to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:06 | 29.07.2018

Πολιτική

Το πένθος τέλειωσε νωρίς - Οι τυμβωρύχοι έπιασαν πάλι δουλειά

Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση των αγνοούμενων που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, στελέχη της αντιπολίτευσης δεν διστάζουν να πατήσουν επί πτωμάτων για να εξυπηρετήσουν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα.


Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση των αγνοούμενων που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, στελέχη της αντιπολίτευσης δεν διστάζουν να πατήσουν επί πτωμάτων για να εξυπηρετήσουν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα. Φαίνεται πως το πένθος τελείωσε νωρίς και οι τυμβωρύχοι έπιασαν πάλι  δουλειά.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαξίμου: Απίστευτη τυμβωρυχία από τη ΝΔ και τα ΜΜΕ που την στηρίζουν με στόχο το πολιτικό όφελος

Αφορμή στάθηκε η δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος σε συνέντευξη του δήλωσε: «Υπήρξε μια τέτοια πληροφορία ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος νεκρός. Η ομάδα αυτή επιχειρούσε στη θάλασσα. Θεωρήσαμε ότι αυτή η πληροφορία δεν ήταν ασφαλής», ερωτηθείς για το αν τελικά ο επικεφαλής των ΟΥΚ είχε ενημερώσει σχετικά την πολιτική ηγεσία για τον εντοπισμό νεκρού πριν νυχτώσει το απόγευμα της Δευτέρας. Ο ίδιος ο επικεφαλής των ΟΥΚ, Δ. Μπαλτάκος, σε συνέντευξη του επιβεβαίωσε τον υπουργό Ναυτιλίας, δηλώνοντας ότι «Ο κ. υπουργός έχει δίκιο στη δήλωσή του ότι οι πληροφορίες τις οποίες εμείς μεταβιβάζαμε δεν κρίθηκαν ασφαλείς. Και δεν κρίθηκαν ασφαλείς και με δική μας παραίνεση, επειδή κανείς από την υπηρεσία την δική που που βρισκόταν στο νερό δεν μπορούσε να πει με ασφάλεια ότι αυτό που βλέπαμε στην παραλία ή λίγο πιο μέσα στη στεριά ήταν όντως άνθρωποι», αλλά αυτό για κάποιους δεν ήταν αρκετό..

Μετά τις επίσημες τοποθετήσεις ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ποταμιού που έσπευσαν να κατηγορήσουν την κυβέρνηση ότι «γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών από το βράδυ της Δευτέρας» αλλά και ευθέως τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για «εξαπάτηση του ελληνικού λαού», παρερμηνεύοντας τη δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, τα ηνία πήραν τα στελέχη τους ξεσαλώνοντας στο Τwitter.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επικεφαλής ΟΥΚ Λιμενικού: Δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε ότι υπήρχαν νεκροί

Τυμβωρύχοι κι επισήμως

«Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το γεγονός ότι την ώρα που αποδεδειγμένα πια γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, το απέκρυψε σε ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να εξαπατήσει τους πολίτες» τόνισε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να ενημερώσει επιτέλους τους πολίτες για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων. 

«Ομολογία κυνισμού και απανθρωπιάς» χαρακτήρισε από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή. «Έστησαν επικοινωνιακό show εξαπάτησης και συγκάλυψης. Αποκαλύφθηκαν αλλά τσίπα για έμπρακτη ανάληψη της ευθύνης τους δεν έχουν» πρόσθεσε ο κ. Χρηστίδης.

Για «συνειδητή πράξη παραπλάνησης των πολιτών» κατηγόρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας την κυβέρνηση αναφέροντας ότι «ο επικεφαλής των ΟΥΚ και ο γγ Σωματείου Ειδικών Φρουρών αποκαλύπτουν ότι είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι υπουργοί, πριν νυχτώσει, πως ήδη είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές στο Μάτι».

Μόνος στόχος το πολιτικό όφελος

Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήραν επιφανή κομματικά στελέχη της αντιπολίτευσης που τους τελείωσε το πένθος και έφτασε η ώρα να υπηρετήσουν τα κομματικά τους συμφέροντα.

Δείτε ενδεικτικά τις αναρτήσεις που έκαναν στο Twitter o πρώην γαλάζιος υπουργός Εργασίας  Γιάννης Βρούτσης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός αλλά και ο K.  Κυρανάκης, το Μέλος του Τομέα Οικονομίας κι Ανάπτυξης της ΝΔ Νίκος Σωτηρόπουλος, και η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Έυη Χριστοφιλοπούλου. Και φυσικά ο πάντα "πονόψυχος" Θάνος Πλεύρης...

Σε γραμμή ΝΔ - ΚΙΝΑΛ και δημοσιογράφοι

Στην ίδια γραμμή πλεύσης και σε απόλυτο συντονισμό και δημοσιογράφοι μέσων όπως… ο ΣΚΑΪ και το Πρώτο Θέμα.  

Σχολιάζοντας νωρίτερα το γεγονός άλλωστε σημείωσε σε ανακοίνωση του το Μέγαρο Μαξίμου, σημείωσε: «Την ώρα που ακόμη ψάχνουμε τους νεκρούς μας, η ΝΔ με τα ΜΜΕ που την στηρίζουν έχουν επιδοθεί σε απίστευτη τυμβωρυχία με μόνο στόχο το πολιτικό όφελος».

Ενδεικτικά μερικά Tweets:

  • Άρης Πορτοσάλτε  (ΣΚΑΪ)
  • Νίκος Υποφάντης προς Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Μάκη Πολάτο (ΣΚΑΪ - Ελέυθερος Τύπος - Πρώτο Θεμα)

H απάντηση

Για όσους πάντως αναρωτιούνται  και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν γνωρίζει ή αποκρύπτει στοιχεία, η απάντησ έρχεται από την Πυροσβεστική, που στην τεευταία της επίσημη ενημέρωση ανέφερε:

Σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, από τη διαδικασία και τη διασταύρωση των στοιχείων προκύπτει ότι, οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην υπηρεσία μας και για τα οποία οι έρευνες συνεχίζονται.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας κατέληξαν 4 άτομα, τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)