to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:49 | 29.07.2015

Κοινωνία

#pedion_areos: Σύσκεψη στην Περιφέρεια για συντονισμένη δράση - Συνεχίζεται το πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης

Καθώς ο καύσωνας δυσχεραίνει τις ήδη άθλιες συνθήκες στον αυτοσχέδιο καταυλισμό του Πεδίου του Άρεως, επείγει η ανεύρεση χώρου για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων, μετεγκατάσταση η οποία τέθηκε ως μείζον ζήτημα στη σημερινή σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής


(η φωτογραφία, από το ρεπορτάζ του left.gr για το «Πεδίον εξαθλίωσης και ανθρωπιάς»)

Ο συντονισμός όλων των υπουργείων και των αρμοδίων φορέων για την έκτακτη κατάσταση (η οποία τείνει να λάβει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης) στον αυτοσχέδιο καταυλισμό στο Πεδίον του Άρεως, όπου πρόσφυγες έχουν βρει προσωρινό κατάλυμα σε άθλιες συνθήκες, αποφασίστηκε σε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Αττκής (διαβάστε αναλυτικά). Στη σύσκεψη πήραν μέρος η Περιφέρεια Αττικής, τα συναρμόδια υπουργεία, ο Δήμος Αθηναίων, φορείς, οργανώσεις (όπως η Ύπατη Αρμοστεία) και εκπρόσωποι των μεταναστευτικών κοινοτήτων. 

Συζητήθηκαν εναλλακτικές προτάσεις για τη φιλοξενία των προσφύγων (μεταξύ των οποίων κατασκηνώσεις του υπουργείου Εργασίας) και από αύριο Πέμπτη 30 Ιουνίου, προκειται να εγκατασταθούν στο Πεδίον του Αρεως κινητές μονάδες από το υπουργείο Υγείας με στόχο την καλύψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών των προσφύγων. Ώστοσο ακόμη δεν υπάρχει οριστική λύση στο θέμα της μετεγκατάστασης καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προβούν σε αυτοψία στους προτεινόμενους για τη φιλοξεία χώρους. Για τον καλύτερο συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων δημιουργήθηκε συντονιστική ομάδα διαχείρισης της έκτακτης συνθήκης.  «Οι χώροι φιλοξενίας θα επιλεγούν φού πρώτα γίνει αυτοψία σε αυτούς», ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, η οποία χαρακτήρισε πρωτοφανή την κινητοποίηση φορέων και οργανώσεων για την επίλυση του ζητήματος και δήλωσε αισιόδοξη για την γρήγορη μετεγκατάσταση των προσφύγων σε μέρος με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. 

Την ίδια ώρα, μεγαλώνει το πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης από πολίτες και συλλογικότητες (για ενημέρωση, στο #pedion_areos, και στο facebook). 

Μπορείτε να παραδίδετε τα αναγκαία είδη, σήμερα Τετάρτη, 10πμ-10μμ, στο Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13, Εξάρχεια:

Το αυτοσχέδιο ιατρείο της ομάδας Υγείας των αλληλλέγγυων, από την Τετάρτη στο Πεδίον του Άρεως:

Και ζωγραφική για τα παιδιά από την θεατρική ομάδα των αλληλέγγυων:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)