to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:34 | 26.04.2017

Κοινωνία

Αναβλήθηκε η συγκέντρωση των νεοναζί στον Πειραιά - «Δεσμεύσεις» Μώραλη σε Λαγό και Κούζηλο

Αναβάλλεται η συγκέντρωση μίσους των χρυσαυγιτών, δύο εκ των οποίων πήραν διαβεβαιώσεις από τον δήμαρχο Πειραιά (!) που κατέστησε συνομιλητές τα στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης - «Στη σφαίρα της φαντασίας», κινούνται, σύμφωνα με τον Γ. Μώραλη, «τα ψευδή και ανυπόγραφα δημοσιεύματα σχετικά με δήθεν συνεργασίες με ΜΚΟ και για τη δημιουργία δήθεν hotspot στην πόλη του Πειραιά» - αντιφασιστικό συλλαλητήριο-απάντηση στη φασιστοσύναξη πραγματοποιείται στο Δήμαρχείο Πειραιά


Η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή ανέβαλε την προγραμματισμένη συγκέντρωση μίσους στον Πειραιά, κατά της μετεγκατάστασης προσφύγων στην πόλη. Όπως αναφέρουν στην επίσημη σελίδα τους οι χρυσαυγίτες, η συγκέντρωση αναβάλλεται «γιατί προηγήθηκε συνάντηση του Λαγού με τον Μώραλη», και ο δήμαρχος Πειραιά «δεσμεύτηκε γραπτώς» στους χρυσαυγίτες ότι δε θα προχωρήσει το πρόγραμμα αυτό. 

Όπως επιβεβαιώνει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, «πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νίκου Κούζηλου και Γιάννη Λαγού με τον δήμαρχο Πειραιά». Ο κ. Μώραλης ξεκαθάρισε στους δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής ότι η συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στο Πρόγραμμα «CITIGE: CITIzen and refuGEes» ουδεμία σχέση έχει με τη δημιουργία hotspot 6.000 ατόμων στον Πειραιά και τους παρέπεμψε στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου. Ως εκ τούτου, αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, «τους τόνισε ότι η σημερινή προγραμματισμένη διαμαρτυρία τους δεν είχε εξ αρχής καμία βάση και ότι όλο αυτό προκλήθηκε από ανυπόστατα και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα».

Έτσι, ο δήμαρχος Πειραιά κατέστησε συνομιλητές τους νεοναζί για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, ενέργεια που αναμένεται να προκαλέσει οξείες αντιδράσεις. Την ίδια στιμγή, αντιφασιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται μπροστά στο Δημαρχείο Πειραιά όπου είχε αρχικά προγραμματιστεί η συγκέντρωση της Χ.Α. Στην αντιφασιστική διαδήλωση καλούσαν τόσο το Λιμάνι της Αγωνίας όσο και άλλες συλλογικότητες και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες.

Η ανακοίνωση, νωρίτερα, του Δήμου:

«Στη σφαίρα της φαντασίας», κινούνται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, «τα ψευδή και ανυπόγραφα δημοσιεύματα σχετικά με δήθεν συνεργασίες με ΜΚΟ και για τη δημιουργία δήθεν hotspot στην πόλη του Πειραιά». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Πειραιά, σχετικά με τις εξαγγελθείσες συγκεντρώσεις στην πόλη, διευκρινίζει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα προς συζήτηση στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, που να αφορά το προσφυγικό. Αλλωστε όπως σημειώνεται, στην ημερήσια διάταξη, η οποία ανακοινώθηκε στις 21 Απριλίου, δεν προβλεπόταν τέτοιο θέμα. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, οι ανυπόστατες αυτές ειδήσεις «στοχεύουν στη δημιουργία κλίματος φόβου και αναταραχής στην πόλη και αυτό δεν θα περάσει».

Όπως ανέφερε το πρωί το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γιάννης Μώραλης αναφερόμενος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου σε δημοσιεύματα, ότι ο Δήμος Πειραιά συνεργάζεται με Μ.Κ.Ο. για να γίνει μόνιμο hotspot στην πόλη τόνισε ότι ο Δήμος Πειραιά δεν έχει συμμετάσχει ούτε συμμετέχει στη διαχείριση κατοικιών ενώ δεν δημιουργεί πουθενά εγκαταστάσεις στέγασης προσφύγων.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι σε πολυκατοικίες σε διάφορα σημεία της πόλης περισσότεροι από 1.500 πρόσφυγες διαμένουν και είναι προφανές ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει και σχολείο να πάνε τα παιδιά τους κάποια στιγμή και παροχές υγείας να έχουν και δυνατότητες να δουλέψουν να έχουν. Διαφορετικά θα αναγκαστούν να προβούν σε άλλες ενέργειες που είναι χειρότερες τόνισε ο κ. Μώραλης

«Είναι ένα πρόγραμμα. Μια πλατφόρμα ηλεκτρονική στην οποία έχει ένα πληροφοριακό σύστημα για τους πρόσφυγες που υπάρχουν στην πόλη, επαναλαμβάνω, για να έχουμε στοιχεία και πληροφοριακά εργαλεία γι' αυτούς τους ανθρώπους» συμπλήρωσε.
 

