to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:55 | 24.06.2014

Πολιτική

Αλ. Τσίπρας στο "Τιτάνια": Να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή κοινωνική και πολιτική συσπείρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Εκστρατεία ανατροπής των κυβερνητικών πολιτικών με συμπαράταξη δυνάμεων σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο ξεκινά ο ΣΥΡΙΖΑ - Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο ΤΙΤΑΝΙΑ - Πρώτος άμεσος στόχος είναι να μην ψηφιστεί το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας» - Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωράει η ΓΕΝΟΠ


 Σχετικές ειδήσεις: Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωράει η ΓΕΝΟΠ // Tμ. Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ για ΔΕΗ: Να αποτραπεί πάση θυσία το έγκλημα της ολοκληρωτικής παράδοσης της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα // ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: "Η κυβέρνηση δεν έχει τη δημοκρατική νομιμότητα για να πουλήσει τη ΔΕΗ" 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση θα βρείτε στην σελίδα μας στο facebook

Μιλώντας στην συγκέντρωση στο ΄Τιτάνια', ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι: "Αυτό που επιχειρούμε σήμερα είναι να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή κοινωνική και πολιτική συσπείρωση σε έναν ελάχιστο στόχο. Σε έναν ελάχιστο, άλλα τόσο μεγάλο και σημαντικό για το τόπο μας στόχο. Να αποτρέψουμε την εκποίηση της ΔΕΗ, μιας στρατηγικής σημασίας για την ελληνική οικονομία και την ασφάλεια της χώρας επιχείρησης."

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: "Σήμερα κάνουμε την αρχή. Έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη μάχη. Η ευρεία κοινωνική πλειοψηφία χτίζεται βήμα-βήμα. Αυτό μπορεί να γίνει με τον πιο γρήγορο ρυθμό όταν υπάρχει κοινωνική πλειοψηφία που συμπαρατάσσεται με τους στόχους μας. Είμαι βέβαιος πως υπάρχει και είναι μαζί μας. Με τις απόψεις μας και τις επιδιώξεις μας".

 H ομιλία του υπευθύνου του Τομέα Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Πετράκου στο 'Τιτάνια' // Ρένα Δούρου: Έχουμε επιλέξει την πλευρά που είναι ενάντια στην ενεργειακή υποτέλεια της χώρας 

----------------------------------

Ολόκληρη η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Τιτάνια:

