to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πείτε καληνύχτα στον κύριο Μητσοτάκη

Πείτε καληνύχτα στον κύριο Μητσοτάκη. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, έφτασε η κακή του μέρα


Πείτε καληνύχτα στον κύριο Μητσοτάκη. Οι μέρες της αφθονίας του φτάνουν στο τέλος τους. Και δεν είναι ούτε ο πρώτος, πιθανότατα ούτε κι ο τελευταίος, που τελευτά την υπερφίαλη παντοδυναμία του με μια εικόνα νευρικής κρίσης, απώλειας ψυχραιμίας και σπασμωδικών κινήσεων.

Πάει πια το παλιό κόρδωμα του παντογνώστη, παντελεήμονος και παντοκράτορος. Βαρετές ανοησίες στον γεμάτο κατανόηση Χατζηνικολάου, απειλές προς πάσα κατεύθυνση, σοκολατάκια στους εργαζόμενους, χυδαία οίηση για το πόσο καλά τα κατάφερε στην πανδημία. Παντελής έλλειψη συναίσθησης και ενσυναίσθησης βεβαιώνουν του λόγου το ασφαλές.


Πείτε καληνύχτα στον κύριο Μητσοτάκη. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, έφτασε η κακή του μέρα. Απέτυχε με δραματικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.  Άφησε εκατομμύρια ανθρώπους στο έλεος του ιού, της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας.  Έβαλε πάνω από την Παιδεία και τα παιδιά τούς ιδιοκτήτες κολεγίων, πάνω από την Υγεία και τις ζωές τούς ιδιοκτήτες πάσης φύσεως εξεταστηρίων και νοσηλευτηρίων, πάνω από τα δωρεάν τεστ τις δωρεάν διακοπές του. Καλά τα κατάφερε, έκανε τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, δεν υπολόγισε όμως ότι το χάσμα που άνοιξε ανάμεσά τους θα τον καταπιεί τελικά.

Πείτε καληνύχτα στον κύριο Μητσοτάκη. Αυτό που διέπραξε με τον Βαξεβάνη είναι απόδειξη της νευρικής κρίσης στην οποία βρίσκεται. Στον καιρό των παχέων ελικίκου, δεν δίστασε να στεγάσει την ηθική στο σπίτι του Βολταίρου, να αδειάσει το πόθεν έσχες του από θολές εταιρείες, να καθαγιάσει την οικογενειακή οφ σορ επιχειρηματικότητα, να βαφτίσει το σκάνδαλο Νοβάρτις σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ. Και αντί να ρίξει φως στη διαφθορά, να ρίξει τα αποσπάσματα πίσω από τον υπουργό και την εισαγγελέα Διαφθοράς. Τώρα, στον καιρό της φθοράς, αποφάσισε και διέταξε να του φέρουν το κεφάλι του μισητού δημοσιογράφου.  Έγκλημα με μεγάλη δόση ηλιθιότητας.

Πείτε καληνύχτα στον κύριο Μητσοτάκη. Που κατάφερε να δείξει σε όλους ότι στην αποδρομή του είναι πολύ πιο επικίνδυνος απ’ ό,τι στην επιδρομή του. Διότι στο πρόσωπο του Βαξεβάνη καταδιώκει την ελευθερία του Τύπου, τη δημοκρατία, τα δικαιώματα. Με μια έννοια καταδιώκει όλους μας. Λίγος, φοβισμένος, νευρικός για όσα γίνονται εκεί έξω, αλλά κι εκεί κάτω από τα πόδια του, πιστεύει -κάπως προς χούντα φέρνει αυτό- ότι, αν τα στόματα κλείσουν, θα κλείσει την πόρτα στην αγανάκτηση, την αντίδραση, την οργή, την αμφισβήτηση. Και στα τσουχτερά, άκρως ευρηματικά τετράστιχα που στοιχειώνουν τον τελευταίο καιρό τον ύπνο του.

Πείτε καληνύχτα στον κύριο Μητσοτάκη. Με το φαναράκι σας αναμμένο όμως. Για να μην γίνει η νύχτα που ο ίδιος έφερε νύχτα για μας και την Ελλάδα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)