to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:00 | 13.10.2021

Κοινωνία

Πειθαρχικές διώξεις και κλήσεις σε «απολογία» κατά φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρητης και ο Ενιαίος Συλλόγος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλουν απειλές για πειθαρχικές διώξεις σε βάρος φοιτητών του συλλόγου σε συνδυασμό μάλιστα με αποστολή σχετικού μηνύματος κλήσης σε "απολογία" από τον Κοσμήτορα της Σχολής ΗΜΜΥ σε βάρος φοιτητή, μέλους του Συλλόγου Φοιτητών, μέλους του ΔΣ και Προέδρου του Συλλόγου Φοιτητών της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.


Συγκεκριμένα επί των περιστατικών, καθηγητές της Σχολής ΗΜΜΥ εξαπέλυσαν χθες 12/10 απειλές σε βάρος φοιτητών για πειθαρχικές διώξεις με την κατηγορία της «αφισορύπανσης», με αποκορύφωμα την αποστολή email με πρόσκληση για «απολογία» σε συνδικαλιστή στους φοιτητικούς συλλόγους ΗΜΜΥ και Ενιαίου Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και πρόεδρο του πρώτου εξ αυτών.

Καθηγητές του Τμήματος κατέβασαν και στη συνέχεια κατέστρεψαν συνδικαλιστικό υλικό που αφορούσε την ενημέρωση του συλλόγου για ζητήματα της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Σύμφωνα με την ανακοινωση των φοιτητικών συλλόγων και του Ενιαίου Συλλόγου: «Οι καθηγητές ζητούσαν επίμονα τα ονόματα των παρόντων φοιτητών και ένας εξ αυτών απείλησε λέγοντας: “θα σε διώξω από το Πολυτεχνείο”, “θα φας πειθαρχικό και θα σε στείλω σπίτι σου για 6 μήνες”. Λίγη ώρα αργότερα στάλθηκε σχετικό email στον συμφοιτητή μας, από τον κοσμήτορα του ΗΜΜΥ κ. Καρυστινό με κλήση σε "εξηγήσεις".

Η στοχοποίηση των φοιτητών, με αφορμή την ύπαρξη συνδικαλιστικού υλικού στο χώρο του πανεπιστημίου, αποτελεί ευθεία επίθεση απέναντι στον Φοιτητικό Σύλλογο, τα όργανα και τις δράσεις του και αποτελεί ακραία αυταρχική κίνηση που αποπνέει αντιλήψεις και πρακτικές της σκοτεινής εποχής της δικτατορίας, όταν το σπουδαστικό της ασφάλειας και οι εγκάθετοι της χούντας καταδίωκαν φοιτητές για την πολιτική τους δράση και τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα. Ευθυγραμμίζεται πλήρως με τον αντιδραστικό νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη που σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα καταδίκασε όλο το προηγούμενο διάστημα, πετυχαίνοντας  με τους αγώνες μας την αναβολή του αυταρχικού μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης καλεί όλους τους φοιτητικούς συλλόγους και τους μαζικούς φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας να καταδικάσουν την προσπάθεια πειθαρχικής δίωξης σε βάρος φοιτητών και εκλεγμένων συνδικαλιστών

Το φοιτητικό κίνημα θα υπερασπιστεί την ελεύθερη πολιτική δράση και τη διεκδίκηση στο χώρο των πανεπιστημίων και δεν θα επιτρέψει την διενέργεια πειθαρχικών ή άλλων πρακτικών τρομοκρατίας σε βάρος φοιτητών που  μας επιστρέφουν σε συνθήκες αντιδημοκρατικής εκτροπής.

Αντίστοιχη απόφαση καταδίκης έχουν λάβει και συνεχίζουν να λαμβάνουν δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, όπως ενδεικτικά Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΕΜΠ, του ΕΚΠΑ (Φιλοσοφική, Νομική, Φυσικό, Μαθηματικό), Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ (Ιστορικό, Αρχιτεκτονικη, Πληροφορική, Μαθηματικό, Γαλλικό, Νομική, Παιδαγωγικό), Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Κρήτης (Φυσικό, Ιατρικής, Βιολογικό, CSD, Ψυχολογία, ΠΤΔΕ)».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)