Φίλες και φίλοι,
Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ.
Επιτρέψτε μου να σας πω εισαγωγικά ότι σήμερα δεν σας προσκαλέσαμε για μία απλή διαβούλευση πάνω στο κρίσιμο θέμα που αφορά το μέλλον της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, την προοπτική της ενεργειακής αυτοδυναμίας της χώρας, το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας εθνικής ενεργειακής πολιτικής.
Αυτό που επιχειρούμε σήμερα είναι να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή κοινωνική και πολιτική συσπείρωση σε έναν ελάχιστο στόχο. Σε έναν ελάχιστο, άλλα τόσο μεγάλο και σημαντικό για το τόπο μας στόχο. Να αποτρέψουμε την εκποίηση της ΔΕΗ, μιας στρατηγικής σημασίας για την ελληνική οικονομία και την ασφάλεια της χώρας επιχείρησης.
Να αποτρέψουμε το πλιάτσικο στον ορυκτό πλούτο της πατρίδας μας. Να προστατέψουμε τους πολίτες, τους καταναλωτές από νέα επιδρομή στα τιμολόγια. Να αποτρέψουμε συνθήκες ενεργειακής μιζέριας και φτώχειας σε εκτεταμένα τμήματα του πληθυσμού της χώρας.
Και για να τα πετύχουμε όλα αυτά, είναι αυτονόητο ότι απαιτείται να αφήσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να επικεντρωθούμε σε αυτά που μας ενώνουν. Συγκροτώντας ένα πλατύ ανοιχτό παλλαϊκό μέτωπο με στόχο να μη περάσει το νομοσχέδιο για την λεγόμενη μικρή ΔΕΗ, από τις μικρές σε απήχηση στον ελληνικό λαό, όπως απέδειξε η τελευταία εκλογική αναμέτρηση, δυνάμεις που συγκροτούν το κυβερνητικό συνασπισμό.
Φίλες και φίλοι,
Είναι ορισμένες φορές που η ίδια η ζωή βάζει επιτακτικά τα διλήμματα και δεν μπορείς να τα αγνοήσεις. Εδώ ταιριάζει απόλυτα το εκπληκτικό τραγούδι της δεκαετίας του 30: «Which side are you on», «Με ποια μεριά είσαι».
Στην μεγαλύτερη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που γνώρισε ο τόπος, όλες οι δυνάμεις, προσωπικότητες και  διανοούμενοι,  συλλογικότητες, πρέπει να διαλέξουν πλευρά. Και στο ζήτημα της ενεργειακής πολιτικής δύο κόσμοι συγκρούονται.
Από την μία μεριά είναι η διεθνής επιχειρηματική και χρηματιστηριακή ελίτ που αξιοποιεί τον παραλογισμό της λιτότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας και θέτει υπό τον έλεγχό της όλη την δημόσια σφαίρα. Από την άλλη μεριά είναι η πραγματική κοινωνία και η πραγματική οικονομία. Τα κινήματα, τα συνδικάτα, οι πολιτικές δυνάμεις,  που όχι μόνο αποτρέπουν τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως στην Ιταλία, αλλά δρομολογούν τις από-ιδιωτικοποιήσεις, όπως γίνεται στην Γερμάνια και στην Γαλλία.
Πρέπει όλοι να μας πουν με ποια πλευρά είναι.
Με το μνημόνιο-καθεστώς ή με την κοινωνία.
Με τη λιτότητα ή την ανάπτυξη.
Με την δημοκρατία ή με τον αυταρχισμό.
Με την βίαιη φτωχοποίηση και εξαθλίωση ή με την παραγωγική ανασυγκρότηση.
Φίλες και φίλοι,
Η κυβέρνηση έκλεισε τη Βουλή με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει νομοθετικό έργο. Και μόλις ξεκίνησαν τα θερινά τμήματα υπήρξε καταιγισμός νομοσχεδίων. Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Με την πολυτέλεια αντικατάστασης πιθανών διαφωνούντων. Χωρίς ουσιαστική συζήτηση, με διαδικασίες εξπρές. Υποβαθμίζοντας κι άλλο τη Βουλή, απαξιώνοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Πρώτος στόχος αυτής της άθλιας κυβερνητικής μεθόδευσης είναι η ΔΕΗ. Δεν είναι κάτι που ξεκίνησε σήμερα. Η ΔΕΗ είναι στόχος κυβερνήσεων και συμφερόντων εδώ και δεκαετίες. Δεν θα κουραστώ να μιλάω για το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσέφερε η ΔΕΗ σε αυτόν τον τόπο. Το ρεύμα, απαραίτητο αγαθό για την επιβίωση, έφτασε και στο τελευταίο χωριό όχι από την ιδιωτική εταιρία Πάουερ, που προϋπήρχε της ΔΕΗ, αλλά από την δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού. Μία επιχείρηση που είχε την μεγαλύτερη κοινωνική ανταποδοτικότητα. Και που ακόμα και σήμερα είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο εργαλείο για την αναγκαία  παραγωγική ανασυγκρότηση και την έξοδο από τη κρίση.