Λιμάνι της Αγωνίας: Φιλοξενία σε ασφαλή κτίρια

Με αφορμή πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υλοποίηση του  ευρωπαϊκού προγράμματος  CITIGE (Πολίτες και Πρόσφυγες), το Λιμάνι της Αγωνίας (ΛτΑ) καλεί τον Δήμαρχο να προχωρήσει, έστω και καθυστερημένα, στην υιοθέτηση προγραμμάτων για τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, με την απαιτούμενη ευαισθησία και σοβαρότητα, αλλά και για την ανεύρεση απολύτως νόμιμων δομών φιλοξενίας σε ασφαλείς κτιριακές εγκαταστάσεις.

Το ΛτΑ είναι πεπεισμένο ότι στην προσπάθεια αυτή θα είναι συμπαραστάτες οι δημότες του Πειραιά, που επέδειξαν άλλωστε ανθρώπινη, αλληλέγγυα και φιλόξενη συμπεριφορά στους πρόσφυγες κατά το διάστημα της προσωρινής διαμονής τους στο λιμάνι και  που στηρίζουν τη λειτουργία των κέντρων φιλοξενίας στο Σχιστό και στον Σκαραμαγκά.  Το ΛτΑ εκτιμά ότι οποιαδήποτε άλλη στρατηγική, αντίθετη προς το πνεύμα «της λογικής και της ευαισθησίας», τροφοδοτεί απόψεις και αισθήματα ανακόλουθα των απαιτήσεων των δύσκολων καιρών μας, που αναζητούν τον τρόπο για ειρηνική και αλληλέγγυα συμβίωση των ανθρώπων. Είναι βέβαιο ότι η ψύχραιμη ματιά και η σωστή πληροφόρηση θα συμβάλλουν καταλυτικά στην εξάλειψη του φόβου και στη ματαίωση κάθε εγχειρήματος τρομοκράτησης, προερχόμενο από σκοτεινούς κύκλους φασιστοειδών καταδικασμένοι τόσο από την εθνική όσο και από την παγκόσμια Μνήμη και Ιστορία οι οποίοι στο όνομα της «ελληνικής καθαρότητας» καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό.

Η ανακοίνωση της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών:

«Η υπόδικη ρατσιστική και φασιστική εγκληματική οργάνωση ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ οργανώνει  την Τετάρτη 26/4  στις 3:30  μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο Πειραιά  εκδήλωση μίσους κατά των προσφύγων και μεταναστών και  κατά του Δήμου Πειραιά  για τις  προσπάθειες ένταξής τους στην κοινωνία της πόλης μας - οι οποίες  δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί.
Η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών - η οποία  από το 2015 αγωνίζεται για την υπεράσπιση και υποστήριξη των προσφύγων και μεταναστών και την ομαλή κοινωνική ένταξη  όσων τελικά μείνουν στη χώρα μας - καταδικάζει την πρόκληση αυτή των τραμπούκων της Χρυσής Αυγής που ξανασηκώνουν κεφάλι στον  Πειραιά και καλεί τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες αντιφασίστες και αντιρατσιστές, που  αγκάλιασαν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από την πρώτη στιγμή που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι μας, να κατέβουν στο Δημαρχείο του Πειραιά την Τετάρτη 26/4 από τις 3:00 για να ακυρώσουν τα σχέδια της Χρυσής Αυγής.
Η Παμπειραϊκή ζητάει  το ταχύτερο κλείσιμο όλων των προσφυγικών καταυλισμών  και τη διασπορά των προσφύγων σε πόλεις και χωριά σε όλη τη χώρα με ισότιμη ένταξή τους στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να συμβάλουν με την εργασία τους και τα ταλέντα τους στην παραγωγική ανάκαμψη της χώρας μας.Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζουμε  πρωτοβουλίες  Δήμων και  Περιφερειών που στοχεύουν στην παραγωγική ένταξη των προσφύγων στην οικονομία  της περιοχής τους.
 
Ο φασισμός κι ο ρατσισμός δεν χωράνε στον Πειραιά!

Ο Πειραιάς είναι πόλη προσφύγων και μεταναστών!

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά για την συγκέντρωση που προγραμμάτιζαν οι νεοναζί:


«Η σημερινή συγκέντρωση που διοργανώνει η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά ενάντια στους πρόσφυγες, αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκρατικό πολίτη. Γίνεται ένα χρόνο μετά το περσινό κήρυγμα μίσους της στον Πειραιά και τους ξυλοδαρμούς αντιφασιστών διαδηλωτών.

Είναι πλέον ολοφάνερο πως, πίσω από το δήθεν "αντισυστημικό" προσωπείο της ΧΑ, το μόνο που κρύβεται είναι το μίσος για τους πιο αδύναμους και πιο ανίσχυρους. 

Το ρατσιστικό μίσος και ο φόβος δεν έχουν καμία θέση στην ελληνική κοινωνία. Η κοινωνία του Πειραιά όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξε την αμέριστη αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες ενάντια στα κηρύγματα φόβου και μίσους. Οι εγκληματίες της Χ.Α. πρέπει να επιστρέψουν άμεσα εκεί που πραγματικά ανήκουν:στο χρονοντούλαπο της ιστορίας». 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)