to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:57 | 17.12.2020

Κοινωνία

Πειθαρχική δίωξη σε γιατρούς επειδή μίλησαν σε δημοσιογράφους

Προσπάθεια φίμωσης και απόκρυψης της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. Με ανακοίνωσή της η ομοσπονδία κάνει λόγο για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που παρουσιάζει τα επικίνδυνα προβλήματα στα νοσοκομεία.


Όπως καταγγέλλει η  ΠΟΕΔΗΝ, η Διοίκηση των Νοσοκομείων Πέλλας αποφάσισε να διωχθούν πειθαρχικά και ποινικά η πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Εργαζομένων της Έδεσσας, Ελένη Σταυρακάκη και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, Σίμος Φωστηρόπουλος. Αιτία της απόφασης αυτής, το γεγονός ότι οι δύο γιατροί μίλησαν δημόσια σε τηλεοπτικούς σταθμούς για την τραγική εικόνα στα νοσοκομεία, τις ελλείψεις και το ανοχύρωτο ΕΣΥ που εγκατέλειψε στο έλεος του στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδος.

«Η απόφαση αυτή συνοδεύτηκε και με ωμή παρέμβαση της Διοίκησης του νοσοκομείου στα εσωτερικά του Σωματείου Εργαζομένων στην Έδεσσα αφού με ανακοίνωσή της παρεμβαίνει στις εσωτερικές διαδικασίες του σωματείου και απαιτεί από την συνάδελφο να μιλά μετά από συνεννόηση μαζί της. Η Διοίκηση του νοσοκομείου με τέτοιες ενέργειες επιχειρεί να φιμώσει κάθε φωνή που αντιδρά και αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα που παρουσιάζονται στα νοσοκομεία στην διαχείριση της πανδημίας με στόχο να συγκαλύψει τόσο τις δικές της ευθύνες αλλά και αυτές που ανάγονται στην Κυβέρνηση.

Η πειθαρχική και ποινική δίωξη που αποφασίστηκε να ασκηθεί σε βάρος των συναδέλφων εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια της Κυβέρνησης που εκτυλίσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο χώρο της υγείας να ποινικοποιηθεί η συνδικαλιστική δράση και να καταπνιγεί κάθε φωνή που παρουσιάζει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι σε αυτά.Δυστυχώς υποστηρικτές σε αυτή την επίθεση βρέθηκαν και μέλη του ΔΣ του Σωματείου της Έδεσσας που αντί να βρεθούν στο πλευρό της συναδέλφισσας προτίμησαν να ταχθούν στο πλευρό της Διοίκησης του νοσοκομείου» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και ζητά την παύση κάθε ενέργειας σε βάρος των γιατρών, διαφορετικά, προειδοποιεί ότι θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση.

tags: ΠΟΕΔΗΝ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)