to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:36 | 29.08.2013

Πολιτική

Πέπλο προστασίας γύρω από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας

Ένα πέπλο περίεργης προστασίας απλώνεται γύρω από τον πρώην νομάρχη και νυν αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα που καταδικάστηκε τον περασμένο Δεκέμβρη σε 49 χρόνια φυλάκισης ως ένας εκ των βασικών υπαίτιων των φονικών και καταστροφικών πυρκαγιών στην Ηλεία το καλοκαίρι του 2007.


Ο κ. Καφύρας παρά την βαριά καταδίκη του εξακολουθεί μέχρι σήμερα να παραμένει στη θέση του ενώ οι πολιτικοί του προϊστάμενοι φοβούμενοι να χαλάσουν τις κομματικές ισορροπίες μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στην Δυτική Ελλάδα, αδιαφορούν προκλητικά και δεν τον θέτουν σε αργία.

Νομικοί κύκλοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, φτάνουν μάλιστα σε σημείο να ισχυρίζονται ανεπίσημα ότι ο κ. Καφύρας δεν μπορεί να τεθεί σε αργία διότι δεν ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο ! Λες και οι 36 θάνατοι πολιτών , τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένων δασικών εκτάσεων και οι καταστροφές σε υποδομές δεν υποδηλώνουν ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο.

Το www.koutipandoras.gr αποκαλύπτει σήμερα το επίσημο απόσπασμα της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας για τον κ. Καφύρα και τους υπόλοιπους καταδικασθέντες.

Ο κ. Καφύρας για όσους δεν θυμούνται καταδικάστηκε για τις κατηγορίες :

«Εμπρησμός δάσους από αμέλεια , εμπρησμός από αμέλεια από τον οποίον μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ανθρώπους και τελικά επήλθε ο θάνατος , ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή τελεσθείσα και διά παραλείψεως που τελέστηκαν στον οικισμό Παλαιοχωρίου του Δ.Δ. Χρυσοχωρίου Δ. Ζαχάρως Ηλείας στις 24.8.2007.»

Το δικαστήριο μετά από ακροαματική διαδικασία οχτώ μηνών τον καταδίκασε σε φυλάκιση 42 μηνών για τον εμπρησμό δάσους από αμέλεια , σε φυλάκιση 30 μηνών για εμπρησμό από αμέλεια από τον οποίον μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ανθρώπους και τελικά επήλθε ο θάνατος και σε φυλάκιση 30 μηνών για καθένα από τους 36 θανάτους.

Η συνολική ποινή που του επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας ήταν , φυλάκιση 597 μήνες ! η 49 έτη και 9 μήνες ( 42+15+(18Χ36) …

Από τότε μέχρι σήμερα ο κ. Καφύρας βρίσκεται στη θέση και γι αυτό έχουν την πολιτική ευθύνη οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών που σιωπούν ανεξήγητα στο θέμα.

Ο μεν πρώτος γιατί ανέχεται , εννέα μήνες μετά την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας , να μην έχει καθαρογραφεί ακόμη η υπόθεση με συνέπεια τον κίνδυνο παραγραφής των αδικημάτων.

Ο δεύτερος , διότι σε καιρό οικονομικής κρίσης και ομαδικών απολύσεων εκατοντάδων υπαλλήλων με το πρόσχημα ότι εκκρεμούν σε βάρος τους ποινικές διώξεις , ανέχεται να κατέχει την θέση του αιρετού αντιπεριφερειάρχη ένα πρόσωπο με βαριά καταδίκη που σύμφωνα με την πρωτόδικη δικαστική απόφαση , ήταν ένας από τους βασικού υπαίτιους της τραγωδίας στην Ηλεία το 2007.

Δείτε τα έγγραφα φωτιά

 
 
Του Μάκη Νοδάρου
Πηγή: koutipandoras.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)