to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:09 | 06.12.2022

Κοινωνία

Πειθαρχική ποινή σε εκπαιδευτικό επειδή ανέφερε τα κενά σε λύκειο της Ν. Φιλαδέλφειας

Το θέμα της βαρύτατης τιμωρίας ενός εκπαιδευτικού με απόφαση της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, επειδή έκανε το «λάθος» να επισημάνει τα κενά αρκετών ωρών στο σχολείο του, γεγονός που θεωρήθηκε «κακόβουλη κριτική της προϊστάμενης Αρχής», αναδεικνύουν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης και ο Τομεάρχης Παιδείας, Νίκος Φίλης


Η κοινή αναφορά, η οποία έχει θέμα «την ανάκληση απαράδεκτης πειθαρχικής ποινής σε εκπαιδευτικό λόγω αναφοράς κενών προς τη Διεύθυνση και την επιτακτική ανάγκη κάλυψης αυτών», απευθύνεται στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι δυο βουλευτές καταθέτουν ως αναφορά την πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Nέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, που απευθύνεται στους αρμόδιους φορείς, σχετικά με την πειθαρχική ποινή στέρησης αποδοχών 6 ημερών στον εκπαιδευτικό κο Δήμα.

Στην επιστολή της Ένωσης «για την απαράδεκτη δίωξη σε βάρος εκπαιδευτικού που υπηρετεί σε σχολείο του Δήμου», γίνεται αναφορά σε απαράδεκτη πειθαρχική δίωξη και επιβολή πειθαρχικής ποινής στον κ. Δήμα, καθηγητή σε σχολείο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, που τιμωρήθηκε από τον Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α’ Αθήνας, με στέρηση αποδοχών 6 ημερών επειδή ανέφερε προς τη Διεύθυνση σημαντικά κενά αρκετών ωρών στο 1ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας εκφράζει την αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη της στον καθηγητή κ. Δήμα και ζητά α) την άμεση ανάκληση της ποινής από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α Αθήνας και β) την κάλυψη των κενών στις σχολικές μονάδες στα Δημόσια Σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)