to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:15 | 10.09.2020

Πολιτική

«Παύει να βράζει ένα καζάνι αν το κλείσεις ερμητικά;»: Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης αποδομεί τις εμμονές Μηταράκη

Οι επικρατούσες συνθήκες στα ΚΥΤ των άλλων νησιών είναι ανάλογες με αυτές της Μόριας – συνδυασμός υπερπληθυσμού και ελλιπέστατης υγειονομικής προστασίας –, οπότε είναι θέμα χρόνου η εκδήλωση ανάλογων περιστατικών, αν δεν μεταβάλλει ριζικά η κυβέρνηση τον τρόπο διαχείρισης του ζητήματος, τόνισε ακόμη ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Kontra Channel (βίντεο)


Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Kontra Channel έδωσε την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Επίκεντρο της συζήτησης ήταν η κατάσταση του προσφυγικού στα νησιά, με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στη Μόρια. Ο Α. Μιχαηλίδης επεσήμανε ότι από τη στιγμή που οι επικρατούσες συνθήκες στα υπόλοιπα ΚΥΤ είναι ανάλογες με αυτές της Μόριας – δηλαδή συνδυασμός υπερπληθυσμού και ελλιπέστατης υγειονομικής προστασίας έναντι του κορωνοϊού– είναι θέμα χρόνου η εκδήλωση ανάλογων περιστατικών και σε δομές όπως η ΒΙΑΛ στη Χίο, αν δεν μεταβάλλει ριζικά η κυβέρνηση τον τρόπο διαχείρισης του ζητήματος.

Αναφορικά με το κατά πόσον οι κλειστές δομές μπορούν να αποτελέσουν λύση [σ.σ.: πρόκειται για μια από τις βασικές επιδιώξεις του Νότη Μηταράκη, που απέτυχε να τις επιβάλλει τον Φεβρουάριο στέλνοντας και τα ΜΑΤ στα νησιά], αναρωτήθηκε αν «παύει να βράζει ένα καζάνι αν το κλείσεις ερμητικά». Διατύπωσε δε την ανησυχία ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα χρησιμοποιήσουν τα τραγικά γεγονότα προκειμένου να προωθήσουν περαιτέρω το σχέδιό τους για δημιουργία κλειστών υπερδομών.

Προειδοποίησε, όμως, ότι οι νησιωτικές κοινωνίες είναι κάθετα αντίθετες σε αυτήν την «λύση» και πως τυχόν επανάληψη αυταρχικής επιβολής της μέσω ΜΑΤ θα συναντήσουν, ξανά, τη σθεναρή αντίδραση των κατοίκων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)