Θα χρειαστεί εδώ να κάνω μία μικρή παρένθεση, μόνο και μόνο για να ξεκαθαρίσω κάτι. Η επιλογή να υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, το δημόσιο πλούτο, τους αιγιαλούς και ό,τι άλλο ετοιμάζονται να παραδώσουν σε κρατικοδίαιτα και επιδοτούμενα ιδιωτικά συμφέροντα, είναι υπεράσπιση της  δημόσιας σφαίρας, του δημόσιου χώρου, ο οποίος μπορεί να οικειοποιείται τα συλλογικά αγαθά και να τα επιστρέφει στην κοινωνία, καθιστώντας  τα προσιτά σε όλους.
Σε ό,τι μας αφορά, είμαστε σταθερά προσηλωμένοι σε ένα εναλλακτικό πρότυπο κοινωνικής ανάπτυξης, ένα νέο τρόπο παραγωγής και διανομής του πλούτου, που δεν θα είναι ξεκομμένος από  τους δημοκρατικούς θεσμούς και θα έχει  μηχανισμούς συλλογικού ελέγχου.
Αυτό είναι το πραγματικό δημόσιο, αυτή είναι η πραγματική δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού, ειδικά σήμερα που ανάμεσα σε όλα που έχουν συμβεί στον τόπο μας, κυριαρχεί και ένας νέος όρος. Αυτός της ενεργειακής φτώχειας, όπως ανέφερα προηγουμένως.
Αυτό απαιτεί μια μεγάλη και δυνατή ΔΕΗ που θα λειτουργεί με γνώμονα την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας και τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Απαιτεί την υλοποίηση ενός Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού που θα λαμβάνει υπόψη του τόσο την οικονομία όσο, όμως, και το σεβασμό στο περιβάλλον.
Ανεξάρτητα, όμως, από τις θέσεις και τις απόψεις μας στο κρίσιμο θέμα της ενέργειας, αυτό που τώρα προέχει – και το επαναλαμβάνω – είναι να αποτρέψουμε την διάσπαση και εκποίηση της ΔΕΗ. Διότι μπορεί να διαφωνούμε στο πως θα φτιάξουμε ή θα διαρρυθμίσουμε το σπίτι μας, αλλά όταν απ’ έξω από το σπίτι είναι μια μπουλντόζα και απειλεί να το κατεδαφίσει, τότε δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία το πώς θέλουμε το σπίτι, σημασία έχει να σώσουμε το σπίτι.
Και αυτό ακριβώς σας καλούμε απόψε να κάνουμε μαζί. Να συντονιστούμε για να το καταφέρουμε. Διότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μερική ιδιωτικοποίηση όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση. Είναι πλήρης η ιδιωτικοποίηση στον τόσο κρίσιμο τομέα της ενέργειας.
Δεν πρόκειται να διασφαλιστεί καμία απολύτως θέση εργασίας τα επόμενα πέντε χρόνια, σε μία χώρα που έχει ανεργία στο 30% και έχει νομοθετήσει τις ομαδικές απολύσεις. Δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα απολύτως οικονομικό όφελος στον καταναλωτή, όπως δείχνει η παγκόσμια εμπειρία.
Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να πολλαπλασιάσουν φαινόμενα σκανδάλων, τύπου Energa και Hellas Power. Και βεβαίως, να κάνουν δώρο από το πουθενά, 2 εκατομμύρια καταναλωτές και πελάτες, σε ιδιώτες και κερδοσκόπους.
Όλες αυτές οι μεθοδεύσεις δεν είναι απλά ο ορισμός του βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού. Είναι ταυτόχρονα και ο ορισμός της διαπλοκής. Είναι ο ορισμός της παλιάς Ελλάδας που εκπροσωπεί ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος. Με ιδιώτες αρπαχτικά, που παίρνουν δάνεια με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου, που πιάνουν το κράτος πελάτη και τους δίνεται δώρο οποιαδήποτε παραγωγική δραστηριότητα που μπορεί να αποφέρει υπερκέρδη σε αυτούς, χωρίς να κερδίζει απολύτως τίποτα το κοινωνικό σύνολο και η ελληνική οικονομία.
