to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:57 | 12.03.2013

Κοινωνία

Πέντε συλλήψεις εμπλεκομένων στην υπόθεση Λαυρεντιάδη

Τη σύλληψη πέντε προσώπων που αντιμετωπίζουν κατηγορίες στην υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank, διέταξε η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, στην οποία κεντρικός κατηγορούμενος είναι ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.


Η 2η ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη, εξέδωσε πέντε εντάλματα σύλληψης, που ήδη εκτελέστηκαν από την αστυνομία, για ισάριθμους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, κρίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Μεταξύ των συλληφθέντων, που θα προσαχθούν ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθούν για όσα τους καταλογίζονται στη δικογραφία, είναι και ο γνωστός επιχειρηματίας Αντώνης Ρογκόπουλος, ο οποίος κατέχει μετοχές του γηπέδου Καραϊσκάκη, ως εκπρόσωπος του κ. Λαυρεντιάδη, και μετείχε για μία περίοδο στο ΔΣ του Ολυμπιακού.

Σημειώνεται ότι ήδη το 50% του γηπέδου -της πλευράς Λαυρεντιάδη- έχει δεσμευθεί έπειτα από σχετική εισήγηση του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση που διεξήγαγε την προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση των δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία χορήγησε η τράπεζα.

Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι, που συνελήφθησαν, είναι οι:

- Βασίλης Καραμούζης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Alapis, του ομίλου Λαυρεντιάδη.

- Ιωάννα Τόρη, σύζυγος του κ. Καραμούζη, που φέρεται να έλαβε δάνειο 72 εκατομμύρια από την Proton Bank, ως εκπρόσωπος εταιρείας, η οποία σύμφωνα με την κατηγορία δεν παρουσίαζε καμία δραστηριότητα και φέρεται να συστάθηκε για να εξασφαλίσει την επίμαχη δανειοδότηση.

- Γιώργος Γιωργάρας και Ηλίας Μακρής, οι οποίοι εμφανίζονται να έλαβαν δάνεια ως εκπρόσωποι εταιρειών.

Οι συλληφθέντες αναμένεται, μετά την προσαγωγή τους ενώπιον της ανακρίτριας, να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Για την υπόθεση Λαυρεντιάδη έως στιγμής είναι καταζητούμενοι τέσσερις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ο Πέτρος Κυριακίδης και από χθες με ένταλμα της ανακρίτριας και ο γιος του Γιώργος Κυριακίδης, ενώ στις φυλακές κρατούνται 7 κατηγορούμενοι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)