to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:55 | 13.09.2013

Κοινωνία

Πέραμα: Δολοφονική επίθεση από 50 χρυσαυγίτες σε βάρος μελών του ΚΚΕ - 7 τραυματίες (φωτογραφίες)

Ο τρόπος και η μανία με την οποία έδρασαν δείχνουν ότι ήθελαν νεκρό αναφέρει ο «Ριζοσπάστης» - σε συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στο Πέραμα καλούν οι οργανώσεις Πειραιά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ - ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει την προκλητική ανοχή της αστυνομίας - «κάνουμε ενέργειες» εναντίον μεταναστών είχε δηλώσει ο βουλευτής Λαγός τον Ιούνιο λίγο πριν την δολοφονική επίθεση στο Πέραμα εναντίον αιγύπτιων ψαράδων


Ενημέρωση: Με σύνθημα "έξω οι φασίστες από τις γειτονιές" πραγματοποιείται αυτήν την στιγμή η πορεία του ΚΚΕ από την πλατεία Ηρώων και επί της λεωφόρου Ειρήνης στο Πέραμα.


@MakisSinodinosΔέυτερη, μέσα σε λίγους μήνες, δολοφονική επίθεση της ναζιστικής συμμορίας στην περιοχή του Περάματος. Μετά το ρατσιστικό χτύπημα του Ιουνίου εναντίον αιγύπτιων ψαράδων (δείτε παρακάτω), οι χρυσαυγίτες (κάποιοι εξ αυτών είναι γνωστοί τραμπούκοι της περιοχής) επιτέθηκαν με ρόπαλα εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ . Για «προκλητική ανοχή» τις αστυνομίας που οδηγεί τους ναζί στην αποθράσυνση μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η Νομαρχιακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ καταγγέλλουν τη δολοφονική και άνανδρη επίθεση περίπου 50 φασιστών της Χρυσής Αυγής με ρόπαλα, από τα οποία προεξείχαν πρόκες σε συνεργεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που προπαγάνδιζαν το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή. Η επίθεση ήταν δολοφονική, χτυπούσαν στο ψαχνό οδηγώντας 7 άτομα στο νοσοκομείο. «Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι πρόκειται για τσιράκια της εργοδοσίας, ότι λειτουργούν για λογαριασμό των αφεντικών, ότι είναι φανατισμένοι απέναντι σε αγωνιστές του ταξικού κινήματος και κυρίως απέναντι στους κομμουνιστές», σχολιάζει η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ στη σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει κατονομάζοντας γνωστούς χρυσαυγίτες της περιοχής: «Οι συγκεκριμένοι "παλικαράδες", όπως ο Πανταζής, επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, ο Καστρινός και άλλοι που αναγνωρίστηκαν, δεν έκαναν κανένα μεγάλο κατόρθωμα. Ο λαός σήμερα μπορεί και πρέπει να τους απομονώσει. Στην εργατούπολη του Περάματος, στις εργατογειτονιές του Πειραιά δεν έχει καμιά δουλειά το βρώμικο ποδάρι του φασισμού».

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ, «ο τρόπος που έδρασαν και τα εργαλεία της επίθεσης -με αυτοκίνητα και μηχανάκια βγήκαν από τα γύρω στενά και ύπουλα επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με σιδερολοστούς και κοντάρια, στην άκρη των οποίων είχαν προσαρμόσει αιχμηρά αντικείμενα- αποδεικνύουν το δολοφονικό χαρακτήρα της επίθεσης»  (πηγή: 902.gr).

Φωτογραφίες από τους τραυματίες μετά την επίθεση (διακρίνεται ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης, που μίλησε και «στο Κόκκινο» ):

Οι χρυσαβγίτες είχαν προαναγγήλει την επίθεση

Ο ΧΑ βουλευτής Λαγός υπόσχεται ότι θα φέρει πίσω τους εφοπλιστές, δημιουργώντας ομάδες κρούσης κατά απεργών εργαζομένων.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει τη χρυσαυγίτικη επίθεση στο Πέραμα και την «προκλητική ανοχή της αστυνομίας»

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Η προκλητική ανοχή της αστυνομίας, που ούτε χτες συνέλαβε κανέναν τραμπούκο, σε συνδυασμό με τη σταθερή πολιτική υποστήριξη που τους παρέχει μερίδα του μνημονιακού συμπλέγματος εξουσίας, οδηγούν τους ναζί στην αποθράσυνση. Αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ενότητα δράσης των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για να αντιμετωπιστεί η φασιστική απειλή».  Σε ανακοίνωσή τους οι Νέοι και οι Νέες του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, αναφέρουν: "Τώρα είναι αναγκαία όσο ποτέ η ενότητα στη δράση των αριστερών δυνάμεων και του κόσμου της εργασίας, να ορθώσουμε ανάχωμα απέναντι στους νεοναζί και τα αφεντικά τους. Ούτε στο Πέραμα, ούτε πουθενά." 

Η Αστυνομία ακόμη ψάχνει ροπαλοφόρους χρυσαυγίτες στο Πέραμα...

