to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:10 | 05.06.2018

Διεθνή

Πέδρο Σάντσεθ: Η ΕΕ οφείλει να καταπολεμήσει τις ανισότητες και να προωθήσει την οικονομική και κοινωνική συνοχή

Ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να μετατραπεί σε έναν χώρο οικονομικής και κοινωνικής συνοχής και ότι οι ανισότητες πρέπει να μειωθούν στο εσωτερικό της.


   Ο Σάντσεθ ανέλαβε την εξουσία την Παρασκευή, αφού μια μάλλον απίθανη συμμαχία κομμάτων που τάσσονται εναντίον των πολιτικών λιτότητας και μειονοτικών εθνικιστικών παρατάξεων τάχθηκε υπέρ της πρότασης μομφής που οδήγησε στην πτώση της δεξιάς κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι εξαιτίας μιας υπόθεσης διαφθοράς.

   «Η νέα κυβέρνηση της Ισπανίας είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι το σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης πρέπει να οδηγήσει πάνω απ' όλα στη δημιουργία ενός χώρου προόδου και κοινής ευημερίας», είπε ο Σάντσεθ κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες, μετά την ορκωμοσία του το Σάββατο.

   Ο Σάντσεθ, ένθερμος υποστηρικτής της ΕΕ, απηύθυνε έκκληση να «μειωθούν οι ανισότητες που υφίστανται οι Ισπανοί και οι ευρωπαίοι πολίτες» εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, που έπληξε ιδιαίτερα σκληρά τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

   Ο νέος σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας διαβεβαίωσε ότι θα θέσει τον διάλογο και την κατανόηση πάνω από τις συγκρούσεις--καθώς οι εθνικιστές έχουν ανακτήσει τον έλεγχο της κυβέρνησης στην Καταλονία και δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν να επιδιώκουν την ανεξαρτησία.

   «Το πνεύμα της νέας κυβέρνησης της Ισπανίας θα είναι πάντα να βάζει τη συναίνεση πριν από τις εντάσεις σε κάθε πεδίο και σε όλα τα πεδία της πολιτικής εντός της χώρας και διεθνώς», υποσχέθηκε ο Σάντσεθ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)