.

Ηλίας Γιαννόπουλος: Να σταθούμε στην αξία της ανθρώπινης ζωής

Ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος τόσο της «Ελλάν Πασσέ» όσο και της οικογένειας του Ν. Σαμπάνη έμεινε στο ιστορικό τέτοιων περιστατικών που κατέληξε στην καταδίκη της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ενώ συνεχάρη τον πατέρα του θύματος για τη παρέμβαση προκειμένου να μη διχαστεί η ελληνική κοινωνία.

Εικόνες από τη συνέντευξη τύπου από τον φακό του Άγγελου Καλοδούκα για το left.gr

tags: Πέραμα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)