to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:41 | 29.04.2020

Κοινωνία

«Πειραιάς για Όλους»: Καλωσορίζουμε τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου

Τώρα που έχουμε καλλιτεχνικό διευθυντή, ήλθε η ώρα, o πρόεδρος του ΟΠΑΝ να επιστρέψει στα υπηρεσιακά του καθήκοντα αφήνοντας απερίσπαστη, την καλλιτεχνική ηγεσία του θεάτρου να κάνει τη δουλειά της καθώς σε 9μηνη θητεία κατόρθωσε τα ακατόρθωτα», σημειώνει η δημοτική παράταξη


«Καλωσορίζουμε τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Λευτέρη Γιοβανίδη. Έναν ικανό και με επιτυχημένη σταδιοδρομία νέο σκηνοθέτη πειραιώτικης καταγωγής, στο τιμόνι του θεάτρου. Του ευχόμαστε να πετύχει στο έργο του, να διατηρήσει τον θεσμό στο επίπεδο που το ανέβασαν οι προηγούμενοι διευθυντές, ο Τάκης Τζαμαργιάς και ο Νίκος Διαμαντής, και ακόμη πιο ψηλά. Διαβεβαιώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα του, στηρίζοντας το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του, όπως πράξαμε με συνέπεια και κατά τα προηγούμενα χρόνια», τονίζει η δημοτική παράταξη «Πειραιάς για Όλους».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «τώρα όμως που έχουμε καλλιτεχνικό διευθυντή, ήλθε η ώρα, o κ. Βουράκης -πρόεδρος του δημοτικού οργανισμού πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας (ΟΠΑΝ)- να επιστρέψει στα καθημερινά υπηρεσιακά του καθήκοντα και στο κύριο αντικείμενο του, τα γήπεδα και τα κολυμβητήρια, αφήνοντας απερίσπαστη, την καλλιτεχνική ηγεσία του θεάτρου να κάνει τη δουλειά της».

«Η επισήμανση αυτή γίνεται διότι ο «πολιτικός προϊστάμενος» του θεάτρου, ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ, μέσα σε μία μόλις 9μηνη θητεία κατόρθωσε τα ακατόρθωτα: Να μείνει ακέφαλο το θέατρο στα καλά - καθούμενα, να το μετατρέψει στη συνέχεια σε πεδίο προσωπικής προβολής του ίδιου, τέλος να μετατρέψει εν μέσω πανδημίας ένα θέμα ευρύτατης συναίνεσης, όπως η επιλογή διευθυντή, σε μία αντιδημοκρατική αδιαφανή και με μεγάλες αστοχίες διαδικασία» τονίζει ο «Πειραιάς για Όλους».

Τέλος υπογραμμίζεται ότι «είχαμε πει και επιμένουμε ότι έτσι κι αλλιώς, δεν γίνεται ένας τέτοιου αντικειμένου οργανισμός να διοικεί το θέατρο. Αυτό θα το ξαναθέσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά σύντομα. Ο λόγος που οι δημοτικοί σύμβουλοι του «Πειραιάς για Όλους» δεν δίνουμε συνέχεια, είναι για να προστατεύσουμε τη νέα καλλιτεχνική διοίκηση και το ίδιο το θέατρο, από τους επικίνδυνους και λανθασμένους αυτοσχεδιασμούς της διοίκησης.

» Διότι ο μεγάλος ιστορικός θεσμός, ο θησαυρός της πόλης, είναι το Δημοτικό Θέατρο, όχι το προσωπικό γραφείο ενός δημοτικού συμβούλου, τον οποίο επέλεξε δυστυχώς ο δήμαρχος Πειραιά για να του αναθέσει την υπηρεσιακή διαχείριση. Με τις ευχές μας για καλή επιτυχία στον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)