to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:30 | 26.04.2022

Οικονομία

Πεντακόσιες εντολές κάθε μέρα για διακοπές ρεύματος μόνο στην Αττική

Από την Τετάρτη αρχίζουν οι διακοπές για απλήρωτους λογαριασμούς - Μαζικές αγωγές σε εταιρείες ρεύματος για τη ρήτρα αναπροσαρμογής


Τον εφιάλτη της διακοπής ρεύματος θα αντιμετωπίσουν άμεσα όσα νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, υπήρξε περίοδος χάριτος τις ημέρες του Πάσχα και από αύριο, Τετάρτη 27/4, ξεκινούν να εκτελούνται και πάλι οι εντολές των παρόχων ενέργειας για τη διακοπή ρεύματος σε όσους έχουν απλήρωτους λογαριασμούς.

Ο Κώστας Μανιάτης μιλώντας στο OPEN αποκάλυψε ότι μόνο για την Αττική δίνονται καθημερινά πάνω από 500 εντολές για διακοπή ρεύματος με τους παρόχους να πιέζουν για την άμεση εκτέλεσή τους. Εξήγησε παράλληλα ότι το ρεύμα δεν κόβεται μόνο στα ευάλωτα νοικοκυριά, χωρίς βέβαια να λαμβάνεται υπόψη ότι η εκτίναξη των τιμών του ρεύματος σε πρωτοφανή επίπεδα έχει καταστήσει τεράστιο αριθμό νοικοκυριών σε ευάλωτα χωρίς τυπικά και μόνο να πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ επεσήμανε ακόμα ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής που εφαρμόστηκε από το καλοκαίρι του 2021 πέρασε απαρατήρητη όπως και οι συνέπειές της στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς καθώς στις επισημάνσεις των εργαζομένων ότι συνεπάγεται αύξηση στην τιμή του ρεύματος κατά τουλάχιστον 30%, η απάντηση από τους καθ΄ύλην αρμοδίους όπως ο υπουργός ΠΕΝ Κώστας Σκρέκας ήταν ότι πρόκειται να υπάρξει αύξηση κατά 1 με  δυο ευρώ.

Την ίδια ώρα όλο και μεγαλώνει ο αριθμός των πολιτών που επιλέγει να συμμετάσχει σε μαζικές αγωγές κατά εταιρειών ρεύματος για τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Για ληστρική ρήτρα έκανε λόγο ο  δικηγόρος του ΙΝ.ΚΑ., Αλ. Αλεξόπουλος, της οργάνωσης καταναλωτών που έχει αναλάβει πρωτοβουλία για μαζική αγωγή στην οποία μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 1.000 πολίτες. Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός αναφέρθηκε στο μπαράζ αγωγών από τους δικηγορικούς συλλόγους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)