to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:20 | 07.07.2017

Κοινωνία

Πέμπη ημέρα κατάληψης: Ο Δήμος Μάνδρας απειλεί τους συμβασιούχους - Στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα τους

Η δήμαρχος Μάνδρας αντί να παρατείνει τις συμβάσεις και να καταθέσει σχέδιο για τις πάγιες ανάγκες, προχώρησε σε απειλές εναντίον των εργαζομένων που κάνουν κατάληψη για πέμπτη μέρα στο δημαρχείο - ΣΥΡΙΖΑ Δυτ. Αττικής: «Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά»


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και την κατάληψη του δημαρχείου Μάνδρας οι συμβασιούχοι του Δήμου μετά την άρνηση της δημάρχου, Ιωάννας Κριεκούκη, να παρατείνει τις συμβάσεις και να καταθέσει σχέδιο για τις πάγιες ανάγκες. Μάλιστα, σε μία επίδειξη  αυταριχσμού, σε επιστολή του, ο Γ.Γ. του Δήμου Ευστάθιος Ραγκούσης, κατ’ εντολήν της δημάρχου, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, τους τονίζει ότι η κατάληψη του δημαρχείου είναι παράνομη και τους ζητά να επιστρέψουν στην εργασία τους «για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών» (εδώ η επιστολή).

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής καταδικάζει την αυταρχική συμπεριφορά της δημάρχου και στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Όπως αναλυτκά αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων του δήμου Μάνδρας που απολύθηκαν. Όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι κάνουν κατάληψη για πέμπτη μέρα στο δημαρχείο.

Η δήμαρχος Μάνδρας αντί να παρατείνει τις συμβάσεις και να καταθέσει σχέδιο για τις πάγιες ανάγκες, προχώρησε σε απειλές. Καταδικάζουμε την αυταρχική συμπεριφορά της δημάρχου.

Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αταλάντευτα υποστηρίζει τη μονιμοποίηση των εργαζομένων που εξυπηρετούν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες. Η στρατηγική επιλογή του νεοφιλελευθερισμού να μετατρέψει το δημόσιο σε χώρο που θα βασίζεται σε συμβασιούχους και την ιδιωτική πρωτοβουλία μας βρίσκει αντίθετους.

ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ – ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ»

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)