to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πεδίο του Άρεως: Το στοίχημα που κερδίζεται! Τι δήλωσε η Ερμ. Κυπριανίδου στον ΣΚΑΪ (βίντεο)

Το Πεδίον του Άρεως αλλάζει πρόσωπο, με τα έργα, αλλά και τις δράσεις που έχει δρομολογήσει και υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής. Το θέμα απασχόλησε σήμερα την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ με ρεπορτάζ και καλεσμένη την αντιπεριφερειάρχη του Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου.


Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ μέσω του ρεπορτάζ αναδείχτηκαν τα αποτελέσματα από το έργο και τις δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής στο Πεδίο του Άρεως για την αναβάθμισή του, με συντήρηση και ενίσχυση του πρασίνου, αλλά και με τις επισκευές των κτιριακών και άλλων εγκαταστάσεων που υπάρχουν εντός του.

Η καλεσμένη αντιπεριφερειάρχης του Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, τόνισε ότι εδώ και πολλά χρόνια, το Πεδίον του Άρεως αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα υποβάθμισης.

«Αυτή την κατάσταση προσπαθούμε συστηματικά να αντιστρέψουμε τα τελευταία δυόμισι χρόνια που έχουμε την ευθύνη διαχείρισης του χώρου» είπε η αντιπεριφερειάρχης. «Η ανάταξη ενός μεγάλου πάρκου στο κέντρο μιάς μητρόπολης όπως η Αθήνα, σε καιρούς κρίσης, είναι κορυφαίο και πολυπαραγοντικό στοίχημα» τόνισε.

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά. Δίνουμε καθημερινά μάχη για να αλλάξουμε το πάρκο, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και προχωράμε σε λύσεις. Το Πεδίο του Άρεως αλλάζει πρόσωπο και γίνεται βήμα-βήμα “πνεύμονας” πρασίνου και πολιτισμού για την Αθήνα» ανέφερε. Αναφέρθηκε στην αναζωογώνηση του πράσινου, στη αναβαθμισμένη προσπάθεια στην καθαριότητα που τα αποτελέσματά της είναι πλέον ορατά. Όσον αφορά τη φύλαξη, είπε ότι υπάρχει ιδιωτική φύλαξη, τόνισε όμως ότι τα ζητήματα ευρύτερης αστυνόμευσης είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στα σχόλια σχετικά με τα κοινωνικά προβλήματα που αναδεικνύονται ανέφερε ότι «επιδιώκουμε να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα που εκδηλώνονται στο χώρο του πάρκου, φαινόμενα αποκλεισμού ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, κλπ. Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού με όρους αξιοπρέπειας, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, όπως αρμόζει στον πολιτισμό μας. Προβλήματα που εκδηλώνονται έντονα τόσο στο Πεδίο του Άρεως όπως και σε άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, είναι αντανάκλαση της κρίσης και δεν μπορούν να κρυφτούν “κάτω από το χαλί”».

«Τα προβλήματα αυτά δεν αντιμετωπίζονται μόνο με καταστολή. Επιλέγουμε να τα αντιμετωπίσουμε με τη συνδρομή ειδικών φορέων και αξιοποιώντας σύγχρονες επιστημονικές προσεγγίσεις. Πρόσφατα, εγκρίναμε στο ΠΕΣΥ, ένα πιλοτικό κοινωνικό πρόγραμμα “άμεσης παρέμβασης” με τη συμμετοχή του ΟΚΑΝΑ, του ΚΕΘΕΑ και του Δήμου, που εστιάζει στην ανακούφιση και μείωση της βλάβης των χρηστών ναρκωτικών ουσιών, με στόχο την αντιμετώπιση ενός σοβαρού προβλήματος δημόσιας υγείας με ταυτόχρονη αποφόρτιση του πάρκου από τις πιέσεις».

Τέλος αναφέρθηκε στο «κτίριο Οικονομίδη» που το χαρακτήσισε κόσμημα, καθώς και ατα δυο περίπτερα «Γαρδένια» στην κεντρική οδό του Πάρκου, που είναι πλέον έτοιμα να υποδεχθούν άμεσα νέες χρήσεις αναψυχής, πολιτισμού και ενημέρωσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)