to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:50 | 04.12.2013

Κοινωνία

Πέμπτη 5/12: Τα κοινωνικά κινήματα στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στο λαό της Βενεζουέλας

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στις 7.30 μμ, εκδήλωση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συλλόγου Λατινοαμερικανών στην Ελλάδα (ASCLAYE), στην οδό Φαλήρου 47A Φαλήρου, στο Κουκάκι στην Αθήνα, για να σταλεί μήνυμα αλληλεγγύης με τον λαό της Βενεζουέλας.


Το σχετικό κάλεσμα:

 

«Σήμερα έχουμε Πατρίδα και οτιδήποτε κι αν συμβεί θα συνεχίσουμε να την έχουμε»

Ούγκο Τσάβες

Η Ελληνική Επιτροπή της Διεθνής Καμπάνιας «Κάτω τα Χέρια από τη Βενεζουέλα», το κίνημα Right of Return to Palestine, το Hasta la Victoria Siempre, η Αλληλεγγύη για Όλους, η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα, η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), η Παλαιστινιακή Κοινότητα στην Ευρώπη και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), θα δώσουν το παρών  την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου,  στις 19.30 μμ, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συλλόγου Λατινοαμερικανών στην Ελλάδα (ASCLAYE), στην οδό Φαλήρου 47A Φαλήρου, στο Κουκάκι στην Αθήνα, για να στείλουν μήνυμα αλληλεγγύης με τον λαό της Βενεζουέλας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας  Πίστης και Αγάπης στον Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες και στην Πατρίδα», η οποία από φέτος θα γιορτάζεται στην Βενεζουέλα κάθε 8 Δεκέμβριου, προς τιμή της Μπολιβαριανής Διαδικασίας που εφάρμοσε ο Ούγκο Τσάβες, της αγάπης του για τον λαό του και της υπεράσπισης της μεγάλης κληρονομιάς που άφησε.

Στις 8 Δεκεμβρίου 2012, ο Ηγέτης της Μπολιβαριανής Επανάστασης, Ούγκο Τσάβες πριν να υποβληθεί στην τελευταία χειρουργική επέμβαση του στην Αβάνα της Κούβας, έστειλε το τελευταίο του μήνυμα στον λαό της Βενεζουέλας ζητώντας από κάθε Βενεζουελάνο Ενότητα, Αγώνα, Μάχη και Νίκη για να διατηρηθεί η Πατρίδα.

Η αφίσα της εκδήλωσης

Το 1999, ο Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες ξεκίνησε μια επαναστατική διαδικασία, χαρίζοντας στον λαό του ένα νέο δημοκρατικό Σύνταγμα και εισάγοντας ένα νέο κοινωνικό μοντέλο βασισμένο κυρίως στην κοινωνική ένταξη των απόρων που βελτίωσε σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσης των Βενεζουελάνων και είχε μεγάλο αντίκτυπο σε όλη την Λατινική Αμερική.

Ωστόσο, η εν λόγω διαδικασία της απονομής της κοινωνικής δικαιοσύνης όπως ο ίδιος ο Τσάβες είχε αποκαλέσει, αποτέλεσε για τέσσερις δεκαετίες τον στόχο ενός νεοφιλελεύθερου σχεδίου, το οποίο οι ΗΠΑ εφάρμοσαν ως σχέδιο-πρότυπο στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, έχοντας ως αποτέλεσμα στις δεκαετίες του '80 και του '90 το ποσοστό της ακραίας φτώχιας στη Βενεζουέλα, να αγγίξει το πενήντα επτά τοις εκατό, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (ΙΝΕ).

Σήμερα, η Βενεζουέλα βιώνει μια νέα πολιτική κατάσταση, όπου οι δυνάμεις της Βενεζουελάνικης Δεξιάς που εκπροσωπείται από την εγχώρια ελίτ έχουν θέσει ως κύριο σκοπό την αποσταθεροποίηση στην Μπολιβαριανή χώρα, μετά και την φυσική απώλεια του Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες, προκαλώντας μια οικονομική κρίση, μέσω της αύξησης των τιμών των προϊόντων σε όλους τους τομείς της εθνικής αγοράς.

Αυτή η προσπάθεια αποσταθεροποίησης που συνοδεύεται από την διεθνή εκστρατεία των μεγάλων συγκροτημάτων Ενημέρωσης κατά της Βενεζουέλας και που λαμβάνει χώρα εδώ και δεκατέσσερα χρόνια, διαδίδοντας ψέματα για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας, συμπίπτει με την πραγματοποίηση της νέας εκλογικής διαδικασίας την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, μέσω της οποίας οι Βενεζολάνοι θα εκλέξουν τις νέες Δημοτικές Αρχές.

Για τους παραπάνω λόγους, και ως ένδειξη υποστήριξης της Επανάστασης του Ούγκο Τσάβες αλλά και συμπαράστασης στον σημερινό Πρόεδρο, Νικολάς Μαδούρο για να συνεχίσει μαζί με τον λαό της Βενεζουέλας την Μπολιβαριανή διαδικασία, τα κοινωνικά κινήματα, οι ομάδες αλληλεγγύης, οι διανοούμενοι, οι σύλλογοι πολιτών και οι καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα θα συναντηθούν αυτή την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στις 19:30 μ.μ., για να στείλουν μήνυμα αλληλεγγύης με την Βενεζουέλα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβληθεί το Ντοκιμαντέρ του Βενεζολάνου Άνχελ Παλάσιος, με τίτλο «Απρίλιος, μεταξύ Ειρήνης και Οργής», το οποίο παρουσιάζει το κίνημα βίας, που υποκινήθηκε από την Δεξιά αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα κατά των υποστηρικτών της νόμιμης κυβέρνησης,  μετά την εκλογική νίκη του Νικολάς Μαδούρο στις 14η Απριλίου 2013, και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκατριών Βενεζολάνων οπαδών του Τσάβες.

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης θα απαγγείλει ποίηση μαζί με τον  διακεκριμένο Χιλιανό ποιητή, Χάιμε Σβάρτ. Η βραδιά θα κλείσει με τις ερμηνείες του τραγουδιστή Βασίλη Λέκκα, με την συνοδεία της κιθάρας του Χιλιανού μουσικού, Αλεχάντρο Ντιάζ. 

Τα κοινωνικά κινήματα, οι ομάδες Αλληλεγγύης και διανοούμενοι καλούν όλους τους Έλληνες, τους Βενεζολάνους και τους Λατινοαμερικάνους να συμμετάσχουν σε αυτήν την τόσο σημαντική εκδήλωση αλληλεγγύης με τον λαό της Βενεζουέλας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)