Φίλες και φίλοι,
Δεν έχουμε να κάνουμε με μεταρρυθμίσεις. Έχουμε να κάνουμε με απορύθμιση εις βάρος της κοινωνίας και των πολιτών. Δεν έχουμε να κάνουμε με προαπαιτούμενα. Έχουμε να κάνουμε με απαιτήσεις του πιο κερδοσκοπικού κεφαλαίου. Γι’ αυτούς η κρίση ήταν μία θαυμάσια ευκαιρία για να βάλουν στο χέρι την δημόσια περιουσία, να πετύχουν όσα δεν μπόρεσαν δεκαετίες τώρα. Δεν είναι, όμως, χωρίς αντίπαλο πια.  
Καταστούμε σαφές σε όλους και όλες -για να σταματήσει η παραφιλολογία και οι περισπούδαστες αναλύσεις σε κεντρικά δελτία και πρωτοσέλιδα- ότι εμείς όταν δεσμευόμαστε σε κάτι το εννοούμε και σκοπεύουμε να το κάνουμε πράξη. Κυρίως όταν μιλάμε για την επανάκτηση του δημόσιου πλούτου και του δημόσιου χώρου, που εκποιείται έναντι πινακίου φακής.
Όποιοι λοιπόν ετοιμάζονται να παραδώσουν την ΔΕΗ, την μεγαλύτερη βιομηχανία, αυτό το τεράστιο μέγεθος για την οικονομία και την παραγωγική βάση της χώρας μας, να ξέρουν ότι θα βρουν μπροστά τους τις δυνάμεις που αντιστέκονται, τις δυνάμεις της εργασίας και τις τοπικές κοινωνίες.
Και όποιοι ακούγοντας αυτές τις δεσμεύσεις, ανησυχούν για τη «συνέχεια του κράτους» καλό θα ήταν να μας εξηγήσουν: Διάλυση των κοινωνικών υποδομών, κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ανυπαρξία ενεργειακού σχεδιασμού, μικρότεροι μισθοί και συντάξεις σε συνδυασμό με άνοδο της τιμής των αγαθών, εκποίηση των αιγιαλών και των υποδομών.
Όλα αυτά, έχουν σε κάτι  να κάνουν με κράτος ή με μπανανία;
Να μας εξηγήσουν, η εκποίηση της ΔΕΗ είναι επένδυση ή πλιάτσικο;
Εμείς υπογραφές που αφορούν την εκποίηση του δημόσιου πλούτου ή υπογραφές που αφορούν την άρση της εθνικής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας του λαού, δεν πρόκειται ναν αναγνωρίσουμε.
Συγκροτούμε, λοιπόν, ένα πλατύ μέτωπο για την αποτροπή της ψήφισης αυτού του εγκληματικού νομοσχεδίου. Αλλά ας το έχουν υπόψη τους, ότι και να ψηφίσει το θερινό τμήμα. Το μέτωπο που συγκροτούμε, φιλοδοξούμε να είναι παρόν και την επόμενη μέρα. Ώστε να εμποδίσουμε την υλοποίηση ενός εγκληματικού για το δημόσιο συμφέρον σχεδιασμού.
Και σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας, απέναντι στους πολίτες, να επαναφέρουμε τη ΔΕΗ υπο δημόσιο έλεγχο, σε μια ενιαία επιχείρηση. Και ας μην προτρέξουν κάποιοι να μιλήσουν για ουτοπία και για υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
Φίλες και φίλοι,
Δεν είναι ουτοπία η επανάκτηση της ΔΕΗ. Υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι ενεργό και διευρύνεται αυτό το πλατύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που σήμερα συγκροτούμε. Διότι ακόμα και αν τα καταφέρουν να περάσουν το νομοσχέδιο εκποίησης, η διεθνής εμπειρία και οι νέες τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, δείχνουν τον δρόμο για το πώς μπορεί να πάρει πίσω η κοινωνία και οι πολίτες, ότι τους στερούν.
Σήμερα κάνουμε την αρχή. Έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη μάχη. Η ευρεία κοινωνική πλειοψηφία χτίζεται βήμα-βήμα. Αυτό μπορεί να γίνει με τον πιο γρήγορο ρυθμό όταν υπάρχει κοινωνική πλειοψηφία που συμπαρατάσσεται με τους στόχους μας. Είμαι βέβαιος πως υπάρχει και είναι μαζί μας. Με τις απόψεις μας και τις επιδιώξεις μας.
Σας ευχαριστώ θερμά για τη παρουσία σας.
 