Για «επισταμένες έρευνες και αναζητήσεις» στην περιοχή του φασιστικού χτυπήματος κάνει λόγο η ΕΛ.ΑΣ που όμως ακόμη δεν έχει συλλάβει ούτε έναν από τους 50 περίπου χρυσαυγίτες της επίθεσης στο Πέραμα  - δικαιώνοντας όσους μιλούν για πρωτοφανή ολιγωρία.

Ενημέρωση 13/9 - 18:00Ταυτοποιήθηκαν τρεις από τους δράστες στην επίθεση στο Πέραμα – Σεσημασμένος συνοδός μεγαλοεργολάβου ο ένας

***************************************

Ακολουθεί το σχετικό ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη», η παρέμβαση του Σωτήρη Πουλικόγιαννη «στο Κόκκινο» και η πρόσφατη, προαναγγελθείσα από το νυν βουλευτή των νεοανζί Γ. Λαγό, επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα:

Το ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» για την επίθεση των νεοναζί:Υπουλη και δολοφονική επίθεση, με μανία που δείχνει ότι ήθελαν νεκρό, εξαπέλυσαν χτες αργά το βράδυ χρυσαυγίτες στο Πέραμα, σε βάρος συνεργείου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκανε αφισοκόλληση για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Τα φασιστοειδή έστησαν ενέδρα μέσα στο σκοτάδι και επιτέθηκαν στους κομμουνιστές στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, λίγα μόλις μέτρα από την πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.Ο τρόπος που έδρασαν και τα εργαλεία της επίθεσης παραπέμπουν σε τακτικές μαφίας: Με αυτοκίνητα και μηχανάκια, βγήκαν από τα γύρω στενά και ύπουλα επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με σιδερολοστούς και κοντάρια, στην άκρη των οποίων είχαν προσαρμόσει αιχμηρά αντικείμενα. Με τα ίδια εργαλεία ξέσπασαν τη μανία τους και στα αυτοκίνητα του συνεργείου της αφισοκόλλησης, με αποτέλεσμα, εκτός από τα σπασμένα τζάμια, να προκαλέσουν ακόμα και τρύπες στις λαμαρίνες!Οι χρυσαυγίτες ήταν περισσότεροι από 30 και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, άλλοι με κράνη και άλλοι με μπλούζες. Ορισμένοι από αυτούς, όπως και ο επικεφαλής τους, φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Από τα μέλη του ΚΚΕ και άλλους αυτόπτες μάρτυρες ως επικεφαλής της ομάδας των τραμπούκων αναγνωρίστηκε ο γνωστός χρυσαυγίτης του Περάματος, Πανταζής. Αναγνωρίστηκε επίσης ο χρυσαυγίτης Καστρινός.Ο απολογισμός της μαφιόζικης επίθεσης ήταν εφτά τραυματίες (σσ η ανακοίνωση των τοπικών οργανώσεων κάνουν λόγο για 9 τραυματίες), που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όλοι στελέχη του ΚΚΕ. Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης. Είναι φανερό ότι η δράση του ΚΚΕ στην περιοχή και η επιρροή του ταξικού Συνδικάτου Μετάλλου στους μεταλλεργάτες της Ζώνης ήταν το κίνητρο της επίθεσης από τα μαντρόσκυλα της μεγαλοεργοδοσίας. Λίγες βδομάδες πριν, με βίντεο που γύρισαν «εν κρυπτώ» στη Ζώνη, είχαν εξαπολύσει ανοιχτά απειλές σε βάρος του ταξικού συνδικάτου και στελεχών του ΠΑΜΕ.Δίνοντας άμεση απάντηση, η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν σήμερα σε συγκέντρωση, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα (Πηγή: Ριζοσπάστης).


Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, μιλά «στο Κόκκινο» (105,5) για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος και μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα:

Ιούνιος 2013: Ο  χρυσαυγίτης Λαγός προειδοπεί για «ενέργειες» εναντίον μεταναστών λίγο πριν τη δολοφονική επίθεση σε αιγύπτιους ψαράδες

Λίγες ώρες πριν την φασιστική επίθεση σε μονοκατοικία όπου ζουν πέντε Αιγίπτιοι ψαράδες με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό ενός εξ' αυτών, ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, σε ομιλία του στο Πέραμα δήλωνε πως "από εδώ και πέρα οι αιγύπτιοι ψαράδες στο Κερατσίνι θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή":

Λίγο αργότερα, μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης με 20 μηχανάκια επιτέθηκαν σε μονοκατοικία όπου ζουν πέντε Αιγύπτιοι ψαράδες, προκαλώντας ζημιές και τραυματίζοντας πολύ σοβαρά τον έναν εξ’ αυτών.

 

Διαβάστε, μερικές μόνο, από τις πρόσφατες επίθέσεις των νεοναζί:

Καταγγελία: Δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών στην Κόρινθο // Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για την επίθεση σε μέλος του και τα επεισόδια στην Πάτρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)