to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:39 | 18.02.2016

Πολιτική

Πειθαρχικός έλεγχος στην Εισαγγελία Χαλκιδικής επειδή καθυστερεί να ελέγξει καταγγελίες κατά της «Ελληνικός Χρυσός»

Πειθαρχικό έλεγχο στην Εισαγγελία Χαλκιδικής διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, επειδή καθυστερεί να ελέγξει καταγγελίες κατά της «Ελληνικός Χρυσός».


Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Ιγγλέζη ο κ. Παρασκευόπουλος παραδέχθηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση της Δικαιοσύνης, καθώς από τον Σεπτέμβριο του 2013 που έγιναν οι καταγγελίες των κατοίκων για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, μέχρι και σήμερα δεν έχουν ελεγχθεί.

«Δεν μπορώ να βρω σαφή εξήγηση. Έχω ζητήσει την διενέργεια προκαταρκτικής πειθαρχικής εξέτασης», ανέφερε. 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον υπουργό και τη βουλευτή, από το 2012 στα υποέργα Ολυμπιάδας και Μαύρων Πετρών (εγκαταστάσεις Μαντέμ Λάκκου) των Μεταλλείων Κασσάνδρας, που βρίσκεται στον Δήμο Αριστοτέλη έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι από το Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων.

Το πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος αναφέρει ότι η δραστηριότητα της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» έχει προκαλέσει ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος και στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 το Τμήμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος της Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος διαβίβασε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής Πράξεις Βεβαίωσης Παράβασης για τις παραβάσεις με την οποία ζητείται να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση.

Η κ. Ιγγλέζη είπε ότι έχει παρέλθει μεγάλο διάστημα χωρίς να έχει γίνει τίποτα από την Δικαιοσύνη. «Δεν είναι η πρώτη φορά που η Εισαγγελία Χαλκιδικής έχει καθυστερήσει στη διερεύνηση καταγγελιών πολιτών κατά της "Ελληνικός Χρυσός"», πρόσθεσε.

Όμως ο κ. Παρασκευόπουλος εκτίμησε ότι «το τρίμηνο διάστημα που έχει παρέλθει δεν είναι υπερβολικό» για τα δεδομένα που λειτουργεί η Δικαιοσύνη, αλλά διαβεβαίωσε ότι «θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο της καθυστέρησης με πολλή προσοχή».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)