to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:16 | 02.12.2021

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Παύλος Γερουλάνος: Οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να κάνουμε αλλαγές για τις οποίες θα μας ευγνωμονούν τα παιδιά μας

Η πόρτα είναι ορθάνοιχτη για όποιον έχει τη διάθεση να κάνει τολμηρές μεταρρυθμίσεις για τη χώρα"


«Έχω σχέδιο που αφορά στο μέλλον της χώρας, μια εναλλακτική πρόταση απέναντι στο μοντέλο που μας οδήγησε στη χρεοκοπία ξανά και ξανά, το μοντέλο που υπηρετεί κατά γράμμα η κυβέρνηση», δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη ο κ. Παύλος Γερουλάνος.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, τόνισε πως «ο κόσμος περιμένει μια ολοκληρωμένη αντιπρόταση πια. Έχει εξαντληθεί η δυνατότητα να προσφέρουν οι επαγγελματίες της πολιτικής να δώσουν ένα καινούριο όραμα, πρέπει να
δώσουμε κάτι διαφορετικό».

«Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το ποιοι θα ψηφίσουν, ποιοι θα φτάσουν στην κάλπη. Οι όποιες προβλέψεις γίνονται με τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας. Κάποιοι λοιπόν μοιάζουν ως φαβορί και κάποιοι ως αουτσάιντερ στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Μια εκλογική αναμέτρηση δεν πρέπει να τη δούμε ως μια κούρσα λόγων, αλλά ως μια διαδικασία να μπουν οι πολιτικές μας θέσεις στο τραπέζι και να κριθούν. Εμείς αυτό κάναμε από την πρώτη στιγμή. Προτείνουμε λύσεις που πιστεύω πως είναι χρήσιμες για τον τόπο. Θέλουμε να φρεσκάρουμε την υποτονική πολιτική ζωή, που μετά τα μνημόνια έχει πάψει να παράγει ιδέες», είπε ο κ. Γερουλάνος.

Εξήγησε ότι «το αν θα υπάρξει ανάκαμψη από το κατά πόσο την επόμενη μέρα θα συνδεθεί το ΚΙΝΑΛ με τα λαϊκά στρώματα. Ο καθένας από εμάς έχει ανθρώπους που τον προτιμούμε. Το ζήτημα είναι τι γίνεται με τα 2000000 συμπολίτες μας που νιώθουν πως δεν έχουν καμιά ελπίδα από την κεντρική πολιτική σκηνή. Περιμένουν να δουν αν κάτι μπορεί να τους εκφράσει. Και ψάχνει. Δεν ξέρω αν αυτό μετατραπεί και σε ψήφο, αλλά το να τους ακούσω είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει. Αυτό κάνουμε το διάστημα αυτό. Θέλουμε να δούμε τι λείπει από τον κόσμο. Απόλυτη προτεραιότητα είναι να δώσει κάποιος προοπτική στο ΚΙΝΑΛ, κι όσο πιο πολύ γίνεται αυτό, τόσο μεγαλύτερη δυναμική θα αποκτά. Για εμάς το σχέδιο της αποκέντρωσης της εξουσίας, είναι το απολύτως απαραίτητο σχήμα».

Σχολιάζοντας τα της υγειονομικής κρίσης, με σαφήνεια ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση έχασε τη μπάλα με την πανδημία εδώ και πάρα πολύ καιρό. Από την αρχή κυριάρχησε η διγλωσσία κι αυτό προκάλεσε προβλήματα. Εστάλη λάθος μήνυμα στην κοινωνία. Ο κόσμος οδηγήθηκε λοιπόν σε σύγχυση και στην πόλωση. Τώρα έρχονται να κάνουν ακόμη ένα λάθος – να κάνουν υποχρεωτικό το εμβόλιο για τους συνταξιούχους που ήδη ταλαιπωρήθηκαν πολύ τα τελευταία χρόνια».

Τέλος, αναφορικά για τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίας, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, είπε μεταξύ άλλων πως «θα συνεργαστώ με οποιοδήποτε κόμμα που θα έχει τη διάθεση να κάνει τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έζησε η χώρα από την εποχή του Βενιζέλου. Αυτό που κάνει σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κάνει αυτό το πράγμα. Θα πήγαινα σε οποιοδήποτε κόμμα του προοδευτικού τόξου που έχει διάθεση να κάνουμε αλλαγές για τις οποίες θα μας ευγνωμονούν τα παιδιά μας. Να βάλουμε χρονοδιάγραμμα και στόχους και να πάμε σε εκλογές ξανά. Αναφορικά με τον κ. Μητσοτάκη, δεν μιλάμε για έναν πραγματικά προοδευτικό άνθρωπο. Είναι βαθιά
νεοφιλελεύθερος και συγκεντρωτικός. Ένας τέτοιος πολιτικός δεν μπορεί να δει την άποψη που έχω για την αποκέντρωση της εξουσίας.

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάθε φορά που ήρθε σε επαφή με τους θεσμούς που θα ήθελα να τους δω απελευθερωμένους προσπαθούσε να τους χειραγωγήσει. Αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Είναι ένα κόμμα που δείχνει να πιστεύει σε μια μικρή νομενκλατούρα, το λεγόμενο 3%, που ξέρει για εμάς καλύτερα από εμάς. Όποιο είναι αυτό το 3% πρέπει να χαλαρώσει. Να καταλάβει πως εδώ υπάρχει ένας λαός που έχει φύγει πιο μπροστά και πως αυτό τον λαό πρέπει να τον ακούσει. Η πόρτα είναι ορθάνοιχτη σε όποιον έχει τη διάθεση να κάνει τολμηρές μεταρρυθμίσεις για τη χώρα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)