to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:28 | 10.07.2014

Κοινωνία

Συγκέντρωση κατά των ισραηλινών βομβαρδισμών (φωτο)

«Να δοθεί τέλος στην ανοχή των εγκλημάτων του ισραήλ»


 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των ισραηλινών βομβαρδισμών σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, διοργάνωσαν μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ η Πρωτοβουλία «Ένα καράβι για τη Γάζα» και άλλες συλλογικότητες και αριστερές οργανώσεις

Για «διαρκές έγκλημα το οποίο έχει όλα τα χαρακτηριστικά της γενοκτονίας», έκανε λόγο η πρωτοβουλία στην ανακοίνωσή της.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και πανό που έγραφαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Κάτω τα χέρια από τη Γάζα» και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των Παλαιστινίων και κατά του Ισραήλ. Επίσης, έκαψαν και ποδοπάτησαν χάρτινα ομοιώματα της σημαίας του Ισραήλ.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την κατεύθυνση της πρεσβείας, στη συμβολή των οδών Κατεχάκη και Κηφησίας, αλλά οι «κλούβες» της ΕΛΑΣ που είχαν τοποθετηθεί εκεί, καθώς και οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο, τους εμπόδισαν από το να συνεχίσουν.  (πληροφορίες από thepressproject.gr)

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας τη δολοφονική επιδρομή του Ισραήλ και «καλεί τα κινήματα ειρήνης και κάθε πολίτη που δεν μπορεί να αντικρίσει ξανά τον απόλυτο παραλογισμό του πολέμου που σήμερα διεξάγεται κατά των Παλαιστινίων να καταγγείλουν την νέα αυτή βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ». 

Το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα»:

«Εδώ και ένα μήνα το Ισραήλ έχει ξεκινήσει ένα πογκρόμ επιδρομών σε σπίτια, μαζικές συλλήψεις και επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη ενώ συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων αμάχους και παιδιά, συνεχίζοντας τη φασιστική τακτική της συλλογικής τιμωρίας.

Την Τρίτη 8 Ιουλίου το Ισραήλ ανακοίνωσε νέα στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας με όνομα "Αιχμή Προστασίας", την τρίτη τα τελευταία έξι χρόνια. Οι προηγούμενες δύο ισραηλινές επιθέσεις το 2008 και το 2012 άφησαν πάνω από 1500 Παλαιστίνιους νεκρούς, από τους οποίους οι περισσότεροι ήταν πολίτες.

Για ακόμα μια φορά η διεθνής κοινότητα προκλητικά σιωπά απέναντι στη συλλογική αυτή τιμωρία των Παλαιστινίων και τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς εναντίον τους από το φασιστικό κράτος του Ισραήλ,παρακολουθώντας με απάθεια το διαρκές έγκλημα που συντελείται  και το οποίο έχει όλα τα χαρακτηριστικά της γενοκτονίας. Παρόμοια στάση κρατούν τόσο οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, βρίσκοντας στο πρόσωπο του Ισραήλ έναν στρατηγικό σύμμαχο, όσο και τα κυρίαρχα ΜΜΕ, βάζοντας στον ίδιο σάκο κατακτητή και κατακτημένο και εξισώνοντας θύτη και θύμα.

Στη νέα αυτή προκλητική επίθεση του Ισραήλ απέναντι σε ολόκληρη την Παλαιστίνη, η Πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα" στηρίζει τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού εναντίον της ισραηλινής κατοχής και καλεί σε συγκέντρωση  διαμαρτυρίας, μαζί με άλλες συλλογικότητες, έξω από την ισραηλινή Πρεσβεία, την Πέμπτη 10 Ιουλίου στις 6:30μμ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (Λεωφ. Κηφισίας & Κατεχάκη),

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ, 6.30 μ.μ.

Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα”»

***

Η ΑΦΙΣΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

--------------------------

Σε συγκέντρωση στο ίδιο σημείο, την Παρασκευή, στις 7 μ.μ., καλούν επίσης οι οι οι ΕΕΔΥΕ, ΕΕΔΔΑ, ΠΑΜΕ, ΟΓΕ και ΜΑΣ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)