----------------------------------

Ενημέρωση: Η Δημοκρατική Αριστερά αποφάσισε ότι δεν θα παρευρεθεί στην εκδήλωση αλλά θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και ότι παραμένει ανοιχτή στον διάλογο. Μιλώντας «στο Κόκκινο» ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας του παλλαϊκού μετώπου. Το ΚΚΕ δεν αναμένεται να ανταποκριθεί στο κάλεσμα καθώς γενικώς κρατά αρνητική στάση απέναντι στις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αποκλείεται να στείλει εκπρόσωπο στην εκδήλωση, που θα ταχθεί υπέρ ενός «μετώπου αγώνα» αλλά σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών θα θέτει τις ενστάσεις του σχήματος για τις πολιτικές και κομματικές κατευθύνσεις μιας τέτοιας πρωτοβουλίας. Ήδη έχουν ταχθεί θετικά οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης, Θόδωρος Παραστατίδης, Οδυσσέας Βουδούρης, Πάρις Μουτσινάς και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν 

ΑΝΕΛ  Ραχήλ Μακρή

ΑΝΤΑΡΣΥΑ  Δραγανίνος

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Λούκα Κατσέλη

ΧΡΗΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ  Νίκος Νικολόπουλος

ΕΠΑΜ  Όθωνας Κουμαρέλος

ΑΚΕΠ  Γρηγοριάδης

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ  Γιάννης Τσιρώνης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΩΤΑ  Οδυσσέας Βουδούρης, Θ. Παραστατίδης

ΔΗΚΚΙ Αλέξης Αθανασόπουλος

ΠΡΑΤΤΩ   Νίκος Τόσκας

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Στέφανος Μπαγιώργος, Ανδρέας Νεφελούδης

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  Θ. Τζάκρη, Πάρης Μουτσινάς

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

ΓΣΕΕ Βασιλόπουλος

ΑΔΕΔΥ Καλομοίρης

ΠΑΣΕΓΕΣ  Μπαβερέτης

ΤΕΕ Χρίστος Σπιρτζής

ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης  Καλφαγιάννης

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ  Φωτόπουλος, Παπαδέλη

ΕΔΟΠ ΔΕΗ  Γιώργος Μπίτζας

ΕΤΕ ΔΕΗ  Κώστας Μανιάτης

Σύλλογος Διπλωμ. Μηχανικών ΔΕΗ  Γιώτα Σταθά

Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών ΔΕΗ  Βαρσάμης

ΕΟΣ Μεγαλόπολης  Σαράντος Αλεξανδρής

ΓΕΩΤΕΕ Λιόλιος

ΠΟΕ-ΔΟΥ Φρόσω Σταυράκη

ΣΕΠ ΔΕΗ  Γιώργος Γεωργής

Σωματείο Εργαζομένων ΑΔΜΗΕ  Νομικός

ΕΚΑ  Στάθης Τραχανατζής

Σωματείο Εργαζομένων Χαλυβουργίας Ελλάδος  Αντώνης Γιουργής

Σωματείο Ερ. Ντυνάν  Κωνσταντίνος Κρέτσης

ΠΟΕΣΥ  Γ. Σαββίδης

ΠΟΕ Λουδαρος, Καραστάθης

ΟΘΕ  Χρήστος Τύρος

ΔΕΣΦΑ  Γιακουμάτος, Βεγίρης

Π.Ο. Συνταξιούχων ΔΕΗ  Δαμιανός ΕΛΠΕ  Χαρά Μαντάρη, Αλέξης Βιτωράτος

ΣΕΠΥΔ  Βουλγαρίδης

Καθώς και η εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο πρώην Πρύτανης του ΕΜΠ και βουλευτής, Ν. Μαρκάτος. 

 
 

Ακολουθεί η πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση ενός παλλαϊκού μετώπου για την αποτροπή της περαιτέρω διάσπασης, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, με αφετηρία την εκδήλωση της Πέμπτης 26 Ιουνίου στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» όπου κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας:

"Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, στις 17:00, στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ κοινωνικούς φορείς, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης,  συλλογικότητες, πολιτικές δυνάμεις, βουλευτές, με σκοπό να συγκροτηθεί ένα πλατύ παλλαϊκό κοινωνικό μέτωπο για την αποτροπή της περαιτέρω διάσπασης, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας και της δυνατότητας πρόσβασης στο κοινωνικό αγαθό της ενέργειας σε όλους τους πολίτες. 

Πρώτος άμεσος στόχος είναι να μην ψηφιστεί το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας». 

Η λαϊκή κινητοποίηση να αποτρέψει τη ψήφιση και την υλοποίηση ενός εγκλήματος σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της εθνικής οικονομίας".

 

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)